reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

no to w takim razie nic tyko zamawiać pieluchy i tyle.
qrcze te nasze forum to nie dość że uzależnia cholernie to jeszcze cały czas jak tylko zobaczę że czegoś mi brakuje to od razu zamawiam i tak suma sumarum wydałam już prawie tysiaka w trzy dni :)

no ale już za to dla naszej królewny mam sporo art. higienicznych: nożyczki, obcinaczki, myjki itd.
no i trochę wyprawki.
a propos kupujecie półśpiochy czy śpiochy??? co jest wygodniejsze ???

reklama
ania-aneczka super super, super!! śliczny kącik!!
twilihgt nic się nie martw, jeszcze masz dużo czasu na zakupy!!
dariaN a masz jakiegoś linka do pieluch tetrowych bo też muszę powoli zamawiać, a skoro już wiem ile to ok. A flanelowa pielucha po co?
Ja zastanawiam się nad rożkiem na początek a śpiworek lub kołderka później tylko nie wiem czy w rożku nie będzie małemu za ciepło latem?

agulka tak się na chwilę obecną rozglądam na allegro za tetrowymi ale nie wiem czy ktoś mi mówił czy może któraś mamuśka tutaj pisała, że w pepco są tanie tetrowe pieluchy i flanelowe, muszę to sprawdzić po pracy to potwierdzę :) a jeśli nie to na allegro będę zamawiać jak zwykle u sprzedawcy z dobrymi komentarzami bo mam dość niekompetentnych.

ja też mam śpiochy (chyba ze 20szt :D ) a półśpiochy chyba 1 albo 2 ... myśle że wygodniej do ubierania to śpiochy ;) ale to też zależy wszystko pewnie od wprawy i od maluszka ;)

kup sobie 2pary półśpiochów żeby mieć ,ale więcej chyba nie ma potrzeby , jak wyrośnie to stwierdzisz czy dokupić czy nie ma sensu ;)

DariaN , koleżanka kupowała na allegro i w sklepie to mówi że bardziej się opłacało na allegro te 30szt zamówić bo to taniej wychodzi nawet z przesyłką ;) a pepco miala pod nosem i chyba tam nie kupiła.... ale to musisz na spokojnie popatrzeć i pokalkulować sobie ;)

agulka tak się na chwilę obecną rozglądam na allegro za tetrowymi ale nie wiem czy ktoś mi mówił czy może któraś mamuśka tutaj pisała, że w pepco są tanie tetrowe pieluchy i flanelowe, muszę to sprawdzić po pracy to potwierdzę :) a jeśli nie to na allegro będę zamawiać jak zwykle u sprzedawcy z dobrymi komentarzami bo mam dość niekompetentnych.

ja kupowałam w pepco po 2,50szt a w textil market tetrowa 2,70 a flanelowa 5,99 więc myślę że tetrowa to prawie tyle samo co na allegro, a flanelowa na allegro taniej. ja jeszcze dokupię 10szt tetrowej ale to już w maju dopiero i będę na allegro zamiawiać.

Aniu mąż naklejki kupił w Castoramie. Ale są takie również na allegro. Łóżeczko kupowaliśmy na miejscu w hurtowni, ale są na allegro ok 20-30 zł tańsze.
Pieluch tetrowych mam 13 sztuk, ale dokupie do 20. A flanelowych mama mi szyje z 5 sztuk.

z tego co wiem to na allegro przy 30 szt wychodzi niecałe 2 zł za jedną tetrową ;)
a flanelowe widziałam za 4 zł mi się bardzo podobały takie w paski ;D
i najlepiej od jednego sprzedawcy to przesyłka jedna :) (Tego nauczyła mnie Doe mentorka zakupów allegro ;D)

reklama
Witam, do tej pory tylko śledziłam Wasze wpisy, ponieważ my jeszcze nic nie mamy. Czekamy na płeć, mam nadzieję, że w piątek się dowiemy i coś się ruszy...
Nie wiem, czy wiecie ale smyk do końca marca ma promocję na wyprawkę dla noworodka Wyprawka dla noworodka - sklep internetowy smyk.com
dużo rzeczy mają też przecenionych, wiadomo część nadal jest droga ale są też przedmioty tańsze niż na all.
Zastanawiamy się nad wanienką Wanienka Komfort, niebieska - Tega - Świat niemowlaka - sklep internetowy Smyk.com tylko do końca nie jestem przekonana, czy kupować mniejszą profilowaną, czy może od razu większa i dokupić fotelik do kąpieli...
Mój lubi gadżety i spodobała mu się Amazon.com: Aqua Scale 3-in-1 Baby Bath Tub, Scale and Water Thermometer, Blue: Baby ale trochę przesadzili z ceną...

Do góry