reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

CZesc baby
wpadam i wypadam :p
widze tylko jednym okiem bo drugie ucieka i lata za gaba ::)
aaa Nianiu :o szczypior to malo powiedziane ja piorkuje szkoda ze Was na zywca nie zobacze :-[

Joasiu kobieto pracujaca :-* jka dajesz rade???

Iwonica Ty widze w dobrej formie ;D ;)

dobra ide po buly i potem nadrabiam :p :)

reklama
Klaudia pisze:
Maciuś dzisiaj znowu ładnie zasnął sam do południa i spał 2 godzinki. O rany, jak ja sie cieszę, że już nie potrzebuje tego smoka :) A najbardziej z tego, że udowodnie tesciowej, że roczne dziecko nie potrzebuje już smoczka. Jak się zgubił ten smoczek, to stwierdziła, że Maciuś jest jeszcze za mały na odzwyczajanie go i takie tam.
Normalnie tak się cieszę, jak nie wiem co. Pewnie bym sie  za to zabierała następne parę miesięcy, a tak mamy już z głowy.

A co do zdjęć Niani to ona laska zawsze była, czy w ciąży czy po ciąży, z oponą czy bez. Super babka i tyle :D :D

gratulacje dla bezsmoczkowego Maciusia

NiaNia pisze:
Klaudia pisze:
Niania Maciek w ogóle nie pił z butelki. Do tej pory karmię go piersią (też coś mi trudno przestać - szkoda, że nie da się zgubić piersi tak jak smoczka :D ), kaszkę je łyżeczką a pije z kubka. Jak się budzi w nocy to daje mu popić wody z kubeczka, chyba że się drze w niebogłosy i nie chce przestać przez godzinę, to kapituluję i daje mu cyca.
:-) nie ma to jak cycuś  ;D

Klaudia a jaki macie niekapek? Moze i ja powinnam w tym temacie zadziałać. Mój Maks ma dwa kubki ale oba lipne jakieś bo ja sama tez z nich nie chciałabym pić :p ::) Obecnie w ciagu dnia pije wode nestle z takich butelek .
10345oq4.jpg
A w nocy z buteleczki  ze smokiem 8)

Maksiu nie rozlewa tej wody??????

kiedyś kupiłam kilka sztuk tej wody i Daria zrobiła sobie z niej niezłą zabawkę i oblewała podłogę ::)

Niekapki otwiera i też robi w domu powódź,

więc u nas nadal buteleczki z herbatką,
dwa razy dziennie mleko z butli,
wszystkie inne posiłki rączką (smodzielne jedzenie) lub łyżeczką ;D ::) :p ;D ;)
w nocy Daria nic nie pije :p

Czesc dziewoje. Ja zyje ale nei czytam nic narazie. Mam tesciow i jest fajnie i wesolo. Ciagle chce zagladac i poczytac cos, bo zaleglosci mam pewnie cala mase, ale nei mam czasu!!!!

Przeczytalam tylko ostatnia strone i powiem, ze u nas alek kolacje je przed kapiela a mleko pije po kapieli, samo bez dodatkow kaszek , kleikow itp. Na kolacje je kanapke z roznosciami (przy czym chlebek jest be) , albo jajeczniczke, a czasem grysiczek na wodzie z ddatkiem mleczka.

Buziaki dla wszystkich , ktorzy zauwazyli moja nieobecnosc, o ile tacy byli :p ;D :laugh: ;)

Klaudus!! ja taz kiedys slyszalam o tym chlebie ale bynajmniej nie od amiszy ::)
z tego o wiem to Amisze nie daza do integracji z otoczeniem,zyja swoim zyciem i swoja praca zarabiaja na siebie np kobiety robia roznego typu przetrwory i przepiekne narzuty na lozko a panowie zajmuja sie uprawa roli i stolarka
hmm...ale moze ten chlebus to od nich kto wie ::) ;)

i gratulacje dla MAciejeki z powodu roztania sie ze smokiem :laugh: :-* my z tymulem przechodzilismy rowno 3dni i 3noce z awantura a potem luz ;)

i oczywiscie spoznoine  ::) ale z glebi serducha
zyczenia dla Julinki i Dasari :-*  :-*
wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i duzo milosci
kuchnia nic madrego mi do glowy nie przychodzi  ::)

@---)-----

reklama
No i poszlo karmienie przed kapiela - teraz Jasio szaleje w lozeczku po kapieli - ale sie nie drze - czyli dobry znak - obstawiam ze za 15 minut bedzie juz grzecznie spal (samodzielne zasypianie w lozeczku na szczescie mamy juz za soba). Kolejny etap to bedzie smoczek - ale wszystko w swoim czasie - teraz przeciez ustawiam go z kolacyjka ;) ;D

Dzieki dziewczyny za porade ;D

Do góry