reklama
elfiko
lipcowe mamy ´05
hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłkeJak jeszcze Alka kupi formę do muffinek, to chyba padnę :-)
To jak jakiś wirus się rozprzestrzenia, hihi.:-)
Po raz któryś się powtórzę, ale bb NAPRAWDĘ motywuje do działania!!! :-) I to lepiej niż Nigella :-)
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie
Mniam :-)
Klaudia
Lipcóweczka 2005
Ja do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłke
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie
Mniam :-)
elen_dir
Lipcowa mamusia Julenki
Elen, jak mam za dużo jabłek, to je "rozmemłuję" :-) w rondlu z odrobiną cukru i wsadzam gorące do słoików. Potem w zimie mam jak znalazł do szarlotki, naleśników, albo piernika z jabłkami.
moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ na razie zjadam zamiast kolacji
a ja ciągle mufiny na słodko robię musze sie przerzucic na pikantneJa do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)
Klaudia
Lipcóweczka 2005
Tak myślałam pisząc to, że pewnie już na to dawno wpadłaś :-)moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ na razie zjadam zamiast kolacji
mniami :chief::chief:
a czy któras z was robiła kiedyś babę ziemniaczaną? taką na słodko, ze śwliwkami na przykład?
Robiłam, ale nie pamiętam teraz przepisu dokładnie.W kążdym bądź razie była tak na słono z kiełabską, a po upieczeniu polana kwasną smietaną.Pycha!
U nas takie tosty ida też w duzych ilościach i ja robię je rozbełtując jajko z mlekiem i smażąc obotoczone w tym pieczywko na patelni i potem smaruję np. dżemem.Natomiast znalazłam sposób na przemycenie Weronice chleba a tym samym na śniadanie ,które moje dziecko zje.
Robie tosty francuskie takie troszke zmodyfikowane bo ze zwykłego białego chleba albo z bułki albo chałki zalezy co mam w domu.
Roztrzepuje jajo dolewam do niego pól szklanki mleka ( ja daje zwykłe 3,2% ale modyfikowane tez wydaje mi sie ok) a potem wedle upodoban albo dosypuje cukru waniliowego i są na słodko albo cynamonu . Maczam chlebek i na patelnie z roztopionym masełkiem, smaże na złoto z każdej strony .
Jak robie bez dodatku cukry to w trakcie smazenia czasami kłade na tosta plasterek sera i sie fajnie roztapia( tą wersje Weronika lubi najbardziej)
To jest szybkie do zrobienia i pyszne a Weronika pochłania duuuze ilości
aaa raz dosypałam kako takie słodkie w granulkach i tez wyszło pycha :-)
Matuesz uwielbia!!!!
Jak któraś zainteresowana to postaram się o przepis.Robiłam, ale nie pamiętam teraz przepisu dokładnie.W kążdym bądź razie była tak na słono z kiełabską, a po upieczeniu polana kwasną smietaną.Pycha!
reklama
Wiki_28
styczeń '02 lipiec '05
ja też wczoraj kupiłam formę do muffinek na allegro:-), czekam aż ją przyślą i zabieram się do roboty
Podziel się: