reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki 2012

kemyt, oooo kredki do malowania po wannie:-D muszę takie kupić, może nie będzie chciała ich zjeść.
nieźle z tymi ościeżnicami:szok::szok::szok: kciuki, żeby mąż nie eksplodował i żeby w końcu am je wymienili. My dziś byliśmy w obi, wybraliśmy płytki do łazienki i resztę tych bzdur do łazienki i kuchni. Kupiliśmy też farbę :-D nasz pierwszy mieszkaniowy zakup:tak::-D:-D

Emilka już wróciła ze spacerku, więc tak na szybko Was zapytam. namawiam kropeleczkę żeby powróciła do nas, może i musi, co nie? Bo mówi, że się wstydzi, bo tyle się nie odzywała:-D:-D

reklama
paprotna fajne uczucie wybieranie rzeczy do włąsnego mieszkania. Jutro wrzucę fotki i zobaczysz wannę pomalowaną kredkami :-)
a Ty kropeleczka się nie wstydź i dawaj do nas. Pisz co u córci słychać :tak:

kropeleczka, bezwzględnie proszę wracać i szybciutko pisz co u Was :-) bo już umieram z ciekawości

ahh dziewczyny, jak ma marzę o takim urządzaniu nowego mieszkanka albo domu :-D zazdroszczę zazdroszczę

moja kuzynka, która zajmuje się Bartusiem, twierdzi, ze dzisiaj powiedział ciocia i to tylko razy, nie słyszałam, więc może ma jakieś omamy :-D przy mnie ciocia nie mówi.

koliberr, fajne te zabawki z ikei, dawno tam nie byłam, ale jak tylko się wybiorę to na zabawkowym dziale chyba najwięcej czasu spędzę. Lilka to w ogóle juz taka "dorosła" śliczna dziewczynka, Bartek przy niej to niemowlak.

paprotna, chwal się w jakich kolorach robisz łazienkę

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było ale bardzo mi miło że mogę do Was powrócić i że się nie obraziłyście że tak nagle zniknełam:-). Już piszę co u nas słychać, Julka zaczęła chodzić w 12 miesiącu do września miała 6 zębów a teraz mamy 8, 2 ostatnie wyszły prawie w jednym czasie. Jula sporo już potrafi daje buziolki każdemu kto poprosi i to tak otwiera buziolka że komicznie to wygląda, potrafi po swojemu naśladować jak robią zwierzątka tak więc piesek robi wa wa wa, kaczka kaka, tygrys hrr, krowa nic nie robi a kura robi muu:-). Ulubione słowo to nie, i mama jak coś się dzieje to takim smutnym głosikiem woła mama, zwłaszcza jak mama wychodzi do toalety to zawsze płacz i takie smutne mama. Jak coś chce to pokazuje o co jej chodzi na. kubeczek z piciem i woła to to. Często gada duli duli i mam wrażenie że siebie tak nazywa bo my ją nazywamy czasami Juli. Dużo tych nowości u Julki jest jak sobie je przypomnę to się pochwalę. Widzę że tu teraz tematy mieszkaniowe na tapecie, my też będziemy kupować mieszkanie dokładnie na dniach bo jesteśmy na etapie załatwiania formalności, więc te wszystkie remontowo-dekoratorkie tematy bardzo nas interesują. Dziewczyny w jakim wątku umieścić zdjęcia Julki?

kropeleczka, zdjęcia dawaj na zamknięty:tak: Lipcowe maluchy 2012 - Forum o ciąży i dzieciach - BabyBoom linkuję bo może zapomniałaś:-D duli, duli mnie rozwaliło:-D super. strasznie dużo już te nasze dzieci mówią, każde co innego;-) opisz dziewczynom ten problem jedzeniowy u Julki, może coś wymyślimy:tak:
panele i drzwi zamawiamy w świecie paneli, to jest na braterskiej. mają montaż w cenie a panele dużo tańsze niż w castoramie czy innych supermarketach. drzwi udało się kupić portę, tylko tą linie verte za 299zł. wykończenie mówiłaś, że będzie robił teść, a kuchnię? dziewczyny tu polecały ikeową kuchnię, 25lat gwarancji a mają naprawdę ładne. Macie aneks czy oddzielną kuchnię? poka, poka mi wszytsko na zamkniętym:-D

optimistic, niezła historia z tym Panem, myślałam, że tylko mnie PUP prześladuję:baffled: łaźnię robię w szarościach i bieli:tak: przełamię to jakimś kolorem w dodatkach typu ręcznik, mydelniczka. Ogólnie stanęło na tym, że mieszkanie jest w bieli, szarości i dębie:tak: drzwi i okna są w venge, stół w salonie też będzie ciemnobrązowy, żeby jakoś wydzielić tą strefę jadalną.
kemyt, a Wy kupiliście tą sypialnię co mi kiedyś przesyłałaś na maila? Ona mi się bardzo podoba:tak: a chłopców pokój w jakim stylu robisz? będzie kolorowo? ja myślę o zieleni.

zuzaduza, Twój M. to musi być już wykończony tymi fochami. Może to i dobrze, gdybyś tylko Ty nalegała na nianię to może by się obraził czy coś. Mam nadzieję, że znajdziecie kogoś godnego zaufania.

koliber, a nie musisz być zarejestrowana jako bezrobotna? bo u nas np. trzeba być jak się chce to dofinansowanie od starosty. już nie mogę się doczekać aż pokażesz co tam wymyśliłaś. Jakiś talent w Tobie drzemie?;-)

optymistic ale myslisz, że kłamała...?
Fajnie nie fajnie z tym urzadzaniem ale ile mnie to nerwów kosztuje :szok: Wiem, że później o tym zapomnę ale bywa ciężko. Może też się zdecydujecie na swoje. Wspominałas coś o działce. Wszystko przed Wami :tak:
paprotna no to drzwi macie w super cenie.
Sypialnie dokładnie mamy tą co wysyłałam na maila. Jeżeli chodzi o chłopców pokój to już kiedyś pisałam, że teraz będą mieć wspólny. Mi się marzą dla nich takie fajne pokoje. Mam koncepcje w głowie. No ale to kosztuje... Dlatego póki są mali będa razem a my będziemy mieć czas uzbierać kase :-D Aktualnie będa mieć meble z tego mieszkania. I to w sumie jedyne co stąd zabieramy.
Ściany mają zólte, meble są w odcieniach bardzo jasnego zółtego i zielonego. Muszę dokupić literki ze zwierzatkami i dywan. Chyba uczynię to jutro.
Taki dywan im kupimy DYWANY AKRYLOWE dziecięce 160 x 230 dywan NOWOŚĆ (3599081881) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Mikołaj jak go zobaczył to oczy jak 5 złotych :szok::-D Krzyczy ale fajna żyłafa, o i sfon, lew o mamus i zebra. Zdziwiony i to będzie nasze :-)

kropeleczka
koniecznie pokaż zdjęcia Julci. Super, że kupujecie mieszkanie. Jak dobrze pamiętam to Ty u teściów i też chyba nieciekawie.
Wiem o czym piszesz jak Julia daje buziaki z otwartą buźką. Tymuś identycznie. Urocze to jest :tak:Wtedy mam ochotę jego zjeść :-)

kropeleczkasuper ze wrocilas :-):-):-):-):-)buziaki od naszych maluszkow wyglądają identyko.
Swoje mieszkanko,mega fajnie.pochwał się wszystkim:-)

Kemyt super ten dywanik,a właśnie jestem na etapie ze bardzo potrzebujemy.
Pomysł ze wspólnym pokojem chłopaczkow jest super też pod względem zmiany miejsca,razem będą czuli się bezpieczniej na początku.wiem o czym mówisz pisząc o pokojach w głowie, ja też takowy mam ale ten pokój Witusia jest trochę mały żeby to zrealizować.

Paprotna super kolory,bezpieczne bardzo.
Dzisiaj M mnie zadziwił.teściowa uparcie mówi ze u nas zimno było dlatego mały się przeziebil ,więc M poprosił ja żeby prostu jak są chorzy odczekali dłużej zanim przyjdą,a ona ze ojciec powiedział ze wcale już nie przyjdzie.M mówi do niej ze zachowują się jak dzieci,zaraz się obrażają o wszystko,nic powiedzieć nie wolno,a ona to po co chcesz żebyśmy przychodzili.:no: dodał bo jesteście moimi rodzicami.
Ona na jutro zaprosiła sobie kuzynka z córka do nas.chodzi po chacie pokazuje,nie lubie tego jak mnie nie ma,poprosiłam żeby nie oprowadzala po naszej sypialni.jestem na to tak kur....... na ze Wam mówię.
Żegnam się i do mojego powrotu,dzisiaj leci mi z nosa więc wyjazd przeziebieniowo .

Zdjęcia udało mi się umieścić, wybrałam parę z cieplejszych dni:-).
Kemyt, tak dobrze pamiętasz że u mnie z teściami też ciężko się mieszka, zwłaszcza z teściem bo teściowa jest całkiem spoko.Tymuś też takie buziaki sprzedaje to macie mase radochy:) jak my.
Zuzaduza, dziękuję bardzo a mieszkankiem pochwalę się jak tylko podpiszemy umowę przedwstępną żeby jeszcze nie zapeszyć bo siedzę jak na szpilkach i tak będzie do poniedziałku, trzymajcie za nas kciuki.
Paprotna, te problemy z jedzeniem Julki większych kawałków to opiszę ale to chyba w innym wątku? Co do kuchni to jeszcze się zastanawiam, moja siostra ma i ikea i jest spoko ale ja się jakoś nie mogę zdecydować. Mamy aneks, salon z aneksem 26 m, ogólnie trzy pokoje dwa mniejsze i ten jeden większy no i balkon spory bo 7 m.

reklama
Dzisiaj nie wytrzymałam i byłam na spacerze z chłopcami :-) Pogoda cudna i jak się oprzeć pokusie i siedzieć cały dzień w domu.
Widzę u Mikołaja poprawę z uchem. W ogóle obyło się bez antybiotyku. Na szczęście. Jutro nie idę z nim na basen. Niech się wygrzeje.
Chłopcy śpią, ciasto w piekarniku. Ja z tych mało pieczacych także bardzo się cieszę, że się zmobilizowałam do pieczenia. Miki oczywiście zadowolony bo dałam jemu wałek i robił swoje ciasto :-D

Odnosnie kuchni z ikei, nie widziałam ich na żywo ale ja bym ich nie wybrała. Wolę jednak jak firma zrobi mi na zamówienie. Oczyiwście ja tak uważam. Ni9ekażdy musie się ze mną zgadzac ;-)

zuzaduza chłopcy będą mieć spore pokpje także tam będę mogła pokombinować. Fajnie można bedzie podzielić na strefy.
Teściową wyluzuj. A sypialnie zabarykaduj :-D Szkoda zdrowia. sama dowbrze wiesz, że się nie zmieni. Jak chce się obrażać, trudno!!!Jej sprawa.
paprotna dywan wychaczył mąż:tak: Fajny nie:-)
Kiedyś zapomniałąm Ci napisać o basenie Mikiego. To nie jest tak, że oni od razu uczą jego pływać. Owszem ale przez zabawę. Bawią się zabawkami, i innymi cudami. Nie mniej jednak z Tymkiem zrobimy inaczej. Najpierw oswoimy jego z wodą. Czyli my będziemy z nim chodzić a później na indywidualne. No cóż życie pokazuje, że nie zawsze ma sie rację :no:
kropeleczka no to kciuki zaciśnięte. Poniedziałek już tuż tuż. Kiedy planujecie przeprowadzke?

Miłeg piątku :-)

Do góry