reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ale się obkupiłyście, zazdroszczę potwornie. Chociaż ja już garderobę ciążową mam praktycznie skompletowaną, kupię jeszcze pare rzeczy jak zrobi się cieplej.
My się przymierzamy do zakupu, łóżeczka, ale chciałabym przed zamawianiem zobaczyć jak ono wygląda tak na żywo, a nie mamy kiedy pójść do sklepu. Przy okazji zamierzamy zrobić porządne zakupy ciuszkowe. Co prawda płci jeszcze nie znamy ale i tak zamierzaliśmy ubierać dziecko raczej w ubranka, które są po prostu jasne. Poza tym co to za różnica czy chłopiec będzie miał różowe śpioszki a dziewczynka niebieskie. Chociaż pewnie zanim my się za to zabierzemy, to będę w 9 miesiącu ;-)

Kupujecie ochraniacze na szczebelki? Naczytałam się i popytałam, no i dowiedziałam się, że to raczej gadżet do ozdoby, ale dziecka lepiej nie kłaść w łóżeczku z ochraniaczem, bo on utrudnia cyrkulację powietrza i w ogóle. Sama już nie wiem.

reklama
Kurcze wszyscy mi mówią " Jak to nie będzie używać poduszki dla dziecka? przecież taka mała , płaska nic się nie stanie. I BEZ KOŁDERKI ? no jak bez kołderi" i zgłupiałam :) Mam śpiworek i koniec:) Będzie lato. Ale może kupie już pościel i jakąś kołderkę i niech czeka na zimę, choć nie wiem czy to ma sens? Fajne zestawy są u nas w hurtowni w Smyku ochraniacze i pościel...Chociaż w IKEI mają fajne leciutkie wkłady, ale za to pościele mi sie nie podobały tzn wzory :)

Patili - pod koniec filmiku - zobacz co sie dzieje z gondolami transportowymi fotelik.info - testy - YouTube

Jak Wam starsze dziecko zacznie guzy sobie nabijać o szczebelki to zaraz zakupicie ochraniacze. :tak: Przecież powietrze jest dostępne od góry i po bkach bo ochraniacze raczej są przy głowie (chyba ze o takich na całe łózeczko mówicie)

Mysza - nie ma wcale takiej wiedzy o wózkach, troszkę się interesowałam przy pierwszej ciąży, ale troszkę wypadłam z obiegu. Tych angielskich marek w ogóle nie znam opini.

Co do ochraniaczy to eve ma rację, na początku dziecko jeszcze się nie wierci, ale jak zacznie wkładać łapki, nóżki w szczebelki i się wybudzać w nocy to od razu każda pomyśli o ochraniaczu.

Wow dziewczyny ile zakupów!!!! Gratuluję!!
Do mnie zadzwoniła dziś szwagierka od rana że kupiłą 2 komplety bodziaków 1 w rozmiarze 56 białe i zielone a drugie 62 białe i błękitne. Jedne chce dać koleżance w prezencie a drugie są dla mnie:-) zrobiło mi się baaaardzo miło!!! wczoraj też siedziałąm w szafie u bratowej która za 2 tyg rodzi i oglądałam co tam ma:) bo obiecali że w czerwcu wszystko dostaniemy!!

My też używaliśmy ochraniacza i to takiego sztywniejszego bo jak mieliśmy taki miękki to Franek potrafił nóżki albo rączki wcisnąć tak między szczebelki że budził się ze strasznym płaczem. I bardzo niespokojnie spał wędrując po całym łóżeczku więc nie było mowy żeby nie używać :tak:

Co do tematu wózków to ja należę to tej raczej niewielkiej grupy mam, którym się Bugaboo podoba. On jest taki prosty designerski i mało typowy z wyglądu więc dlatego się nie wszystkim podoba. Poza tym cena jest bardzo wysoka. Bardzo chciałam ten wózek kupić dla Franka ale jakoś w końcu facet w sklepie namówił nas na Mutsy model 4rider. W sumie jestem z niego zadowolona ale istotnie jest dosyć ciężki ale ja nie musiałam go wnosić bo zostawiałam ramę w samochodzie. Ze składaniem też nie miałam nigdy problemu. I jeszcze jego plus w moim wypadku był taki, że Franka tak trudno było uśpić w wózku, że nie raz spacerowałam z boku wózka nachylając się nad maluchem i trzymając mu np smoczek w buzi żeby nie wypluł. W Bugaboo gondola jest dosyć nisko więc musiałbym się nieźle schylać.

Ania-aneczka - przypomniało mi się a propos zakupów w Ikei że tam kupowałam fajne podkłady pod prześcieradło takie nieprzemakalne i je bardzo sobie chwalę. Używam do tej pory bo te zwykłe ceratki jakoś mnie nie przekonywały i się ślizgały a tamte są z jednej strony z bawełny i fajnie się pod prześcieradłem układają :tak:. Pytałaś tez kiedyś z tego co pamiętam o nianię. Ja miałam nianię z monitorem oddechu od samego początku i mi się bardzo przydała. Kiedy dziecko jest niespokojne i ma problemy ze snem ta jak później sobie na dłużej zaśnie to masz już schizy że coś nie tak a tak jest spokój bo wszystko pod kontrolą. Poza tym niania pozwala na szybką ingerencję jak dzieciak zaczyna się wybudzać żeby się nie rozbudził całkowicie zanim zareagujemy.

Betunka dziękuję za info o Angelcare...już byłam właściwie zdecydowana na zakup, ale teraz to już jestem pewna na 1000% dla własnego spokoju i komfortu psychicznego :tak: wole zdecydowanie oszczędzić na jakiś zakupach i kupić coś używane ale nianie+monitor muszę kupić oczywiście tez używane bo na nowe mnie nie stać.

reklama
Do góry