reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

my uzywamy butelek tt i jesteśmy zadowoleni. Nigdy nie eksperymentowałam z innymi, więc nie mam porównania, ale ponoć avent też są dobre.
Sterylizatora nie używam, co tydzień wyparzam w misce wrzątkiem.
Nie używam podgrzewacza. Nina je nad ranem, więc wieczorem robię do termosu 120 ml wrzątku z 30 ml zimnej wody i wiem, że będzie ciepłe. Mam pojemniczki z tt w których odmierzam ilość proszku.

reklama
Eve tyen stojak Twój super, wygląda bardzo stabilnie no i wanienka extra. Ale jak dla Nas za drogi wiesz? No bo sama wanienka i stojak ok 400 zł? Kurcze mega dużo kasy . Ale zobaczę jeszcze raz w tej hurtowni co tam maj, rozłoże sobie i zobacze czy się chwieje czy nie. Ale tam za wszystko było jakoś 100 zł. Kurcze fajny ten stojak, ale cena;/ Ale chyba bardzo mała ta wanienka co? tzn krótka?

Ja nie mam mikrofali, ale sterylizatora też nie kupuje. Jakoś sobie poradzę.

Moja siostra kupiła wózek QUINNY BUZZY 3 - 3 kołowiec. Lekki 12 kg, gonodla szeroka 37 cm jest bardzo bardzo zadowolona. Ponóc super się prowadzi i w ogóle...ale mieszkają póki co w Stanach więc też inne warunki tam mają. Ale po plaży bardzo często jeżdżą i nie ma problemów ani nic...ale jednak te 3 kołowce za mną nie przemawiają.

ja polecam zestaw wanienka i taki spec. rurkowy stelaż, całość za 100 pewnie, może 80 zł. Stelaż nam został po córce, dokupimy tylko nową wanienkę.

O, taki jak wika wkleiła z allegro, taki sam jak nasz. Dla nas wygodnie, bo mamy mini łazienkę tylko z kabiną prysznicową i kąpaliśmy w pokoju dziecinnym na tym stelażu właśnie

Ostatnia edycja:
no ja chyba też się w końcu skuszę na te buteleczki (choć nie koniecznie cały zestaw no chyba że babcia kupi wnusi to nie pogardzę) :) u mnie jakoś wszyscy właśnie Aventa używają ale mnie jakoś tt przypadły od razu gdy je zobaczyłam.
mysza a macie tą antykolkową z rurką czy zwykłe close to nature???

aha, sterylizatora i podgrzewacza nie miałam, nie czułam braku.

tylko, że ja karmiłam dość długo, ok 13 mies. , a potem dziecko nie przeszło już na butlę a na kaszki łyżką, a w nocy po prostu nie jadła po tych 13 mies, kiedy ją odstawiłam

przyszła dziś paczka z adapterem Besafe, cieszę się :)

Ostatnia edycja:
ania-aneczka wejdź sobie na stronę Sklep dla dzieci i niemowląt, akcesoria dla dzieci • Pati i Maks i tam są stelaże pod wanienkę i nawet niektóre ceny w miarę.
Ja jestem tym sklepem zachwycona (nie tylko internetowym ale też stacjonarnym w Poznaniu) i większość akcesoriów dla mojej rybki będę właśnie tam kupować

Róża to miałaś super że tak długo mogłaś karmić sama bym tak chciała, no i ta wygoda przede wszystkim

Ostatnia edycja:
Daria - ja karmiłam tylko 6 m-cy. Potem jednak wstawałam w nocy i przygotowywałam małej. Miałam tyle szczęścia, że ona się nie darła, tylko cierpliwie czekała. Ale jeżeli jakaś mama od początku będzie karmić butlą, to uważam że może i taki podgrzewacz się przyda... przed porodem bym nie inwestowała ;-)
butelki miałam normalne, Nina nie była kolkowym dzieckiem.

Daria, nie znosiłam karmienia pierwsze 3 mies., nie umiałam, nie miałam dość mleka po cc itd. Ale zawzięłam się i udało się, a potem to autentycznie polubilam.

dziewczyny a jeśli chodzi o wanienkę to ja dostaję od kuzynki coś takiego
CEBA ZESTAW KĄPIELOWY KOMODA+PRZEWIJAK+WANIENKA n (2124842681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bo ona ją będzie likwidować i pytała czy nie chcę więc ja na to jak na lato, jeden wydatek mniej (choć nie wiem jeszcze gdzie to upchnę)

Róża mój się śmieje że z takim obfitym biustem to cały oddział wykarmie (no ale to wkońcu nie powedziane, że jak duży biust to dużo treściwego pokarmu), więc mam nadzieję że też dam radę jakby co będę się zmuszać i może coś wyjdzie z tego okaże sie

Ostatnia edycja:
reklama
u mnie nie obeszło się bez wizyty doradcy laktacyjnego, babka spędziła u mnie 4 h i nauczyła co i jak , w szpitalu zero pomocy w tym zakresie,
ja też z tych dużobiuściastych hehehe

to prawda, że wygoda przy karmieniu piersią jest niesamowita. Teraz pewnie nie będę karmić tak długo, bo będę musiała wracać do pracy po 7-8 mies.

z doświadczenia polecam laktator aventu. Miałam też na 2 dni pożyczony elektryczny Medeli, ale Avent lepszy moim zdaniem,

Do góry