reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

gazelaczek pisze:
heloł :)

ania.g pisze:
Wasze dzieciaki jedza kolacje juz przed kapiela czy przed spaniem po kapieli?

my ostatnio mamy kolację przed kąpaniem, w trakcie kąpania myjemy zęby i potem lulu
no i fajnie, że te zeby umyte i potem maly już nic nie je

a wlasnie - myjecie dzieciom zęby? U nas Maciek chce sam to robic i generalnie wklada szczoteczke do buzi i wykonuje ruchy jak przy ząbkowaniu, ale tak w praktyce to efekt niewielki... ale nie da sobie pomoc a ja nie wiem co zrobic, bo nie chcę Go zniechęcić. Na razie mamy taki pomysl, ze kupimy drugą szczoteczkę i On będzie szorowal jedną, a my drugą. Aczkolwiek biorąc pod uwage fakt, że Maciek ma dwie ręce i obie lubi mieć zajęte, to nie wiem czy nie skonczy się to na trzech szczoteczkach ::)

u nas to samo maja nie da sobie zebow umyc. wyrywa się. Sama cos tam probuje patrzac jak ja to rpbie, ale tez chwila zaraz pluje (to jej sie najbardziej podoba) no i fajrant. ucieka ze szczoteczką, wkląda ja do szuflady, czy do klozetu chce wrzucic ::)

reklama
tusia26 pisze:
DASARIA pisze:
ania.g pisze:
Wasze dzieciaki jedza kolacje juz przed kapiela czy przed spaniem po kapieli?

po kąpieli,
bo Darcia jak ma już pełny brzuszek to chce jej się spac  ::) ;D :laugh:

u mnie to samo, po kapieli, maja wogóle zasypia przy butelce - lipa co nie

pewnie lepiej byłoby karmic przed kąpielą, ale na razie mi to jakoś specjalnie nie przeszkadza, więc na razie zostajemy przy karmieniu po kąpieli  ;D ;D

Bardziej wnerwia mnie ten SMOCZEK do zasypiania  ::) ::) ::)

Z tym smokiem to tez mam stracha, ze nie bedzie chciala spac albo wybudzi sie w nocy i co wtedy? - zawsze byl smok. Ja jestem wygodna i chyba nie zdecyduje sie narazie na taki krok. ona w sumie tez tylko do zasniecia, a jak zasnie to odrazu jej wypada i tyle z jej cmokania, wiec az tak mi na tym nie zalezy.

No jestem przez te lumpy i ciagle ktos do mnie przychodzi , dom zaniedbany. Wasnie dzis wrocilam niedawno od kolezanki i cos mi smierdziec w chalupie zaczelo. jakas zgnila szmata (?) ::) kurde. a teraz jeszcze zaczynam chodzic na silownie (wszystko przez Nianie ;)) mam za darmo ile chce ;D tralal lala z pracy tak zrobili, a ze ja pracownik mimo urlopu to mi sie nalezy :D

Ale napisałam wszystko w jednym i nic nie wiadomo o czym pisze ::) dom mam zaniedbany i w wolnych chwilach doprowadzam go do stanu, ale jakos tego czasu malo. Czesto cos zaplanuje, ale to zaraz plan w łeb strzela bo ktoś przychodzi albo ja gdzieś łazę ::) i takie tam.

tusia26 pisze:
Z tym smokiem to tez mam stracha, ze nie bedzie chciala spac albo wybudzi sie w nocy i co wtedy? - zawsze byl smok. Ja jestem wygodna i chyba nie zdecyduje sie narazie na taki krok. ona w sumie tez tylko do zasniecia, a jak zasnie to odrazu jej wypada i tyle z jej cmokania, wiec az tak mi na tym nie zalezy.

no właśnie ja też taka wygodnicka jestem  ::) :angel: :police:
i dlatego tak ciężko mi poświęcic te kilka dni  ::) :p
ale wydaje mi się, że później może byc jeszcze gorzej  ::) ::)

gazelaczku dzieki ze kiedys przypomnialas mi o zimnym prysznicku ;D a to dzieki martusce ;D kiedys robilam naprzemienne a ze teraz czasu szkoda, ;) to robie na koniec tylko mocne polewanko zimna woda ......................dzis lodowata ;D i swietnie sie czuje dzieki dziewczyny :-*

cholerka nie posiedze z wami kochane buuuuu

reklama
tusia26 pisze:
Ale napisałam wszystko w jednym i nic nie wiadomo o czym pisze  ::) dom mam zaniedbany i w wolnych chwilach doprowadzam go do stanu, ale jakos tego czasu malo. Czesto cos zaplanuje, ale to zaraz plan w łeb strzela bo ktoś przychodzi albo ja gdzieś łazę  ::) i takie tam.

no to zajęta kobitka jesteś, a ja chyba mam za dużo wolnego czasu i dlatego zapisuję sie na prawko  ;D

Do góry