reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Eve ale ty podgrzewałaś mleko w podgrzewaczu?

ja jak robiłam mleko np w nocy to nie gotowałam wody tylko wlewalam w termos a odmierzoną miarkę miałam juz w butelce i tylko zalewalam

Daria lezaczek mozesz kupić też pozniej, tak samo matę edukacyjną
i polecam leżaczek fisher price ale ten do 18 kg jest stabilniejszy :)

reklama
Nie mleko, ale wodę:tak:
Potem pogrzewacz przydał się do obiadków i deserków.
Moje dziecko było butelkowe w zasadzie odrazu, podgrzewacz ułatwił mi życie szczególnie w nocy, gdzie czowiek zaspany nie przykłada głodego ssaka do cyca tylko musi lecieć do kuchni robić mleczko.

Ostatnia edycja:
o tym fishera właśnie myślałam, matę mam bo dostałam nieużywaną więc jeden wydatek mniej.
Kuzynka urodziła w grudniu i Jaś cały czas spędza w leżaczku i dlatego tak się zastanawiałam czy to już czy może później,

aha miałam WAM jeszcze napisać kuzynka mi ostatnio polecałabo dostała od siostry jak urodziła Jasia http://www.taniaksiazka.pl/pierwszy...tml?gcmp=adw&gclid=CNSxrp2Jv64CFQJj3wodYz6ELw
podobno bardzo dużo ciekawych rzeczy wyczytała takich jak np. trzęsąca się bródka u niemowlaka ja się chyba skuszę na tę pozycję

Ostatnia edycja:
Eve cudne zdjęcie:) Zastanowie się z wanienką:) Pooglądam, zdecyduje:) Wszystko zależy od stabilności stelaża.

DariaN my kupujemy zarówno matę i jak leżaczek Fisher Price już jako wyprawkę:tak: Do tego zastanawiam się nad chustą do noszenia dziecka , ale to muszę przemyśleć, poczytać.

Mamuśki co sądzicie o tym?
UBRANKA
2 Kaftaniki z długim rękawem - najwyżej 1-2 szt
3 Body z długim rękawem – rozpinane po całości 7szt. -56 , 10szt. - 62
4 Body z krótkim rękawem -6szt. -56, 7 szt. -62 Najlepiej rozpinane po całości?
5 Pajacyki -7 ( śpiochy) Najlepiej rozpinane po całości.
6 Czapeczki bawełniane cienkie (2) i cieplejsze (1)(do szpitala cieniutkie, na spacery grubsza…
7 Skarpetki- 6 szt. (ale uwaga na ściągacze- nie mogą być "ścisłe"!)
8 Ciepłe sweterki lub bluzeczki -najwyżej 1-2 szt
9 śpioszki – 6-7 szt. 56 i 6-7 -62. Tak, najlepiej z napkami w kroku!
10 Niedrapki
11 Rapersy 2 sztuki
12 Półśpiochy 4 szt.

aniu-aneczko ja się bardzo zastanawiam nad poduszką do karmienia ale o chuście nigdy nie myślałam, choć pewnie to dobre rozwiązanie. mata jest to nad leżaczkiem się zastanowię, zobaczymy jak przy tej całej wyprawce z funduszami będzie, choć ze wstępnych analiz to z wózkiem i łóżeczkiem to mi prawie 5600 wyszło!!!! (no ale w tym wózek 3200 i łóżeczko 700 więc może nie tak źle). Ja zakupy wyprawkowe będę robiła w Pati i Maksie w Poznaniu, mają tam niezłe ceny w sumie. Mam też nadzieję że może jakiś rabacik dostaniemy przy większych zakupach. No a o ubrankach to już pisałam kiedyś kuzynka mi załatwiła wejście na cdrl (bodziaki za 9zł więc nie da się nie skorzystać)ona dla Jasia załatwiła sobie na zimę kombinezon za 40 zł a w cdrl kosztował 169 to jakby nie patrząc różnica ogromna :)

ja miałam laktator ręczny aventu i elektryczny madeli... avent świetny, miałam dużo mleka, więc ściąganie szło błyskawicznie. Potem odstawiłam małą, laktacja się zmniejszyła i kupiłam elektryczny, żeby pobudzić na nowo... dupa zyzol, nie udało się... w madeli wkurzające jak głośno pracuje.... nie dało się filmu obejrzeć, bo nic nie słyszałam :-D

Ja narazie nie będe kupowac laktatora, w razie czego polece tym ręcznym tt, a jak bedzie źle to się pomyśli. Choć mam nadzieję, że tym razem uda mi się karmić piersią:tak:

reklama
No dokładnie :tak: W razie czego mam ten stary swój, to nawet na przesyłkę będzie można poczekać pare dni:tak:

Ja zaczęłam odkładac juz na wózek i czekam na fajną ofertę :tak:

Do góry