reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Przeczytalam dzisiejszy dzien. Dolacze sie o zabkach, ze Alek nei chce myc jakos bardzo chetnie, on woli pojesc sobei samej doroslej pasty a szczoteczka ja rzmazac na podlodze np. Noale dajemy rade. Przyznam, ze czasem mu tych zebow nei umyje. generalnei to yjemy po kapieli, a potemma mleko na czyste zeby,al ze po tym mleku lubi walnac kupe to idziemy do lazienki myjemy tyleczek i zabeczki przy okazji drugi raz, albopierwszy ::)
na smoka narazie nei mam sily. uzywamy tez tylko do spania, no chyba, ze Alus jest bardzo zmeczony i uz marudzi a jeszcze spac nie idzie to wedy tez dostaje na chwile. W nocy wypluwa.

reklama
Ide sie myc, pojdzona juz jestem, bo z tesciami jemy kolacje wczesniej.
Aha i mam sukces maly, Alek zasypia sam w lozeczku. Szkoplul polega jedynei na tym, ze poki co usz ebyc w pokoju, a zasypiaie trwa z 15 minut, raz 2 razy doszlo do 40 ::)
nie wiem jak mam sie ulatniac z tego pokoju, bo moj cycus to typowy maminy cycus i chce mamusie widziec :p
Macie jakies pomysly?

W nocy kiedys pil wode z butelki, ale stopniowo rzestalismy mu ja dawac.

Aaa i wczoraj Alek przespal noc od 10 do 7:30 rano bez przebudzenia ::) jakos nie moge w to uwierzyc 8)

No właśnie muza. Najlepiej, gdyby jakiś sprzęt wzięły te dziewczyny, które będą autem, np. Niania albo AniaG.

Poczytałam co pisałyście wczoraj. U nas z tym myciem ząbków to różnie bywa. Przyznaje bez bicia, że czasem zapominam Maćkowi wieczorem umyć. Ale i tak jest lepiej odkąd kupiłam zwykłą szczoteczkę. Jak miałam tą nakładaną na palec, to Maciek gryzł mnie jak nie wiem co i nie dało mu sie umyć ząbków. A teraz to biorę moją szczoteczkę i jego, no i myjemy razem ząbki. Od paru dni dotykam jego szczoteczką pasty i on tak ją "memla".

Klaudia pisze:
Poczytałam co pisałyście wczoraj. U nas z tym myciem ząbków to różnie bywa. Przyznaje bez bicia, że czasem zapominam Maćkowi wieczorem umyć. Ale i tak jest lepiej odkąd kupiłam zwykłą szczoteczkę. Jak miałam tą nakładaną na palec, to Maciek gryzł mnie jak nie wiem co i nie dało mu sie umyć ząbków.  A teraz to biorę moją szczoteczkę i jego, no i myjemy razem ząbki. Od paru dni dotykam jego szczoteczką pasty i on tak ją "memla".

To my chyba też zaczniemy używac normalnej szczoteczki, tym bardziej, że mały z zaciekawieniem ogląda moje mycie ząbków ;D

Dzień dobry i pa pa, uciekam do pracy :)

reklama
Iwon pisze:
No właśnie muza. Najlepiej, gdyby jakiś sprzęt wzięły te dziewczyny, które będą autem, np. Niania albo AniaG.

A ten cytat miał być na wątku spotkaniowym, nie wiem, jakim cudem tu się znalazł ::) Chyba się jeszcze nie dobudziałam po wczorajszym martini :p ;) 8)

Do góry