reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki 2012

Dziękujemy wszystkim za życzenia. Wiecie, że bardziej dzis przezywałam skończone 7miesiecy niz 6?Jakos 7miesięcy to dla mnie brzmi juz mega duzo i ciesze sie, że taka już duza, silna, a z drugiej strony smutno mi, że ten czas leci, ze będzie coraz większa, ehh, no pewnie wiecie o co mi chodzi, bo wyrazić te uczucia jest trudno.
My dzis długi spacerek, karmiłysmy kaczki nad rzeczką, pies z zazdrości zjadał kaczkom chleb:-Da w domu to kurczaka czasami nie ma ochoty jeść:-DJak jest słońce to od razu inny power, inna energia, i spacerki wreszcie dłuższe.
Paprotna, fajnie, że macie taka propozycję od mamy. Ja bym ja na serio rozważyła, ciasno to ciasno, ale zawsze swobodnie u siebie, przecież to tylko na jakiś czas. I pamiętaj, że zawsze możesz na nas liczyć, zawsze się wygadać na każdy temat ile tylko chcesz:tak:
kemyt, Ty to niczym królowa przy swoich trzech rycerzach (albo muszkieterach jak wolisz):-D
sss16, Danielek rosnie na prawdziwego przystojniaka, serio:cool2:
zyrraffka, jakie fajne te Twoje dzieciaczki i bardzo do siebie podobne. od razu widać, że rodzeństwo:-)

kasica,wierze, że dzień był cięzki, oby z kazdym nastepnym było lepiej. Początki najgorsze.
Anaiss, zawsze to juz jakis spokój, że sprawdziłaś co z Lenka. Oby obeszło sie bez antybiotyków.

zuzaduza, z takimi chińskimi knajpkami ze szwedzkim stołem to słyszałam, że jest cos takiego w Wawie, ale nie byłam, jednak japońskie jedzenie to jest nr 1. Na szczęście sa groupony i inne i często można wyłowić fajne promocje na sushi, ja też uważam, że ceny są mocno przesadzone, nigdzie nie są tak wysokie jak w PL, i chociaż 'susharnie' powstają jak grzyby po deszczu, to ceny się nie obniżają.

reklama
sss16 dokładnie jak pisze Paprotka zależy jaki masz wózek, ja akurat mam bebecar i gondolka była długa, ponad 80 cm. Ja specjalnie taką kupowałam, bo nie chciałam szybko przechodzić na spacerówke. W gondolce jakoś mie się wydaje, że jest cieplej i przyjemniej. Jaki długi Tymek jest to nie wiem, bo moja lekarka jego nie mierzy,a wagowo z przed 3 tygodni to 10.800.
Zońka wiem oczym piszesz, że Ci smutno, że ten czas tak leci. Ja ostatnio ogladałam zdjęcia jak moji chłopcy byli mali i też z dozą tęsknoty. Tym bardziej, że ja nie wiem czy się zdecyduje na trzecie. Jeżeli tak to nie prędko. A czasem teskno mi za takim malutkim noworodkiem. A tak królową jestem i czuję się zwłąszcza jak każdy coś odemnie chce :-D:-D:-D
paprotna podłga z firmy boen, deski dębowe. Jak znajdę na necie jakie dokładnie to Ci wysle.
zyraffka a może zaczerpnijcie jeszcze opinii innego gastrologa. A co w ogóle mówią kiedy to przejdzie, czy jak Sylwia zacznie być bardziej mobilna....? Dzieciaczki słodziutkie. A Sylwia prawdziwa księzniczka.
Kończe bo przyszedł mąż i zaczął podczytywać. Zmykam :-D:-D:-D

Hej
paprotna - 10,5 godziny - ładny sen :) Paprotko kochana i do mnie tez sprowadziłaś wiosnę :)
żyraffka - witaj, fajnie że dołączasz:)

Przepraszam ale dzisiaj nie poodpisuje. Chyba mam kryzys macierzyński :( Od kilku dni Lilka najlepiej by siedziała tylko u mnie na rękach, jak tata się nią zajmuje i mnie zobaczy to płacze że chce do mnie. A najgorsze że jak ją biorę to płacze i płacze, a jak ktoś inny sie nią zajmuje to potrafi smiac się do rozpuku. Nie wiem juz o co chodzi:-(
A jeszcze teściowa mnie wkurzyła, bo przedwczoraj chciałam od niej pożyczyć drabinę to powiedziała że nie pozyczy bo ona przez 20 lat wieszała sama firanki z parapetu i obiecała sobie że nikomu nie pozyczy, a dzisiaj wysłała do męża maila że w ogóle nie prosimy jej o pomoc i jak coś potrzebujemy to idziemy tylko do mojej mamy.:baffled:

Kemyt nas do gastrologa nie kierowala ani nasza ani ta co ostatnio przypadkiem przed szczepieniem nas przyjela.maly dobrze przybieral na wadze rozwijal sie prawidlowo wiec poprostu ze ukladpokarmowy niedojrzaly i ulewa,ale ze wymioty i bardzo obficie to nie bylo to niepokojace dla nich.myslalam ze jak maly zacznie cos podjadac to bedzie lepiej,fakt jest lepiej ale nie daje mu co 3 godziny jedzenia tylko dluzsze odstepy i pewnie dlatego bo jak je czesciej to czesto ulewa.na ostatnim szczepieniu maly mial ponad 5 miesiecy i ta chyba Gilewska mowila ze to nic ze niech sobie ulewa:wściekła/y: skoro nie ma innych niepokojacych objawow i ze moge isc na te darmowe usg brzuszka.mnie najbardziej irytuje to ze maly ma smak taki jaki ma i ze te kwasy zoladkowe to nie za dobrze w przelyku tak miec tle miesiecy,ale co ja sie bede z lekarka klucila.teraz ide i powiem swojej co o tym mysle i zobacze co ona powie.jeszcze moj M jak ja mowie o tym ulewaniu to wtraca i mowi ze nie zawsze i ze nie duzo i one patrza na mnie jak na przewrazliwiona matke,a on zachowuje sie tak jakby nie chcial przyjac do wiadomosci ze cos mogloby byc nie tak.
Maly spi, sam ladnie usnal w lozeczku co otatni nie zawsze mu wychodzilo tak spokojnie.ja sie cieszylam ze jutro mam pierwszy dzien w ktorym nie musze nigdzie koniecznie jechac i robie sobie co chce,a tu kuzwa dentysta mi sie przypomnial.boze co mnie podkusilo z tym dentysta,a i popoludniu ten typek do grzejnika wiec dzien kiszka,a i tesciowa zabieram z miasta nie wiem po co ona do nas bo wczoraj byla,ale jak chce to trudno.sroda od poludnia do popoludnia u lekarzy z mlodym i koniec.moze sie okazac ze jade po towar ,a jak niania nie bedzie mogla to nie jade i dopiero za tydzien.nie ukrywam ze na reke by mi bylo za tydzien bo padam na twarz,ale przez te wczesniejsze Sw Wielkanocne musze jakos to poukladac,no sie zobaczy.widze ze jestem przemeczona,rzadko mi sie to zdarza bo ja nie potrzebuje duzo snu,ale glowe mam zmeczona,zero luzy,nie moge nic odpuscic co dzien cos.

Kemyt a jaka grubosc i dlugosci desek?a i olejowana czy lakierowana?

Zyrafka a jedzonko z warzywkami mozesz dawac?np.z pomidorami?
Zmykam mamuski pranie powiesic pranie nastawic,ogarnac jeszcze..spokojnej nocy

koliber bo widzisz, ciężko w dzisiejszych czasach trafić na dobrą teściową:-D nie przejmuj się, niech se w d*** wsadzi tą drabinę:tak: najważniejsze, że już wiosna i że sesja zdana:-D A Lilka może ciężko przezywa ten lęk separacyjny? Ja też nieraz latam z wywieszonym jęzorem bo sama nie posiedzi, muszę koło niej a najlepiej jak mi pupkę właduje na kolana. No i już umie pokazać, że chce na ręce - czyli wspina się na mnie, szarpie za bluzkę i wyciąga rączki hehe więc w ogóle czasem wymiękam :-D ale cóż zrobić, same sobie zgotowałyśmy ten los:-D
A już miałam pytać ostatnio? Czy ona nadal jest bezsmoczkowa? I nie brakuje jej go? Bo ja Emilki nie umiem sobie wyobrazić bez jej smoka;-)

kemyt jak znajdziesz podłogę to podeślij:tak: ooooo królowo Ty nasza:-D:-D

A z tymi 7 miesiącami to ja mam odwrotnie, odetchnęłam z ulgą, że Emilka już taka duża, kumata, mądra i w ogóle och i ach:tak::tak: jakbym miała teraz się bujać z noworodkiem to bym padła:-D

I jak to mąż podczytuje? Powiedź mu, że za takie rzeczy to można nieźle oberwać:-D

Ostatnia edycja:
Witam słonecznie:)))

paprotna no fakt moja gondolna 74cm miała, nie wiedziałam ,że takie duże bobo będę miała heh ja mam Tako Mohican ... tak czy owak no jest największy bez dwóch zdań i każdyyyy napotkany człowiek to mówi, więc ja nie przesadzam heh. Mówisz, że druga lasencję byś chciała- oj chyba coś w tym jest, że jak już się ma pierwsze i się jest w nim zakochane to potem chce się drugie tej samej płci no nie wiem, ale ja bym chciałą synusia dwa ;p Ja też się cieszę, że mma już takie duże dziecko,kumate itd i dziś kończy 8m :D no zleciało że hejjjjj

zońka- Danielek dziękuje za komplemencik:)

kemyt- Dani miał 10gk ponad miesiąc i 78cm a teraz to nie wiem

u nas nocka super jak zawsze co 6 i przed 8, wybywamy dziś znowu na spacerki, bo pięknie świeci już za oknem....miłych spacerków i dla was kochane

kurcze tyle się opisałam i wcielo mi posta.

Moje przyjaciółka wczoraj w nocy urodziła córeczke przez cc. Julcia waży 4 kg i ma 60 cm. Jutro znowu jedziemy do mamy to pójdę Je odwiedzić.

Wczoraj była w UP podpisać się. Jak ja nie lubie tam chhodzić, poczułam się jak śmieć, strasznie dołujące miejsce.
Patryk od tygodnia nie chce jeść nic prócz mleka i chrupek, już nie mam pomysłu jak mu przemycić coś innego.

zyraffka witaj, pamiętam Cię z pogaduch lipcwek, fajnie że dołączyłaś do nas :-)

sss16 najlepszego dla Danielka

koliberr teściowe już takie niestety są, nie przejmuj się. Moja pierwszy raz od paru dni ( a mieszka za ścianą )dzisiaj przyszła i do Patryka mówi " coś schudłeś" i kupiła mu buciki nie dość że małe to jeszcze różowe no i czapeczke lilową w kwiatuszki, brak mi już słów na nią.

muszę kończyć bo niunia wstał.

paprotna oczywiście, że powiedziałam. Zaczął się nabijać abym dała jemu login i hasło to w pracy jak nie będzie miał co robić to sobie z Wami popisze:-) Cwaniak, oznajmiłam, że nie tak łatwo do nas się dostać:-D
zuzaduza jak leżałam w szpitalu z Tymkiem to mieliśmy konsultacje gastrologiczną. Powiedział nam jak dziecko przybiera na wadze to ok, gorzej ja spada z wagai. Po drugie powiedział, że można założyć jemu sondę i dokładnie sprawdzić czy to refluks, ja się nie zgodziłam. Bo to i tak nic nie zmieni a on aż tak bardzo nie ulewał tylko jemu się powoli sączyło i zalewało oskrzela. A tak naprawdę co podrażnia jemu oskrzela to jeszcze nikt nie wie :no: Także jak nie widać u Wiktorka spadku wagi to dobrze. A byłaś na usg? Zresztą ja już nieraz głupieje od tego wszsytkiego:shocked2:
sss16 buziaki dla Danielka. Ja się przywyczaiłam, że moje dzieci duże. Jak po porodzie dali mi Tymka i powiedziałam, że maleństwo to na sali zaczęli się śmiać i mówią maleństwo z wagą 4240 ....:szok: Dla mnie było bo Miki miała wagę 4730, a 500 gram przy noworodku to jest róźnica, w ciuchach Mikołaja się topił. Ale zaraz dogonił brata z wagą :-)
paprotna to jest link do podłóg BOEN Tylko nie mogę znaleźć, kórą dokładnie bierzemy, zresztą i tak musimy jeszcze pogadać z facetem od schodów, aby dobrać kolor. A ten facet, kyóry nam odradzał deski to poznał nas i mówi, co jednak deska? Oj źle PAństwo robią, źle :-D

zyrafka a jak chodzisz na spacery to Łukaszek cały czas idzie czy masz może bliźniaczy wózek. Bo ja chyba kupię platforme aby sobie stał, bo jak jestem sama na spacerze to nieraz marudzi i chce na ręce i szkoda mi się jego robi.

U nas też słonecznie. Spacer zaliczymy jak odbiorę Mikiego ze żłobka. Teraz muszę popracować a mam strasznego lenia.
buziaki:-)

JH wiem co to za uczucie bo tez nie lubiłam chodzić podpisywać listę, jak przestali mi płacić kasę to się wyrejestrowałam i u męża ubezpieczyłam. Bo na to, że pomoga znaleźć mi prace to nie liczyłam.

Ostatnia edycja:
JH :szok::szok: ale jak to kupiła chłopcu różowe butki u czapkę w kwiatki???? :szok: co za baba. powidzialaś jej, że nasz synka a nie corke?:szok: u mnie od razu by to poszło do kosza:baffled:
I co on tak nie je? te obiadki tez juz mu sie znudzily? u nas przeszla ostatnio tez rybka w jazynach, nadal gerbera. kurcze, no nie wiem co Ci radzic, wiem jak jest, bo u nas tez trzeba wmuszac.
spoznione zyczenia dla Patryczka, bo widze ze swietowal przedwczoraj:tak:

kemyt hehe no faktycznie, cwaniaczek:-D zaraz bysmy rozgryzły, ze sie podszywa pod ciebie:tak:

sss16 buziaki dla Danielka

reklama
Do góry