reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Doe gratuluję dużego zakupu ;) rzeczywiście taniocha!

Co do rozstępów to ja po dorastaniu mam ich już tyle wszędzie, że jakoś za bardzo się tym nie przejmuję. I tak nie mam takiego figury np do bikini ;) chociaż sam brzuchol może zacznę potem czymś smarować, więc dzięki za rady dziewczyny:)

reklama
ja się zastanawiam czy ja nie mam skłonności do rozstępów po babci od taty, nie miała żadnej córki więc się raczej nie dowiem, a moja mama nie miała.

a ja dzisiaj kupiłam cążki, termometr i szczoteczkę dla maluszka :)

Doe gratulacje :-) - a to ja się miałam za "Łowcę promocji" :cool: Skoro Doe zapoczątkowała już zakupy na całego to wstawiam tabelkę z rozmiarami ubranek, która może się Wam przydać, zwłaszcza tych szalejących na wyprzedażach:

Stworzyłam tą tabelkę, po zrobieniu z siebie idiotki, jak będąc w 5-10-15 stałam z kurteczką zimową w rozm. 68 w rękach przez dobre 10 minut i zastanawiałam się czy "będzie dobra" i nagle mnie olśniło, że nie mam o tym zielonego pojęcia.
Wzrost i waga w poszczególnych miesiącach życia Maleństw wg płci wzięty ze strony: dziecko.wieszjak.pl, zaznaczyłam też innymi kolorami pory roku, w których nasze Lipcowe Dzieciaczki osiągną odpowiedni wiek. Mam nadzieję, że w miarę czytelnie i że się Wam przyda :-)

reklama
Doe - a tam dziewuszyński. Ja mojemu Frankowi różowe polówki też kupowałam i były super, teraz to wszystko dozwolone. A poza tym malinowy to przecież taki super odcień czerwieni jest ;-). Zazdroszczę Ci takiej frajdy. Jak ja w pierwszej ciąży w końcu wózek kupiłam to sobie nim po domu jeździłam (dobrze, że mamy spore mieszkanie bo inaczej to by mnie M. chyba z domu wyrzucił). I patrzył na mnie jak na wariatkę, poza tym on ma jakąś obsesję na punkcie kurzu i mówił że zaraz wszystko upitolę i będę musiała prać :-D:-D:-D. A teraz sobie już tym wózkiem po domu nie pojeżdżę bo to było by chyba serio nienormalne. Tak się zastanawiam czy jak by się okazało, że to będzie dziewczynka to sobie jakiejś nowej gondolki chociaż nie strzelę - marzy mi się taka w kolorze białym, chociaż wiem, że cholernie niepraktyczna jest :-)

Do góry