reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Eve ale ty podgrzewałaś mleko w podgrzewaczu?

ja jak robiłam mleko np w nocy to nie gotowałam wody tylko wlewalam w termos a odmierzoną miarkę miałam juz w butelce i tylko zalewalam

Daria lezaczek mozesz kupić też pozniej, tak samo matę edukacyjną
i polecam leżaczek fisher price ale ten do 18 kg jest stabilniejszy :)

reklama
Nie mleko, ale wodę:tak:
Potem pogrzewacz przydał się do obiadków i deserków.
Moje dziecko było butelkowe w zasadzie odrazu, podgrzewacz ułatwił mi życie szczególnie w nocy, gdzie czowiek zaspany nie przykłada głodego ssaka do cyca tylko musi lecieć do kuchni robić mleczko.

Ostatnia edycja:
o tym fishera właśnie myślałam, matę mam bo dostałam nieużywaną więc jeden wydatek mniej.
Kuzynka urodziła w grudniu i Jaś cały czas spędza w leżaczku i dlatego tak się zastanawiałam czy to już czy może później,

aha miałam WAM jeszcze napisać kuzynka mi ostatnio polecałabo dostała od siostry jak urodziła Jasia http://www.taniaksiazka.pl/pierwszy...tml?gcmp=adw&gclid=CNSxrp2Jv64CFQJj3wodYz6ELw
podobno bardzo dużo ciekawych rzeczy wyczytała takich jak np. trzęsąca się bródka u niemowlaka ja się chyba skuszę na tę pozycję

Ostatnia edycja:
Eve cudne zdjęcie:) Zastanowie się z wanienką:) Pooglądam, zdecyduje:) Wszystko zależy od stabilności stelaża.

DariaN my kupujemy zarówno matę i jak leżaczek Fisher Price już jako wyprawkę:tak: Do tego zastanawiam się nad chustą do noszenia dziecka , ale to muszę przemyśleć, poczytać.

Mamuśki co sądzicie o tym?
UBRANKA
2 Kaftaniki z długim rękawem - najwyżej 1-2 szt
3 Body z długim rękawem – rozpinane po całości 7szt. -56 , 10szt. - 62
4 Body z krótkim rękawem -6szt. -56, 7 szt. -62 Najlepiej rozpinane po całości?
5 Pajacyki -7 ( śpiochy) Najlepiej rozpinane po całości.
6 Czapeczki bawełniane cienkie (2) i cieplejsze (1)(do szpitala cieniutkie, na spacery grubsza…
7 Skarpetki- 6 szt. (ale uwaga na ściągacze- nie mogą być "ścisłe"!)
8 Ciepłe sweterki lub bluzeczki -najwyżej 1-2 szt
9 śpioszki – 6-7 szt. 56 i 6-7 -62. Tak, najlepiej z napkami w kroku!
10 Niedrapki
11 Rapersy 2 sztuki
12 Półśpiochy 4 szt.

aniu-aneczko ja się bardzo zastanawiam nad poduszką do karmienia ale o chuście nigdy nie myślałam, choć pewnie to dobre rozwiązanie. mata jest to nad leżaczkiem się zastanowię, zobaczymy jak przy tej całej wyprawce z funduszami będzie, choć ze wstępnych analiz to z wózkiem i łóżeczkiem to mi prawie 5600 wyszło!!!! (no ale w tym wózek 3200 i łóżeczko 700 więc może nie tak źle). Ja zakupy wyprawkowe będę robiła w Pati i Maksie w Poznaniu, mają tam niezłe ceny w sumie. Mam też nadzieję że może jakiś rabacik dostaniemy przy większych zakupach. No a o ubrankach to już pisałam kiedyś kuzynka mi załatwiła wejście na cdrl (bodziaki za 9zł więc nie da się nie skorzystać)ona dla Jasia załatwiła sobie na zimę kombinezon za 40 zł a w cdrl kosztował 169 to jakby nie patrząc różnica ogromna :)

ja miałam laktator ręczny aventu i elektryczny madeli... avent świetny, miałam dużo mleka, więc ściąganie szło błyskawicznie. Potem odstawiłam małą, laktacja się zmniejszyła i kupiłam elektryczny, żeby pobudzić na nowo... dupa zyzol, nie udało się... w madeli wkurzające jak głośno pracuje.... nie dało się filmu obejrzeć, bo nic nie słyszałam :-D

Ja narazie nie będe kupowac laktatora, w razie czego polece tym ręcznym tt, a jak bedzie źle to się pomyśli. Choć mam nadzieję, że tym razem uda mi się karmić piersią:tak:

reklama
No dokładnie :tak: W razie czego mam ten stary swój, to nawet na przesyłkę będzie można poczekać pare dni:tak:

Ja zaczęłam odkładac juz na wózek i czekam na fajną ofertę :tak:

Do góry