reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja mam łazienkę około 4,20m stojak sie składa na płasko. Wanienke można trzymać w wannie, kiedy nieużywana. Rozkładałam stojak nad kibelkiem koło przewijaka, który miałam na pralce (m zrobił mi fajny stelaż z płyt za grosze). Jak znajdę foto to Wam pokaże jak sie organizowalimy w naszej mini łazience. Łazienkę też łatwiej nagrzać, córka urodziła sie jak było jeszcze zimno. Bajer nie bajer, ale trzea sobie życie ułatwiać:tak:

reklama
Nie wiem, jakie będzie drugie dziecko, ale Nina to się tak na początku darła przy kąpaniu... trwało to chyba ze 4 miesiące, jakby ją żywcem ze skóry obdzierali, dlatego kąpanie ograniczało się do włożenia umycia i wyciągnięcia... żadnych zabaw,,, a teraz najchętniej by z wanny nie wychodziła :-)

Moja mama twierdzi, że Niny to straszne rozpuszczeńce :-) Ale uczą jak wychowywać drugie dziecko. Oby mój synek nie odzdziedziczył zbyt dużo cech po mamusi

Mnie ukrócili dopiero po 3 latach, miałam czas się wyszaleć :-) Pierwszy rok życia spędziłam w wuzku, bo nie chciałam spać w łóżeczku, którym nie można było bujać. Ojciec mówi, że mojego brata nie wolno było nikomu i nigdy bujać :-)

a kupujecie coś takiego jak sterylizator do butelek albo podgrzewacz???
Ja mam w sumie cichą nadzieje że będę jednak mogła karmić piersią no ale w razie jakiejś herbatki... nie wiem już sama
macie już jakiejś butelki???? Ja się zastanawiam nad tommee tippee ale niestety nie znam nikogo kto by ich używał

Sterylizator i podgrzewacz trochę są jak dla mnie zbędnym wydatkiem. Mam elektryczne naczynie do gotowania na parze, co spokojnie może za sterylizator robić, a za podgrzewacz będzie robiła mikrofala ;-)

O sterylizatorze nie myślę, ale wszyscy dookoła mówią, żebym kupiła podgrzewacz. Jedna z Pań, z która pracuje (a ma po 60-tce) mówi, że docenię pogrzewacz jak nie bedę musiała wstawać w środku nocy z łózka żeby podgrzać butelkę :-) i chyba mnie namówią

reklama
ja niestety w blokowej kuchni nie mam miejsca na mikrofalówkę :( dlatego też zastanawiałam się nad sterylizatorem i podgrzewaczem, widziałam świetny zestaw na allegro sporo tego tam jest wszystkiego w zestawie, jak dla mnie to chyba nawet zbyt wiele, ale cena niczego sobie (300 zł na takim komplecie do przodu to kupa kasy sam sterylizator i podgrzewacz by tyle kosztował kupując osobno),
MEGA ZESTAW tommee tippee STERYLIZATOR PODGRZEWACZ (2148683887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ostatnia edycja:
Do góry