reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowek przepisy na wszystko

Jak jeszcze Alka kupi formę do muffinek, to chyba padnę :-D:-)
To jak jakiś wirus się rozprzestrzenia, hihi.:-)

Po raz któryś się powtórzę, ale bb NAPRAWDĘ motywuje do działania!!! :-) I to lepiej niż Nigella :-)

reklama
Jak jeszcze Alka kupi formę do muffinek, to chyba padnę :-D:-)
To jak jakiś wirus się rozprzestrzenia, hihi.:-)

Po raz któryś się powtórzę, ale bb NAPRAWDĘ motywuje do działania!!! :-) I to lepiej niż Nigella :-)
hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłke
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie :tak:
Mniam :-)

hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłke
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie :tak:
Mniam :-)
Ja do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)

Elen, jak mam za dużo jabłek, to je "rozmemłuję" :-) w rondlu z odrobiną cukru i wsadzam gorące do słoików. Potem w zimie mam jak znalazł do szarlotki, naleśników, albo piernika z jabłkami.

moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ :baffled::baffled::baffled::baffled: na razie zjadam zamiast kolacji :confused:

Ja do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)
a ja ciągle mufiny na słodko robię :baffled::baffled::baffled::baffled: musze sie przerzucic na pikantne :happy::happy::happy::happy::happy:

moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ :baffled::baffled::baffled::baffled: na razie zjadam zamiast kolacji :confused:

:happy::happy::happy::happy::happy:
Tak myślałam pisząc to, że pewnie już na to dawno wpadłaś :-)

mniami :-p:-p:-p:-p:chief::chief:

a czy któras z was robiła kiedyś babę ziemniaczaną? taką na słodko, ze śwliwkami na przykład?

Robiłam, ale nie pamiętam teraz przepisu dokładnie.W kążdym bądź razie była tak na słono z kiełabską, a po upieczeniu polana kwasną smietaną.Pycha!

Natomiast znalazłam sposób na przemycenie Weronice chleba a tym samym na śniadanie ,które moje dziecko zje.
Robie tosty francuskie :tak: takie troszke zmodyfikowane bo ze zwykłego białego chleba albo z bułki albo chałki zalezy co mam w domu.
Roztrzepuje jajo dolewam do niego pól szklanki mleka ( ja daje zwykłe 3,2% ale modyfikowane tez wydaje mi sie ok) a potem wedle upodoban albo dosypuje cukru waniliowego i są na słodko albo cynamonu . Maczam chlebek i na patelnie z roztopionym masełkiem, smaże na złoto z każdej strony .
Jak robie bez dodatku cukry to w trakcie smazenia czasami kłade na tosta plasterek sera i sie fajnie roztapia( tą wersje Weronika lubi najbardziej)
To jest szybkie do zrobienia i pyszne a Weronika pochłania duuuze ilości :tak:
aaa raz dosypałam kako takie słodkie w granulkach i tez wyszło pycha :-)
U nas takie tosty ida też w duzych ilościach i ja robię je rozbełtując jajko z mlekiem i smażąc obotoczone w tym pieczywko na patelni i potem smaruję np. dżemem.
Matuesz uwielbia!!!!

Dziewczyny kupiłam formę do muffinek i od jutra zaczynam działac
Co znaczy bb ,nawet taki leń jak ja do pieczenia nie może się oprzec
a to wszystko przez te zdjęcia Elen i Klaudi i jeszcze te przepisiki Gazelki

reklama
Do góry