Mysza1984
za to co tam jest wymienione zaplacil tym razem moj mezu ;-) Wiekszosc rzeczy bralam podwojnie, wiec wyszlo tego sporo wiecej, bo jakos 450 zl z przesylka... Ale tak jak mowie, to jest juz prawie polowa listy wyprawkowej dla niemowlaka... Jak liczylam ile bym wydala za te rzeczy w sklepie u nas, to szczena opada... ponad 650 zl, co daje 200 oszczednosci przy hurtowym zakupie z oszczednoscia przesylki
reklama
DariaN
Fanka BB :)
mój dziś do mnie przed pracą też że mam zamówić wszystko co potrzebne z wyprawki żeby tylko zostało do kupienia łóżeczko no i wózek więc tez pewne jak jutro pojedzie to będę dalej szaleć na allegro!!!
a właśnie dziewczyny ile śliników będzie mi potrzebne na początek- mam jeden ślinik z zestawu który kupiłam (biorąc pod uwagę, że mam pieluchy tetrowe białe 20 szt, i flanelowe białe 10 szt., tetrowe kolorowe 5szt i takie mini flanelowe 5 szt.)
a właśnie dziewczyny ile śliników będzie mi potrzebne na początek- mam jeden ślinik z zestawu który kupiłam (biorąc pod uwagę, że mam pieluchy tetrowe białe 20 szt, i flanelowe białe 10 szt., tetrowe kolorowe 5szt i takie mini flanelowe 5 szt.)
ania-aneczka
Patra, ale piekne ciuszki
Kochane MAMUSIE Mam do Was pytanie - kolejne Chodzi mi znowu o ilość ciuszków. Ja już się gubie i nie wiem co i ile kupować...na 56 czyli w Tesco 0-0 i np jak się urodzi dziecko 59 cm lub po prostu ponad 56 cm to ponosi jeszcze te z rozmiaru 56 czy już te na 62?
Napisze Wam ile mam sztuk czego i gdyby Wam się chciało po swoim przykładzie to napiszcie proszę ile czego mam dokupić ile brakuje itd, śmiało Ja po prostu nie dostanę od nikogo ciuszków i wolę się zaopatrzeć na pierwszy miesiąc żebyśmy nie musieli się stresować.
Na rozmiar 56 czyli 0-0
BODY na długi rękaw mam sztuk 5
Pajce sztuk 4
Śpiochy sztuk 2
nie mam body na krótki rękaw
Na rozmiar 62 czyli 0-3
Body na długi rękaw sztuk 7
Body na krótki rękaw sztuk 3
Pajac sztuk 9 (do spania)
Półśpiochy sztuk 2
Jedna sukienusia
Bardzo Was prosze o rady :*:*:*
Kochane MAMUSIE Mam do Was pytanie - kolejne Chodzi mi znowu o ilość ciuszków. Ja już się gubie i nie wiem co i ile kupować...na 56 czyli w Tesco 0-0 i np jak się urodzi dziecko 59 cm lub po prostu ponad 56 cm to ponosi jeszcze te z rozmiaru 56 czy już te na 62?
Napisze Wam ile mam sztuk czego i gdyby Wam się chciało po swoim przykładzie to napiszcie proszę ile czego mam dokupić ile brakuje itd, śmiało Ja po prostu nie dostanę od nikogo ciuszków i wolę się zaopatrzeć na pierwszy miesiąc żebyśmy nie musieli się stresować.
Na rozmiar 56 czyli 0-0
BODY na długi rękaw mam sztuk 5
Pajce sztuk 4
Śpiochy sztuk 2
nie mam body na krótki rękaw
Na rozmiar 62 czyli 0-3
Body na długi rękaw sztuk 7
Body na krótki rękaw sztuk 3
Pajac sztuk 9 (do spania)
Półśpiochy sztuk 2
Jedna sukienusia
Bardzo Was prosze o rady :*:*:*
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
Ania, ja na rozm 56 mam:
1 pajaca
2 śpiochy
3 body na dł rękaw
więcej nie kupuję najwyżej jak Maleństwo będzie małe to po porodzie M. dokupi. Igor urodził się mając 56 cm i ciuszki na 56 założyłam po razie, zaraz weszłam w 62. Było trochę przyduże, ale to wywijałam rękawki
Daria, ja śliniaków używałam dopiero jak zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy
Patra, dywan wymiata Ale masz potężne zbiory
1 pajaca
2 śpiochy
3 body na dł rękaw
więcej nie kupuję najwyżej jak Maleństwo będzie małe to po porodzie M. dokupi. Igor urodził się mając 56 cm i ciuszki na 56 założyłam po razie, zaraz weszłam w 62. Było trochę przyduże, ale to wywijałam rękawki
Daria, ja śliniaków używałam dopiero jak zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy
Patra, dywan wymiata Ale masz potężne zbiory
DariaN
ania ja w rozmiarze 56 mam (właśnie z Tesco i w takiej ilości były po prostu pakowane)
5x body na grubych naramkach coś jak podkoszulka
3x body długi rękaw
2x pajac
1x spodenki
i to tyle z tego rozmiaru
roz. 0-3
5x body krótki rękaw
1x śpioch w zestawie był z kaftanikiem taki R kupił (mam zamiar dokupić jeszcze ze 2 lub półśpiochy)
2x pajac
1x body długi rękaw (z biedry 68 to wg mnie 62 tak po zmierzeniu)
pewnie coś dokupię jeszcze ale na chwilę obecną tyle
5x body na grubych naramkach coś jak podkoszulka
3x body długi rękaw
2x pajac
1x spodenki
i to tyle z tego rozmiaru
roz. 0-3
5x body krótki rękaw
1x śpioch w zestawie był z kaftanikiem taki R kupił (mam zamiar dokupić jeszcze ze 2 lub półśpiochy)
2x pajac
1x body długi rękaw (z biedry 68 to wg mnie 62 tak po zmierzeniu)
pewnie coś dokupię jeszcze ale na chwilę obecną tyle
ania-aneczka
Dzięki dziewuszki Na 62 dokupię z 2 rampersy no i body tak żeby mieć 8 sztuk na krótki i długi rękaw no i śpiochy dokupię i jakąś bluzę może czy sweterek, ale bez kaptura I już mi lżej, powinno styknąć. A przecież w każdej chwili mozna dokupić, chodzi o ten start. DZIĘKUJE WAM !
Hej a ja dzis kupiłam skarpetki buciki i rampersa))
Mogłabym wiecej ale nie wiem konkretnie jaka płeć:-(
A spodenki były juz po 3euro z jeansu i to taaaaaki słodkie:-)
Ale jutro robie mega zakupy bo łuzko i materac narazie bede kozystac ja potem dzidzia jak podrosnie
Pościel mebelki i nie wiem co jeszcze
Jak kupie to sie pochwale
Mogłabym wiecej ale nie wiem konkretnie jaka płeć:-(
A spodenki były juz po 3euro z jeansu i to taaaaaki słodkie:-)
Ale jutro robie mega zakupy bo łuzko i materac narazie bede kozystac ja potem dzidzia jak podrosnie
Pościel mebelki i nie wiem co jeszcze
Jak kupie to sie pochwale
No własnie z tymi zakupami jak nie zna się płci to trzeba raczej ostrożnie. Ja najpierw się dowiedziałam że będzie chłopak, to tylko oglądałam ciuszki , po miesiącu stwierdzono że to dziewczynka więc zaczęłam juz kupować, bo rzeczy dla dzewczynek takie slodziutkie że nie mogłam się opanować,no i pokupiłam z babaluno. No i teraz kolejna zmiana płci i to już pewne bo wyszlo na punkcji, a ja nie mam co zrobić z tymi lompkami bo nie ubiorę synka w te różowe rampersiki, niepotrzebnie wydana kasa
reklama
martulka84
Jelsa ja miałam podobną sytuację z tą zmianą płci, z tym, że ostatecznie stanęło na dziewczynce :-) Też zdążyłam już coś tam kupić odmiennego, ale ubiorę Małej, bo niebieski do dziewczynki bardziej pasuje niż różowy do chłopca. Jeśli nie masz co zrobić z tymi różowymi ubrankami, to wstaw fotki i wyceń w tym wątku: https://www.babyboom.pl/forum/lipie...ienie-tylko-lipcowki-2012-a-56492/index2.html a nóż widelec, którejś z nas się spodobają i "dobijesz targu"