Anikaa
Fan(ka)
- Dołączył(a)
- 2 Styczeń 2006
- Postów
- 3 924
leczo z kabaczka
1 Kabaczek oczyścić z pestek (wyżłobić łódki), pokroić w dużą kostkę. Wsypać do garnka podlać 2 łyżkami wody i duścić do miękkości na ogniu (15minut).
Na petelni zeszklić na oleju pokrojono w kostkę cebulę(2 cebule) a potem podsmażyć kiełbasę (2 pętka)pokrojoną w grubsza kostkę i dodac do duszącego sie kabaczka. Na końcu dodać posiekany koperek (lub nie, jak kto lubi), przecier pomidorowy (mały słoiczek), przyprawy( ja daje pieprz i sól) i wymieszać. Można podawać z ryzem, lub chlebem. koniec
1 Kabaczek oczyścić z pestek (wyżłobić łódki), pokroić w dużą kostkę. Wsypać do garnka podlać 2 łyżkami wody i duścić do miękkości na ogniu (15minut).
Na petelni zeszklić na oleju pokrojono w kostkę cebulę(2 cebule) a potem podsmażyć kiełbasę (2 pętka)pokrojoną w grubsza kostkę i dodac do duszącego sie kabaczka. Na końcu dodać posiekany koperek (lub nie, jak kto lubi), przecier pomidorowy (mały słoiczek), przyprawy( ja daje pieprz i sól) i wymieszać. Można podawać z ryzem, lub chlebem. koniec