reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowek przepisy na wszystko

z serduszkami, czyli w kształcie serc :happy:

ja zrobiłam z czekolady mocca i do tego dorzuciłam płatki migdałów ;-)
 
reklama
A ja zrobiłam dzisiaj te z rozmarynem z przepisu który wkleiła Klaudia i wyszły super
A w sobote zrobie jakieś na słodko może te z nutellą
 
Babka ziemniaczana


1.5 kg starkownych na drobnych oczkach ziemniaków
1 cebula
2-3 zabki czosnku
1 szkl.mleka
0.5 szkl.kaszy jęczmniennej
ok.0.5 szkl.oleju
sól, pieprz, zioła-czyli przyprawy wedle gustu

można dodać pokrojoną w kostkę podsmazona kiełbaskę.




Wykonanie:
Do starkowanych ziemniaków(mozna je trochę odcisnąc jeśli są bardzo płynne) dodajemy pokrojony czosnek, podsamżoną na oleju, pokrojoną drobno cebulkę (i kiełbaske), kasze jeczmienną, mleko i wszytsko dokładnie mieszamy, na koniec doprawiamy przyprawami.

Blaszkę albo prodiż smarujemy olejem i wykładamy ciasto ziemniaczane.
pieczemy z godzinkę w piekarniku w 180 stopniach.

To czy się upiekło najlepiej sprawdzac po prostu próbując:tak:, wbijając w ciasto patyczek.Babka powinna być zarumieniona i smakuje podobnie jak placki ziemniaczane.Najlepsza jest podana z kwasną śmietaną.:tak:
 
Cześc
Kilka dni temu weszłam na lipcówek przepisy......... i wiecie co się stało........ Zaraziłam się muffinkami. Pojechałam do Ikei , kupiłam forme i upiekłam te Elenkowe z czekoladą - były pyszne...... ale zastanawiałam sie nad jedna rzeczą , czy coś mi w nich nie wyszło, czy one maja byc takie zakalcowate - pierwszy raz miałam doczynienia z muffinkami więc nie wiem..........
A i znalazłam fajną mufinkową stronę , oczywiście nie piekłam jeszcze mufinek z tej stronki , ale jak będę potrafiła to ją wkleję , może się komuś przyda.
cincin.cc - witaj w krainie inspiracji smaku -> Muffinki
Pozdrawiam................ i miłego muffinkowania
 
reklama
Cześc
czy one maja byc takie zakalcowate - pierwszy raz miałam doczynienia z muffinkami więc nie wiem..........

Tak, jeśli Ci wyrosły i zrobiły się na górze takie grzybki to wszystko z nimi OK. Muffinki mają to do siebie, że są w środku takie lekko wilgotne:-p;-)
 
Do góry