reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Mysza1984
user-online.png
za to co tam jest wymienione zaplacil tym razem moj mezu ;-):-D:-D Wiekszosc rzeczy bralam podwojnie, wiec wyszlo tego sporo wiecej, bo jakos 450 zl z przesylka... Ale tak jak mowie, to jest juz prawie polowa listy wyprawkowej dla niemowlaka... Jak liczylam ile bym wydala za te rzeczy w sklepie u nas, to szczena opada... ponad 650 zl, co daje 200 oszczednosci przy hurtowym zakupie z oszczednoscia przesylki :)
:tak::tak:

reklama
mój dziś do mnie przed pracą też że mam zamówić wszystko co potrzebne z wyprawki żeby tylko zostało do kupienia łóżeczko no i wózek więc tez pewne jak jutro pojedzie to będę dalej szaleć na allegro!!!
a właśnie dziewczyny ile śliników będzie mi potrzebne na początek- mam jeden ślinik z zestawu który kupiłam (biorąc pod uwagę, że mam pieluchy tetrowe białe 20 szt, i flanelowe białe 10 szt., tetrowe kolorowe 5szt i takie mini flanelowe 5 szt.)

Patra, ale piekne ciuszki :)

Kochane MAMUSIE :) Mam do Was pytanie - kolejne;) Chodzi mi znowu o ilość ciuszków. Ja już się gubie i nie wiem co i ile kupować...na 56 czyli w Tesco 0-0 i np jak się urodzi dziecko 59 cm lub po prostu ponad 56 cm to ponosi jeszcze te z rozmiaru 56 czy już te na 62?
Napisze Wam ile mam sztuk czego i gdyby Wam się chciało po swoim przykładzie to napiszcie proszę ile czego mam dokupić ile brakuje itd, śmiało :) Ja po prostu nie dostanę od nikogo ciuszków i wolę się zaopatrzeć na pierwszy miesiąc żebyśmy nie musieli się stresować.
Na rozmiar 56 czyli 0-0
BODY na długi rękaw mam sztuk 5
Pajce sztuk 4
Śpiochy sztuk 2
nie mam body na krótki rękaw
Na rozmiar 62 czyli 0-3
Body na długi rękaw sztuk 7
Body na krótki rękaw sztuk 3
Pajac sztuk 9 (do spania)
Półśpiochy sztuk 2
Jedna sukienusia

Bardzo Was prosze o rady :*:*:*

Ania, ja na rozm 56 mam:

1 pajaca
2 śpiochy
3 body na dł rękaw

więcej nie kupuję:no: najwyżej jak Maleństwo będzie małe to po porodzie M. dokupi. Igor urodził się mając 56 cm i ciuszki na 56 założyłam po razie, zaraz weszłam w 62. Było trochę przyduże, ale to wywijałam rękawki:tak:

Daria
, ja śliniaków używałam dopiero jak zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy

Patra,
dywan wymiata
:-D:-D:-D:-D Ale masz potężne zbiory :)

ania ja w rozmiarze 56 mam (właśnie z Tesco i w takiej ilości były po prostu pakowane)
5x body na grubych naramkach coś jak podkoszulka
3x body długi rękaw
2x pajac
1x spodenki
i to tyle z tego rozmiaru
roz. 0-3
5x body krótki rękaw
1x śpioch w zestawie był z kaftanikiem taki R kupił (mam zamiar dokupić jeszcze ze 2 lub półśpiochy)
2x pajac
1x body długi rękaw (z biedry 68 to wg mnie 62 tak po zmierzeniu)

pewnie coś dokupię jeszcze ale na chwilę obecną tyle

Dzięki dziewuszki :) Na 62 dokupię z 2 rampersy no i body tak żeby mieć 8 sztuk na krótki i długi rękaw no i śpiochy dokupię i jakąś bluzę może czy sweterek, ale bez kaptura:) I już mi lżej, powinno styknąć. A przecież w każdej chwili mozna dokupić, chodzi o ten start. DZIĘKUJE WAM !

Hej a ja dzis kupiłam skarpetki buciki i rampersa:)))
Mogłabym wiecej ale nie wiem konkretnie jaka płeć:-(
A spodenki były juz po 3euro z jeansu i to taaaaaki słodkie:-)

Ale jutro robie mega zakupy bo łuzko i materac narazie bede kozystac ja potem dzidzia jak podrosnie:)
Pościel mebelki i nie wiem co jeszcze:D:D:D:D
Jak kupie to sie pochwale:D

No własnie z tymi zakupami jak nie zna się płci to trzeba raczej ostrożnie. Ja najpierw się dowiedziałam że będzie chłopak, to tylko oglądałam ciuszki , po miesiącu stwierdzono że to dziewczynka więc zaczęłam juz kupować, bo rzeczy dla dzewczynek takie slodziutkie że nie mogłam się opanować,no i pokupiłam z babaluno. No i teraz kolejna zmiana płci i to już pewne bo wyszlo na punkcji, a ja nie mam co zrobić z tymi lompkami bo nie ubiorę synka w te różowe rampersiki, niepotrzebnie wydana kasa

reklama
Jelsa ja miałam podobną sytuację z tą zmianą płci, z tym, że ostatecznie stanęło na dziewczynce :-) Też zdążyłam już coś tam kupić odmiennego, ale ubiorę Małej, bo niebieski do dziewczynki bardziej pasuje niż różowy do chłopca. Jeśli nie masz co zrobić z tymi różowymi ubrankami, to wstaw fotki i wyceń w tym wątku: https://www.babyboom.pl/forum/lipie...ienie-tylko-lipcowki-2012-a-56492/index2.html a nóż widelec, którejś z nas się spodobają i "dobijesz targu" :-D

Do góry