reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ania, bardzo fajna ta mata. :tak::tak: Igus ze swojej korzystał do jakiś 7 miesięcy:-) dopóki nie zaczął porządnie raczkować, bo wtedy to sa ciekawsze rzeczy do oglądania:-D:-D

Edzia, ja mam kokos-pianka-gryka:tak:

Ann,
ja mam twardy przewijak. M. zrobił mi komodę na długość przewijaka, wiec problemu nie mam. Ale tak z doświadczenia, to łatwiej przewija się dziecko na "wysokości" niż jak masz się schylać np. na łóżko....

Daria, dużo dałaś za te chusteczki. Ja płacę 4.95 zł
:tak:

reklama
Bopi- Przybliżone rozmiary ubranek:

wiek wzrost waga 0/3 m-cy od- 62 cm 3.0 - 5.5 kg 3/6 m-cy 68- 74 cm 5.5 - 7.8 kg 6/12 m-cy 74- 80 cm 7.8 - 10 kg 12/18 m-cy 80- 86 cm 10.0 - 12 kg 18/24 m-cy 92- 98 cm 12.0 - 14 kg 2-3 latka 98-104 cm 14.0 - 16 kg 3-4 latka 104-110 cm 16.0 - 18 kg 4-5 latek 110-116 cm 18.0 - 21 kg

Ja mam przewijak ten taki wysoki z wanienką, siostra mówiła mi, że stara się przebierać malutką właśnie
na nim, bo jest na odpowiedniej wysokości poza tym nie zapaskudzi łóżka w razie wypadku:-) ja już
kupiłam pokrowiec na przewijak i będziemy się mogli wietrzyć, bo będzie troszkę cieplej:-) a przy okazji
większej powierzchni większa swoboda robienia masażu, smarowania, rozmów i zabaw podczas przebierania:-)

ann- taki przewijak może spokojnie być cały czas na łóżeczku. Na początku dziecko zajmuje tylko 1/3 długości łóżeczka ;-)
Ja tym razem kupię chyba miękki z ikei, bo później i tak na łóżku przewijałam.

Teraz jedynie chcę zadbać o dobry fotel do karmienia, bo wg mnie te poduchy są do niczego i nie odciążają kręgosłupa. A dziecko może długo na cycu wisieć.

kurde wika i właśnie w sklepie czy na allegro???
bo na allegro to ja widziałam że są tańsze - i tu niech WAS nie zwiedzie nazwa sprzedawcy choć u niego też zamawiałam i nie mogę narzekać - Chusteczki nawilżające Pampers Sensitive 336 szt. (2199490393) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko że na chwilę obecną nie chciałam nic zamawiać więcej a plus koszt przesyłki to wychodzi zbliżona cena więc luz
ale na przyszłość to na pewno popatrzę żeby taniej zamówić (hehehe dziś babcia Gosia płaciła)

edit.
20120320_205659.jpg20120320_205712.jpg20120320_205736.jpg20120320_205746.jpg20120320_205755.jpg20120320_205825.jpg20120320_205725.jpgte z długim rękawem to za 7 zł!!!, krótki nowa kolekcja za 14zł, rampersy przecena z 49 zł na 24,00 zł, a skarpetki to tatuś R kupił córuni już kiedyś bo nie mógł się powstrzymać !!!!

Ostatnia edycja:
Taki przewijak to jednak potrafi zycie ulatwic. Ja napewno bede miala. Tak jak tu ktoras pisala mozna na lozeczku polozyc, a w razie co poprotu sciagac i stawiac obok. Ja mialam w lazience cale centrum, ale jak sie przeprowadzimy to nie bedzie miejsca w lazience na taki rarytas i nie wiem jeszcze co zrobie.
Roza- to super, ze udalo sie ze spiworkiem :)
Ania aneczka - ja tez sie gubie :)

nooo tylko trzeba mieć łóżeczko myszka ;P a my będziemy mieli kołyske :-D
wika właśnie wiem, że na wysokości lepiej, dlatego ten miękki przewijak wyląduje na komodzie. coś czuję, że przyjadę w weekend obładowana z ikei :-D
już zdecydowałam, ze kupię miękki przewijak, a jak poczuję, że mi trzeba twardy to sobie kupię po porodzie :tak:

ja mam twardy przewijak "w spadku" po mojej 3 letniej kuzynce jak nówka funkiel nie śmigany.
Też będą miała kołyskę na początku ale mam też obiecana taką wanienkę na stelażu którą zakrywa się przewijakiem również twardym więc myślę że jakoś ogarnę :) chyba kalipoe linkowała kiedyś coś takiego

reklama
Kupując materac z gryką trzeba zwrócic uwagę, czy ta gryka jest wszyta w pokrowiec, czy w materac, bo co z tego że pokrowiec jest zdejmowany jak i tak nie można go wyprać. Trzeba się dopytywać bo nie ma o tym info na aukcjach

Do góry