reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowek przepisy na wszystko

Wrzucam ten wątek (trochę późno :zawstydzona/y: ) do moich ulubionych :-) Zupełnie o nim zapomniałam, a to pewnie dlatego, że mieszkanie kątem u teściowej trochę przymuliło moje zapędy kulinarne :zawstydzona/y:

reklama
Jaaaaaaaaaaaa:szok: :szok: :szok:
Elen zadziwiasz mnie
Ja mam lewe ręce do gotowania i strasznie tego nie lubię
Jakby P. zobaczył jak tu gotujecie to pewnie by mi wymówki robił że ja nic
Zresztą i tak robi:eek: :dry:

Jaaaaaaaaaaaa:szok: :szok: :szok:
Elen zadziwiasz mnie
Ja mam lewe ręce do gotowania i strasznie tego nie lubię
Jakby P. zobaczył jak tu gotujecie to pewnie by mi wymówki robił że ja nic
Zresztą i tak robi:eek: :dry:
ja tez mam lewe ręce, uwiez mi. jak coś gotuję to lepiej, żeby nikogo nie było pod ręką bo garnki czasami latają :-D :-D :-D :-D :-D

choć ostatnio Julka lubi mi pomagać w zmywaniu i mieszaniu, więc musze trzymac nerwy na wodzy ;-) ;-) ;-)

przepis na szybki : Lunchowa sałatka

3 liście sałaty lodowej porwane na małe kawałki
1 pomidor pokrojony w kostkę
1/2 ogórka zielonego pokrojony w pół-plasterki
2 łyzki kukurydzy z puszki
2 łyżki groszku zielonego z puszki
1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki
1 marchewka starta na dużych oczkach
ser feta pokrojony w kostkę

wszystko mieszamy w kociołku, dodajemy ziarna sezamu, prażone ziarna słonecznika,natke pietruszki, tymianek, bazylię, oregano, trochę imbiru w proszku, sproszkowany kieł smoka i zeschnięty oddech żaby. mieszamy przy pełni księ... ups, to nie ten przepis :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Smacznego :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Edycja postu specjalnie dla głodomorów:

i391096.jpg

przepis na szybki : Lunchowa sałatka

3 liście sałaty lodowej porwane na małe kawałki
1 pomidor pokrojony w kostkę
1/2 ogórka zielonego pokrojony w pół-plasterki
2 łyzki kukurydzy z puszki
2 łyżki groszku zielonego z puszki
1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki
1 marchewka starta na dużych oczkach
ser feta pokrojony w kostkę

wszystko mieszamy w kociołku, dodajemy ziarna sezamu, prażone ziarna słonecznika,natke pietruszki, tymianek, bazylię, oregano, trochę imbiru w proszku, sproszkowany kieł smoka i zeschnięty oddech żaby. mieszamy przy pełni księ... ups, to nie ten przepis :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Smacznego :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

hihi oddech żaby :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a gdzie fota co??:-p:-p:-p

Łopatka z warzywami i makaronem

ETAP 1:
i391013.jpg
0,5 kg łopatki bez kości "zamarynowanej" na noc w zalewie z oliwy i różowego wina z czosnkiem, bazylią, chili, czerwoną papryką, kilkoma kroplami sosu sojowego i odrobiną imbiru smażymy na patelni do miękkości
ETAP 2:
i391014.jpg
dorzucamy mrożonkę warzywną (u mnie NICEA z dużą ilością zielonych warzyw :-) :-) :-) )
ETAP 3:
i391015.jpg
na koniec dorzucamy makaron sprzed dwóch dni :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:
chwile mieszamy, zeby wszystko było ciepłe i usmażone
ETAP 4:
i391016.jpg

SMACZNEGO :-)

:szok::szok::szok::szok:
i to niby byl ten obiad z rozmrażającej sie łopatki :szok::szok::szok: ten niby nic wielkiego??
Mniam ale dobre!! :-p
Twój Łoś to ma raj we własnym domu :tak::tak::eek:
Mój dałby sie za takie obiady pochlastać

reklama
Do góry