reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
ania-aneczka taki sezon "wyprzedażowy" chyba teraz wszędzie trwa.. Zauważyłam, że już nie zwracam uwagi na kolejne jeansy, bluzki i inne części garderoby jeśli nie da się pod nimi zmieścić rosnącego w brzusiu Maleństwa.. zatem szczególnie pod obstrzałem dziś miałam działy dla mam i "rozpoznaniowo" działy dla noworodków :rofl2: Co do cen w H&Mie - cóż na pewno nie oferują tam najtańszych ubrań, ale w promocji lub po przecenie to już poziom cen jest znośny, a jakość dobra. Tak się z tych rurek cieszę, że aż mnie korci powtórzyć bieganie po sklepach jutro w innej galerii :-D

Martulka ja myśle o bieganinie już od miesiąca i nie moge się zebrać, ale te super rurki mnie zmobilizowały i w tym tygodniu idę na zakupy:) choć nie mam jeszcze brzuchola ciążowego i jakoś radzę sobie z tymi leginsami spodniami i tunikami, które mam, ale już coraz ciaśniej. Co do kurtki też mi się już pasek w niej odpina, ale chce dać radę do końca zimy. W Styczniu jeszcze ponoć za tydzień mają przyjść mrozy.

Ann z drugiej strony chyba fajnie mieć teściowa położną? Ja chyba bym się bezpieczniej czuła i o wszystko wypytywała :)

oj powiem ci że to plus i minus moja siostra ma teściową pielęgniarkę i masakra....niby dobrze radzi a zarazem panikuje jak nie wiem co i strasznie męcząca jest...wiecznie mówi, że pytała lekarza i lekarz mówi to, lekarz tamto, nie rób tego zrób to.... itd itp są plusy i minusy niestety :-(

A wracając do tematu: dziś wybrałam się na mały shopping - w H&M w dziale dla ciężarnych kupiłam na wyprzedaży takie rurki: H&M Mama Nowy Model Biodrówki Rurki _38 (2038742768) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy za 60 zł a cena z metki to 149zł :rofl2: Ale się cieszę :tak:

rurki ekstra pozazdrościć udanego zakupu :) szkoda, że ja nie noszę rurek ( złe samopoczucie rozmiar xxl w rurkach :szok: hehehe:-D:-D sama z siebie się śmieje jak nieraz ubiore leeginsy chociaż moja siostra mówi że powinnam nosić leginsy i tunikę i ciążę przelecę :-)

ale za to kupiłam krem na rozstępy i na biust :tak:

tak przy okazji nadrabiania zaległości w tym wątku napiszcie proszę jaki krem na rozstępy proponujecie, i gdzie go można kupić i oczywiście prosze o orientacyjną cenę jeżeli znacie :-)

ja osobiście sama jeszcze nic dla dzidzi ani jednej ani drugiej nie kupiłam jakoś się boję te przesądy i w ogóle....a wy jak się do tego macie kupujecie czy czekacie....tylko na co?? kiedy zaczynacie coś kompletować?;-)

ja używam Perfecta Mama na rozstępy kosztował 26zł 150ml........... ale może i zapobiega rozstępom, ale mi pod koniec 2miesiąca ciąży porobiły się na pół brzucha.. maskara, po prostu rano wstałam i już miałam je, nawet nie wiem kiedy się zrobiły.. wcześniej nie smarowałam , nie ćwiczę więc moja skóra była w fatalnej kondycji może dlatego.. teraz że tak powiem leczę się tym kremem.. jestem już pod koniec 4m-ca i dopiero zaczęły znikać te płytsze a te głębsze rozstępy dopiero powoli jaśnieją, więc na ten krem trzeba spojrzeć z dwóch stron.

ania-aneczka mi mama powtarza ciągle żeby się jeszcze z zakupami wstrzymać (przesądy), ale moja sis w weekend pokazała mi co kupiła w second handzie już dla naszego Maleństwa (bluzę dresową z H&M stan idealny za 3 zł) i to mnie tak podkręciło, że mam mocne postanowienie - kupić co najmniej 1 rzecz w tygodniu dla siebie albo Maluszka :) Zwłaszcza, że to siedzenie na l4 od początku grudnia już mi do głowy uderza. Jak się nie możesz zmotywować to ja Ci pomogę :tak: Podobno w BDG jest fajny sklep z odzieżą ciążową "BRZUSIOWO" SKLEP Z NOWĄ ODZIEŻĄ CIĄŻOWĄ I KOMIS CIĄŻOWY BYDGOSZCZ - Strona główna - jak przelecę wszystkie sklepy w Toruniu to i do Bydgoszczy przyjadę jak będzie mi mało :rofl2: A co do kurtki to na allegro wylicytowałam już miesiąc temu: H201*B.P.C.ŚLICZNA KURTKA R.38 (1967879084) - Aukcje internetowe Allegro na razie za duża więc wisi w szafie i czeka aż brzusio urośnie :tak:
agucha1986 ja od dnia kiedy zobaczyłam dwie kreski na teście codziennie wieczorem smaruję brzuch, biodra i piersi najzwyklejszą oliwką dla dzieci Bambino.. koleżanka mi tak poradziła, mam nadzieję, że mi tak jak jej - rozstępy się nie pojawią :-) Co do kompletowania dla Malucha, cóż na razie mamy tylko 3 pary skarpetek i ww bluzę, ale mam zamiar teraz trochę poszaleć póki wyprzedaże w pełni.

Ostatnia edycja:
reklama
ja postanowiłam, że po połówkowym się zacznę rozglądać za różnymi rzeczami, będę wiedzieć już płeć, więc wybiorę się do sis po ubranka itp i pomyślę już poważniej o przygotowaniu kącika dzieciowego :))

martulka ja już śmigam w ciążówkach z hm i bardzo sobię chwalę, zwykłe spodnie już porzuciłam ;D teraz rządzą leginsy i te ciążówy właśnie!

Do góry