reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja mam łazienkę około 4,20m stojak sie składa na płasko. Wanienke można trzymać w wannie, kiedy nieużywana. Rozkładałam stojak nad kibelkiem koło przewijaka, który miałam na pralce (m zrobił mi fajny stelaż z płyt za grosze). Jak znajdę foto to Wam pokaże jak sie organizowalimy w naszej mini łazience. Łazienkę też łatwiej nagrzać, córka urodziła sie jak było jeszcze zimno. Bajer nie bajer, ale trzea sobie życie ułatwiać:tak:

reklama
Nie wiem, jakie będzie drugie dziecko, ale Nina to się tak na początku darła przy kąpaniu... trwało to chyba ze 4 miesiące, jakby ją żywcem ze skóry obdzierali, dlatego kąpanie ograniczało się do włożenia umycia i wyciągnięcia... żadnych zabaw,,, a teraz najchętniej by z wanny nie wychodziła :-)

Moja mama twierdzi, że Niny to straszne rozpuszczeńce :-) Ale uczą jak wychowywać drugie dziecko. Oby mój synek nie odzdziedziczył zbyt dużo cech po mamusi

Mnie ukrócili dopiero po 3 latach, miałam czas się wyszaleć :-) Pierwszy rok życia spędziłam w wuzku, bo nie chciałam spać w łóżeczku, którym nie można było bujać. Ojciec mówi, że mojego brata nie wolno było nikomu i nigdy bujać :-)

a kupujecie coś takiego jak sterylizator do butelek albo podgrzewacz???
Ja mam w sumie cichą nadzieje że będę jednak mogła karmić piersią no ale w razie jakiejś herbatki... nie wiem już sama
macie już jakiejś butelki???? Ja się zastanawiam nad tommee tippee ale niestety nie znam nikogo kto by ich używał

Sterylizator i podgrzewacz trochę są jak dla mnie zbędnym wydatkiem. Mam elektryczne naczynie do gotowania na parze, co spokojnie może za sterylizator robić, a za podgrzewacz będzie robiła mikrofala ;-)

O sterylizatorze nie myślę, ale wszyscy dookoła mówią, żebym kupiła podgrzewacz. Jedna z Pań, z która pracuje (a ma po 60-tce) mówi, że docenię pogrzewacz jak nie bedę musiała wstawać w środku nocy z łózka żeby podgrzać butelkę :-) i chyba mnie namówią

reklama
ja niestety w blokowej kuchni nie mam miejsca na mikrofalówkę :( dlatego też zastanawiałam się nad sterylizatorem i podgrzewaczem, widziałam świetny zestaw na allegro sporo tego tam jest wszystkiego w zestawie, jak dla mnie to chyba nawet zbyt wiele, ale cena niczego sobie (300 zł na takim komplecie do przodu to kupa kasy sam sterylizator i podgrzewacz by tyle kosztował kupując osobno),
MEGA ZESTAW tommee tippee STERYLIZATOR PODGRZEWACZ (2148683887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Do góry