reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

zapisaliśmy się z R do szkoły rodzenia i dostaliśmy listę wyprawkową dla maluszka i dla mamy. Na tej liście jest info żeby przygotować od 40 do 50 pieluch tetrowych i 5 flanelowych

reklama
pomarańcza , usuwam posty o wyprawce (dokumentach !! ) jest specjalny wątek wyprawkowy więc proszę się stosować do tematów bo tutaj jest temat zakupów . dziękuje za uwagę , amen

ja chyba i tak nie bedę stosować filtrów.. na samym początku?? myslę że moja mama mnie nie smarowała żadnymi mazidłami..

nadalka, urodziłam się w sierpniu .... moja mama chyba też nic nie używała (poza tym ponad 20 lat temu filtry dla dzieci ?? ) myśle że z mazidłami , mydełkami i pachnidłami nie ma co przesadzać ;) zwykły kremik i chop na dwór pod budką cień a jak troszkę słonka złapie to chyba też nic się wielkiego nie stanie ....

Ja sama się muszę filtrem 50 smarować więc dzieciaka od razu też będę maziać. A od wielu osób słyszałam że trzeba bo takie maluszki mają bardzo wrażliwą skórę, a teraz te wszystki promienie uva uvb, dziury ozonowe, więc lepiej maluszka nie wystawiać od razu na same szkodliwości :-(

pieluch tetrowe- mam 20 szt. I taka uwaga ode mnie bo się nacięłam przy Igusiu. Kupiłam na raty, raz 10 szt, i potem 10 szt. I jedne były bardzo tanie:no::no: porozciągały się, zrobiły przeźroczyste jak sito:no::no: masakra

pieluchy tetrowe, mam 6 szt i tak jak mówi Eve, do wózka, do lekarza, do przykrycia, rewelacyjne są:tak::tak:

do buzi ja kupię na pewno krem z wysokim filtrem i na pewno będę szukać z filtrem mineralnym
:tak:.... wiadomo, ze się nie wystawia na słońce, ale będąc w cieniu też narażamy Malucha na promienie słoneczne

a kosmetyki dla Maluszka, to płyn do kąpieli Hipp/ Oilatum, a do dupci Nivea S.O.S/ bephanten/ linomag (nie wiem jeszcze co), no i w razie "W" sudokrem. Przy Igusiu użyłam moze kilka razy sudokremu, a fajnie mi się sprawdziła nivea:tak:

Mońcia przepraszam więc za ten spis kilku drobiazgów tak samo ważnych jak 40 sztuk pieluch tetrowych, ale czy pogrubiona czcionka to nie krzyk według regulaminu?

reklama
no ja typowo byłam nastawiona na nivea właśnie ale kuzynka mnie zbiła z tropu tym emolium kuźwa już sama nie wiem ale to chyba najbardziej zależy od tego co skóra dziecka toleruje prawda ??!!

Do góry