reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Mysza a jaki miałaś z aventu ręczny?

A to moje ostatnie zakupy w pepco, nie mogłam się powstrzymać, za wszystko zapłaciłam 20 kilka zł :)

Muszę koniecznie przegląd w Zuzi ubrankach zrobić, bo może się okazać że nic nie muszę kupować

Załączniki

• IMAG0434.jpg
    IMAG0434.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 45
reklama
nie no spoko nie obrażę się
na początku było mi szkoda więc przeryłam neta i znalazłam za 1400 ridera spacerówkę (a to przy wersji sklepowej 500 zł do przodu więc jest na gondolkę) fotelik i tak trzeba kupić. a wyszło to tak że rodzice R chcieli kupić wózek w paryżu i przyłać no i moja mama też chciała więc zrobią zrzutkę i będzie rider (przemówiła amortyzacja, design no i przede wszystkim gabaryty po złożeniu, a uwierzcie nie jest łatwo włożyć cokolwiek do garbusa) Zastanawiałam się mocno nad X-lan bo kuzynki mają ale ten wózek to żeby włożyć stelaż do seata cordoby to trzeba zdemontować koła. (suma sumarum wózeczek dostaniemy więc nie wydamy na niego kasy) a wy macie tańsze typy które wejdą do garbusa ?????

Twilight - nie martw się nic na siłę, trochę sobie poczekaj a jak już przyjdzie dziki syndrom moszczenia gniazda to zobaczysz jakiego dostaniesz powera :-D

Ja też planuje przegląd tylko niech mi no to moje małe w końcu tak na 100% pokaże co ukrywa między nóżkami :rofl2:

moje zakupy w pepco wydałam 60 zł:szok::szok::szok::szok::szok:maz sie śmiał ze nic nie kupiliśmy i w następna środę na szmatki podjedziemy :-D:-D:-D, a rozmiary to 62 wszystko dobre będzie? koszulki musze zapinane kupic taki na bok bo te sa przez głowę 2 sztuki starczy przez głowe i w ogóle listę muszę zrobić
a te body to rozmiar od 0 do 3 nie zamałe, kurcze ja niewiem co i jak mam kupować masakra:sorry:
100_5646.jpg100_5647.jpg100_5648.jpg100_5649.jpg100_5650.jpg100_5651.jpg

Załączniki

• 100_5646.jpg
    100_5646.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 37
ania-aneczka z pościeli na bank nie wyrośnie przez kolejne 2 lata, jak nie więcej, także tym nie musisz się stresować. Co do tych kompletów pościeli np. w paski ja się pokusiłam przy Ali, na cały zestaw do łóżeczka i byłam rozczarowana, po praniu wyprasować się tego nie dało i uważam, że jak dla takiego maluszka trochę za szorstki materiał. Lepiej kupować takie zwykłe kompleciki pościelowe są milsze, albo z Ikei mogę szczerze polecić.
ps. super sa te ubranka z Pepco szkoda, że ja nie mam tego sklepu w mieście. Ciuszki w te serduszka śliczne!

ania2403 , z rozmiarem to zależy od tego jakie Ci się dziecko urodzi i od tego jak są szyte (rozmiar ten sam a firma inna i wielkość też inna...) ale ogólnie to może być przy duże na początek ;-)

ania-aneczka ja mam ten sam problem wczoraj nie wiedziałam co wziasc :-(masakra to jest, a tych 56 to nie za duzo?
Dziewczyny co macie doświadczenie pomóżcie tym niedoświadczonym
moncia mi sie wydaje ze te 62 to malutkie beda, ale chyba tak jak ania-aneczka taka liste zrobie i bedzie oki i 56 i 62

Ostatnia edycja:
Jak zrobię przeglądzik po środzie to wam napisze ile tego miałam ale rozmiarem się tak nie przejmujcie jak ciuszki będą lekko za duże to nic najwyżej rękawki nieco podwiniecie nie ma co tak dopasowywać. Poza tym bodziaków i śpiochów to myślę że nigdy za dużo bo dzieciak się ślini może ulewać oblać się mleczkiem albo siuśkami to myślę że się przydadzą, prac będzie można rzadziej. Nie ma co za dużo za to kupować takich innych wymyślnych ciuszków w stylu dorosły dzieciak dla takich maluszków bo to jest dużo mniej praktyczne elastyczne i z tego dzieciaki szybko wyrastają :tak:

Aniu ja nie kupuje dużo na 56. Wszystko mam na 62 narazie. Ale one są przecież 0-3. Zależy jaka dzidzia się urodzi. Nawet jak będą za duże to jak Betunka mówi rękawek się podniesie itd a raz dwa wyrośnie. No i od siostry jakieś mlutkie dostane więc może styknie. Ale kupiłam chyba z 4 sztuki na 56 bodziaków :)

Czym się różnią pajace od śpiochów? I czy takie śpiochy bez rękawków też się przydadzą na lato?

Wklejam Nasze łowy z Pepcko (tylko same różowe były) i Reala:) Za wszystko daliśmy 101 zł.

Załączniki

• CIMG2838.jpg
    CIMG2838.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 38
  • CIMG2833.jpg
    CIMG2833.jpg
    20,5 KB · Wyświetleń: 37
  • CIMG2834.jpg
    CIMG2834.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 42
  • CIMG2835.jpg
    CIMG2835.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 35
  • CIMG2836.jpg
    CIMG2836.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 56
  • CIMG2837.jpg
    CIMG2837.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
reklama
co do rozmiarów.... lepiej za duże niż za małe :) takie dziecko rośnie raz dwa , i po 2-3tyg trzeba większe rozmiary ubierać już :)

teraz czas na moją kolekcję , na zdjęciach nie mam wszystkiego za to szafa ukazuje całą kolekcję małej damy :)
DSCN0421.jpgDSCN0422.jpgDSCN0423.jpgDSCN0424.jpgDSCN0425.jpgDSCN0426.jpgDSCN0427.jpg

Do góry