reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowek przepisy na wszystko

Wrzucam ten wątek (trochę późno :zawstydzona/y: ) do moich ulubionych :-) Zupełnie o nim zapomniałam, a to pewnie dlatego, że mieszkanie kątem u teściowej trochę przymuliło moje zapędy kulinarne :zawstydzona/y:

reklama
Jaaaaaaaaaaaa:szok: :szok: :szok:
Elen zadziwiasz mnie
Ja mam lewe ręce do gotowania i strasznie tego nie lubię
Jakby P. zobaczył jak tu gotujecie to pewnie by mi wymówki robił że ja nic
Zresztą i tak robi:eek: :dry:

Jaaaaaaaaaaaa:szok: :szok: :szok:
Elen zadziwiasz mnie
Ja mam lewe ręce do gotowania i strasznie tego nie lubię
Jakby P. zobaczył jak tu gotujecie to pewnie by mi wymówki robił że ja nic
Zresztą i tak robi:eek: :dry:
ja tez mam lewe ręce, uwiez mi. jak coś gotuję to lepiej, żeby nikogo nie było pod ręką bo garnki czasami latają :-D :-D :-D :-D :-D

choć ostatnio Julka lubi mi pomagać w zmywaniu i mieszaniu, więc musze trzymac nerwy na wodzy ;-) ;-) ;-)

przepis na szybki : Lunchowa sałatka

3 liście sałaty lodowej porwane na małe kawałki
1 pomidor pokrojony w kostkę
1/2 ogórka zielonego pokrojony w pół-plasterki
2 łyzki kukurydzy z puszki
2 łyżki groszku zielonego z puszki
1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki
1 marchewka starta na dużych oczkach
ser feta pokrojony w kostkę

wszystko mieszamy w kociołku, dodajemy ziarna sezamu, prażone ziarna słonecznika,natke pietruszki, tymianek, bazylię, oregano, trochę imbiru w proszku, sproszkowany kieł smoka i zeschnięty oddech żaby. mieszamy przy pełni księ... ups, to nie ten przepis :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Smacznego :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Edycja postu specjalnie dla głodomorów:

i391096.jpg

przepis na szybki : Lunchowa sałatka

3 liście sałaty lodowej porwane na małe kawałki
1 pomidor pokrojony w kostkę
1/2 ogórka zielonego pokrojony w pół-plasterki
2 łyzki kukurydzy z puszki
2 łyżki groszku zielonego z puszki
1 jajko ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki
1 marchewka starta na dużych oczkach
ser feta pokrojony w kostkę

wszystko mieszamy w kociołku, dodajemy ziarna sezamu, prażone ziarna słonecznika,natke pietruszki, tymianek, bazylię, oregano, trochę imbiru w proszku, sproszkowany kieł smoka i zeschnięty oddech żaby. mieszamy przy pełni księ... ups, to nie ten przepis :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Smacznego :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

hihi oddech żaby :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
a gdzie fota co??:-p:-p:-p

Łopatka z warzywami i makaronem

ETAP 1:
i391013.jpg
0,5 kg łopatki bez kości "zamarynowanej" na noc w zalewie z oliwy i różowego wina z czosnkiem, bazylią, chili, czerwoną papryką, kilkoma kroplami sosu sojowego i odrobiną imbiru smażymy na patelni do miękkości
ETAP 2:
i391014.jpg
dorzucamy mrożonkę warzywną (u mnie NICEA z dużą ilością zielonych warzyw :-) :-) :-) )
ETAP 3:
i391015.jpg
na koniec dorzucamy makaron sprzed dwóch dni :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2: :laugh2:
chwile mieszamy, zeby wszystko było ciepłe i usmażone
ETAP 4:
i391016.jpg

SMACZNEGO :-)

:szok::szok::szok::szok:
i to niby byl ten obiad z rozmrażającej sie łopatki :szok::szok::szok: ten niby nic wielkiego??
Mniam ale dobre!! :-p
Twój Łoś to ma raj we własnym domu :tak::tak::eek:
Mój dałby sie za takie obiady pochlastać

reklama
Do góry