reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowek przepisy na wszystko

Jak jeszcze Alka kupi formę do muffinek, to chyba padnę :-D:-)
To jak jakiś wirus się rozprzestrzenia, hihi.:-)

Po raz któryś się powtórzę, ale bb NAPRAWDĘ motywuje do działania!!! :-) I to lepiej niż Nigella :-)

reklama
Jak jeszcze Alka kupi formę do muffinek, to chyba padnę :-D:-)
To jak jakiś wirus się rozprzestrzenia, hihi.:-)

Po raz któryś się powtórzę, ale bb NAPRAWDĘ motywuje do działania!!! :-) I to lepiej niż Nigella :-)
hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłke
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie :tak:
Mniam :-)

hhihi ja już kupiłam na allegro ta silikonową i z takim zwisem językowym czekam na przesyłke
Miałam zamiar jako pierwsze zrobic jakies na słodko ale jak zobaczyłam fotke muffinkową od Klaudii to zmieniłam zdanie- pierwsze bedą własnie takie :tak:
Mniam :-)
Ja do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)

Elen, jak mam za dużo jabłek, to je "rozmemłuję" :-) w rondlu z odrobiną cukru i wsadzam gorące do słoików. Potem w zimie mam jak znalazł do szarlotki, naleśników, albo piernika z jabłkami.

moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ :baffled::baffled::baffled::baffled: na razie zjadam zamiast kolacji :confused:

Ja do tych muffinek zrobiłam serek - rozrobiłam fetę z maślanką, dodałam do niej tymianku i przełożylam je takim właśnie serkiem. Pycha było :-)
a ja ciągle mufiny na słodko robię :baffled::baffled::baffled::baffled: musze sie przerzucic na pikantne :happy::happy::happy::happy::happy:

moja droga - mam już takich słojów (1 litrowych) 10 szt. a nie mam piwnicy/garażu/strychy/dużej kuchni-spiżarni, więc to co mam musze jakoś zagospodarowac INACZEJ :baffled::baffled::baffled::baffled: na razie zjadam zamiast kolacji :confused:

:happy::happy::happy::happy::happy:
Tak myślałam pisząc to, że pewnie już na to dawno wpadłaś :-)

mniami :-p:-p:-p:-p:chief::chief:

a czy któras z was robiła kiedyś babę ziemniaczaną? taką na słodko, ze śwliwkami na przykład?

Robiłam, ale nie pamiętam teraz przepisu dokładnie.W kążdym bądź razie była tak na słono z kiełabską, a po upieczeniu polana kwasną smietaną.Pycha!

Natomiast znalazłam sposób na przemycenie Weronice chleba a tym samym na śniadanie ,które moje dziecko zje.
Robie tosty francuskie :tak: takie troszke zmodyfikowane bo ze zwykłego białego chleba albo z bułki albo chałki zalezy co mam w domu.
Roztrzepuje jajo dolewam do niego pól szklanki mleka ( ja daje zwykłe 3,2% ale modyfikowane tez wydaje mi sie ok) a potem wedle upodoban albo dosypuje cukru waniliowego i są na słodko albo cynamonu . Maczam chlebek i na patelnie z roztopionym masełkiem, smaże na złoto z każdej strony .
Jak robie bez dodatku cukry to w trakcie smazenia czasami kłade na tosta plasterek sera i sie fajnie roztapia( tą wersje Weronika lubi najbardziej)
To jest szybkie do zrobienia i pyszne a Weronika pochłania duuuze ilości :tak:
aaa raz dosypałam kako takie słodkie w granulkach i tez wyszło pycha :-)
U nas takie tosty ida też w duzych ilościach i ja robię je rozbełtując jajko z mlekiem i smażąc obotoczone w tym pieczywko na patelni i potem smaruję np. dżemem.
Matuesz uwielbia!!!!

Dziewczyny kupiłam formę do muffinek i od jutra zaczynam działac
Co znaczy bb ,nawet taki leń jak ja do pieczenia nie może się oprzec
a to wszystko przez te zdjęcia Elen i Klaudi i jeszcze te przepisiki Gazelki

reklama
Do góry