Hejka,
u nas ok, juz drugi tydzien bez meza,ale czas zasuwa i jest ok. W tamtym tygodniu byla tesciowa 3 dni, pomogla mi troche, nawet fajnie bylo, w tym mniej pracuje, mam dwa dni wolne i jakos z niania damy rade.
kemyt, tesciwa nie jest zła, że wybralismy nianię, a nie ją, ona nie mieszka w wawie i dla niej ciezko byloby sie do nas przeprowadzic na w sumie rok, wiec jak pojawila sie opcja z niania to odetchnela z ulga. lampy suer wybrałaś, wrzucaj wszystko co Ci wpadnie w oko, ja poszukuje dywanu jeszcze do zosinego pokoju, ale chce gladki, jednokolorowy blady roz lub wrzos, do tego kilka naklejek i pokoik bedzie gotowy, zdjecia wrzuce jak kupie te brakujace rzeczy.Gratulacje dla Tymusia na pierwsze samodzielne kroczki, bardzo sie ciesze, kochany Tymuś:-)
Aloha, sama zobaczysz jak to bedzie z tym karmieniem, ale pewnie sie uda. Ja choc juz nie karmie to mam caly czas pokarm
i to sporo
Paprotna, Emilcia mi bardzo przypomina moją Zosie, jak piszesz o niej to dosłownie identico:-)ciesze sie, że juz niedługo sie przeprowadzacie, tyle sie wyczekalas i zleciało. fajny pomysl z ta szybą do wanny, tez bym to dzis sobie zamontowala jakbym robiła łazienke.
Kropeleczka, witaj po przerwie:-)gratulacje odpisania umowy, super sprawa. Co do łazienki to ja mam dekory i szczerze ich nie cierpie, wydaje mi sie, że dzis najfajniejsze sa tzw surowe, nowoczesne wnetrza, czyli bez żadnych udziwnien i dekorow wlasnie, proste kafle, to sie zawsze obroni i jest ponadczasowe, a kolory super wybralas.ja uwielbiam szarosci, beże i biele.
Otimistic, rozumiem Cie, dylemat macie niekiepski, ale chyba tez wybralabym samodziekne mieszkanie, z opisu Twojego Twoj tesc jawi mi sie jako czlowiek, ktory w zyciu nie doprowadzi do notarialnego podzialu domu, pewnie nie bedzie chcial konfliktow i po prostu obaj synowie pozniej odziedzicza spadek po polowie, wiec w waszym przypadku to rzeczywiscie lokowanie pieniedzy w niepewne zródło...super, ze Bartuś tak ladnie zaczął sypiać. moja zosia ostatnio wypija jakies 170ml mleka na noc i tyle samo rano, ewentualnie w nocy tez, na raz nie chce wiecej.
Pisalam wam ostatnio, ze w nocy wstaje i biore ja do naszego łóżka, a ostatnio sie buntuje, kreci sie u nas, wiec po wypiciu mleka odkladam ja do jej lozeczka u niej w pokoju i od razu zasypia. He czyli woli byc u siebie, no i super.
Sluchajcie, ile wasze dzieci pija w dzien napojow?napiszcie mi mniej wiecej, bo moja zosia przez caly dzien pije okolo 200ml wody, tak mysle, czy to mało?moja tesciowa twierdzi, ze tak, ale jak mam ja zmusic do wiekszej ilosci?nie chce i juz.
A i pochwale sie, ze ostatnio kilka osob powiedzialo mi, ze Zosia bardzo ładnie i duzo mowi, praktycznie wszystko po nas powtarza, odglosy zwierzat, ptakow, wola psa, nas,babcie, dziadka, nazywa lalki, mowi, ze czegoś nie ma i przy tym rozklada rączki, sama tez zanosi zuzyte pieluszki do kosza, uwielbia wlasnie takie 'dorosle'zadania, bardzo chce pomagac nam we wszystkim. Ostatnio ma ogromna faze na mnie, tylko mama i mama, chodzi ze mna nawet do toalety
Jej ulubiona zabawka to piesek taki na kółkach, ktorego można ciagnąc na sznurku, daje mu wode w misce, wyprowadza go na spacer, smiechu jest mnostwo jak sie to oglada.