reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

no to jest najgorsze że trzeba będzie dzidzię zostawić w domku i wracać do pracy, ale zawsze te kilka miesięcy lesze niż nic, ja właśnie jestem na etapie przemyśleń czy iść już na L4 czy jeszcze nie. Pierwotnie chciałam do końca maja chodzić do pracy (tylko że praca przy komputerze wbrew pozorom też wykańcza zwłaszcza przy takim biuście kręgosłup),
a to moje kolejne marzenie dla córci NOWA WERSJA! KOŁYSKA/ŁÓŻECZKO Simplicity/CONEC (2161108066) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tak sobie zakładałam że jak będzie córcia to taką jej kupię co do lalek później będzie miała cena allegro ujdzie a u mnie w sklepie w Kościanie to za taką to chcą aż 450 zł :(

reklama
podgrzewacz, sterylizator, laktator, jak dla mnie rzeczy które można kupić po porodzie... bo nie wiadomo jak się będzie karmić... no chyba że ktoś od razu nastawia sie na karmienie butlą, to wtedy można sie zastanowić nad podgrzewaczem czy sterylizatorem:tak:
ja karmiłam 16 miesięcy :-):-):-) jestem z siebie bardzo dumna, bo podobnie jak u Róży początki nie należały do najłatwiejszych, ale dałam radę :tak::tak: Jak Iguś miał 7 miesięcy wróciłam do pracy... da sie pogodzić karmienie piersią i pracę:-):-)

byłam w pepco, kupiłam kilka rzeczy rozmiar 62 dobre prawda? jutro zdjecia wstawie, ale wiecie co oni tam robia na cene która jest na kartce drukowana i do ubrania przyczepiona naklejaja inna, moga tak? kurcze to jest cena ogólnie przez pepco narzucona a sklep nakleił inna, i tak było na 3 rzeczach w domu zauwazyłam ale sie wkurzyłam:wściekła/y:

no ja marzę by karmić piersią choć pół roku, więc na razie nie nastawiam się na takie zakupy.
zawsze lepiej się poradzić doświadczonych mam, bo ja niestety nie mam jeszcze żadnego doświadczenia ani w karmieniu piersią ani w czymkolwiek związanym z dzidzią, więc każda Wasza wskazówka jest dla mnie niezwykle cenna :)

Ja podgrzewacz miałam, nie wyobrażam sobie nie mieć przy butelkowym maluchu. W nocy faktycznie się przydawał, bo córka byla niecierpliwa. Sterylizatora nie miałam, wyparzałam poprostu butelki, dla był to zbędny wydatek.

Butelki od początku tt, róznież nie mam porównania z innymi, nie czułam potrzeby eksperymentowania. Miałam te zwykłe, bo wtedy innych nie było. Miałam też laktator ręczny tt, ale w ogóle ręcznych nie polacam.

Kołyskę kupiłam Kolcraft, pewnie w tym tygodniu przyjdzie. Wylicytowałam używaną za 270 z przesyłką.

ania aneczka - ja miałam tego buzza i nie byłam z niego zadowolona, sprzedałam po pół roku :baffled: A cały zestaw kosztował mnie chyba z 2400 zł 3 lata temu.

To wanienka ze stelażem http://allegro.pl/wanienka-onda-evo-ok-baby-9-kolorow-stelaz-stojak-i2148025066.html
Nie jest mała, raczej większa niż te tradycyjne wanienki.

Ostatnia edycja:
no mi kołyskę coneco proponowała kuzynka że pożyczy żeby nie kupować ale moja mamcia kochana stwierdziła, że ona kupi swojej wnuczce. W ogóle co sobotę odkłada po 100 na wyprawkę dla naszej dziewczynki żebyśmy nie mieli problemów z moim R. więc to ten plus. Gorzej było z wózkiem. Teściowie koniecznie chcieli kupić w paryżu i nam przysłać i pojawił się mały konflikt, ale po rozmowach naszych i brata R stwierdzili, że dołożą nam do wózka 1500 i mamy kupić jaki chcemy. Teściowa (przyszła) na skypie pokazywała jedynie bodziaki które kupiła dla małej i to tyle co mamy dla naszego szczęścia na chwilę obecną. No jeszcze mata edukacyjna nówka funkiel którą dostaliśmy po mojej malutkiej kuzynce (3 latka). :-)

EVE super ten kolcraft ale normalna cena zbliżona do tej first year http://allegro.pl/promocja-first-years-kolyska-lozeczko-nosidlo-5w1-i2122596734.html

Ostatnia edycja:
Eve a mnie się mała ta wanienka wydaje:) no ale zbyt wygórowana cena chyba dla Nas.

Czy to prawda, że jak się kupi wózek dla pierwszego dziecka to przy drugim już sie nudzi i kupuje się inny?

Co do laktatora to jestem za ręczny Aventu, ale to dopiero po porodzie. Jak będzie potrzebny to męża się wyśle i tyle. Wszystko zależy od tego czy będę miała mleczko więc to może poczekać.

podgrzewacz, sterylizator, laktator, jak dla mnie rzeczy które można kupić po porodzie... bo nie wiadomo jak się będzie karmić... no chyba że ktoś od razu nastawia sie na karmienie butlą, to wtedy można sie zastanowić nad podgrzewaczem czy sterylizatorem:tak:
ja karmiłam 16 miesięcy :-):-):-) jestem z siebie bardzo dumna, bo podobnie jak u Róży początki nie należały do najłatwiejszych, ale dałam radę :tak::tak: Jak Iguś miał 7 miesięcy wróciłam do pracy... da sie pogodzić karmienie piersią i pracę:-):-)
potwierdzam...sama karmiłam ponad 18 miesięcy i dopiero ciąża zmusiła nas do przestania:-Da do pracy wróciłam jak mała miała skończone 6 miesięcy:tak:

ania-aneczka - zapewniam Cię nie jest mała :tak: dla porównania ta z ikeii to przy niej maleństwo :-D Ale nie namawiam, dobrze że ja swoją zostawiłam, bo to wydatek całkiem spory.

Co do wózka to faktycznie sie nudzi. To będzie nasz 4 wózek i napewno nie ostatni - taka jestem troszkę maniaczka :-D

reklama
Eve a mnie się mała ta wanienka wydaje:) no ale zbyt wygórowana cena chyba dla Nas.

Czy to prawda, że jak się kupi wózek dla pierwszego dziecka to przy drugim już sie nudzi i kupuje się inny?

Co do laktatora to jestem za ręczny Aventu, ale to dopiero po porodzie. Jak będzie potrzebny to męża się wyśle i tyle. Wszystko zależy od tego czy będę miała mleczko więc to może poczekać.

zgadzam się z zakupem tego laktatora jak będzie potrzebny to się kupi, qrcze gdzie ja to wszystko będę przechowywać.
A tak w ogóle to planujecie jeszcze jakiejś specjalne zakupy dla maleństwa, no nie wiem jakiś leżaczek czy cóś...

Do góry