reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Przeczytalam dzisiejszy dzien. Dolacze sie o zabkach, ze Alek nei chce myc jakos bardzo chetnie, on woli pojesc sobei samej doroslej pasty a szczoteczka ja rzmazac na podlodze np. Noale dajemy rade. Przyznam, ze czasem mu tych zebow nei umyje. generalnei to yjemy po kapieli, a potemma mleko na czyste zeby,al ze po tym mleku lubi walnac kupe to idziemy do lazienki myjemy tyleczek i zabeczki przy okazji drugi raz, albopierwszy ::)
na smoka narazie nei mam sily. uzywamy tez tylko do spania, no chyba, ze Alus jest bardzo zmeczony i uz marudzi a jeszcze spac nie idzie to wedy tez dostaje na chwile. W nocy wypluwa.

reklama
Ide sie myc, pojdzona juz jestem, bo z tesciami jemy kolacje wczesniej.
Aha i mam sukces maly, Alek zasypia sam w lozeczku. Szkoplul polega jedynei na tym, ze poki co usz ebyc w pokoju, a zasypiaie trwa z 15 minut, raz 2 razy doszlo do 40 ::)
nie wiem jak mam sie ulatniac z tego pokoju, bo moj cycus to typowy maminy cycus i chce mamusie widziec :p
Macie jakies pomysly?

W nocy kiedys pil wode z butelki, ale stopniowo rzestalismy mu ja dawac.

Aaa i wczoraj Alek przespal noc od 10 do 7:30 rano bez przebudzenia ::) jakos nie moge w to uwierzyc 8)

No właśnie muza. Najlepiej, gdyby jakiś sprzęt wzięły te dziewczyny, które będą autem, np. Niania albo AniaG.

Poczytałam co pisałyście wczoraj. U nas z tym myciem ząbków to różnie bywa. Przyznaje bez bicia, że czasem zapominam Maćkowi wieczorem umyć. Ale i tak jest lepiej odkąd kupiłam zwykłą szczoteczkę. Jak miałam tą nakładaną na palec, to Maciek gryzł mnie jak nie wiem co i nie dało mu sie umyć ząbków. A teraz to biorę moją szczoteczkę i jego, no i myjemy razem ząbki. Od paru dni dotykam jego szczoteczką pasty i on tak ją "memla".

Klaudia pisze:
Poczytałam co pisałyście wczoraj. U nas z tym myciem ząbków to różnie bywa. Przyznaje bez bicia, że czasem zapominam Maćkowi wieczorem umyć. Ale i tak jest lepiej odkąd kupiłam zwykłą szczoteczkę. Jak miałam tą nakładaną na palec, to Maciek gryzł mnie jak nie wiem co i nie dało mu sie umyć ząbków.  A teraz to biorę moją szczoteczkę i jego, no i myjemy razem ząbki. Od paru dni dotykam jego szczoteczką pasty i on tak ją "memla".

To my chyba też zaczniemy używac normalnej szczoteczki, tym bardziej, że mały z zaciekawieniem ogląda moje mycie ząbków ;D

Dzień dobry i pa pa, uciekam do pracy :)

reklama
Iwon pisze:
No właśnie muza. Najlepiej, gdyby jakiś sprzęt wzięły te dziewczyny, które będą autem, np. Niania albo AniaG.

A ten cytat miał być na wątku spotkaniowym, nie wiem, jakim cudem tu się znalazł ::) Chyba się jeszcze nie dobudziałam po wczorajszym martini :p ;) 8)

Do góry