reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Klaudia pisze:
Niania Maciek w ogóle nie pił z butelki. Do tej pory karmię go piersią (też coś mi trudno przestać - szkoda, że nie da się zgubić piersi tak jak smoczka :D ), kaszkę je łyżeczką a pije z kubka. Jak się budzi w nocy to daje mu popić wody z kubeczka, chyba że się drze w niebogłosy i nie chce przestać przez godzinę, to kapituluję i daje mu cyca.
:-) nie ma to jak cycuś ;D

Klaudia a jaki macie niekapek? Moze i ja powinnam w tym temacie zadziałać. Mój Maks ma dwa kubki ale oba lipne jakieś bo ja sama tez z nich nie chciałabym pić :p ::) Obecnie w ciagu dnia pije wode nestle z takich butelek .
10345oq4.jpg
A w nocy z buteleczki ze smokiem 8)

reklama
Mamy dwa niekapki: jeden z takim gumowym dzióbkiem (dobry przy ząbkowaniu, bo Maciek go gryzie), a drugi "Gerbera" z zaworkiem - wolę ten, bo z niego nie wyleje sie nic, dopóki dziecko nie zaczyna ciągnąć - ten zawsze bierzemy na spacer.

NiaNia pisze:
Iwon pisze:
Niania, Kornel pije z butli już tylko poranne mleczko. Chociaż chyba przestawię go na niekapek, bo przecież i z niego może je pić. A wieczorną kaszkę od dwóch dni je ładnie z łyżeczki  :) Zacżełam mu robić zwykłą kaszkę mannę na wodzie lub mleku, plus trochę owocu, zamiast cukru. Wcina, jak trza  ;)

A jak się w nocy obudzi?? Dajecie mu pić czy nie ?

Rzadko. On raczej nie rozbudza się na tyle, żeby trzeba było go dopajać. No chyba, że jest gorąco. Zazwyczaj lekko się przebudza, coś tam stęknie, odwraca się na drugi bok i śpi dalej ;D

Rany, moje dziecko znowu bawi się spinaczami do prania :) A ja dzięki temu nadrobiłam wszystkie wątki :)
No a teraz robi "porządek" w pieluchach, hihi.

reklama
ania.g pisze:
Wasze dzieciaki jedza kolacje juz przed kapiela czy przed spaniem po kapieli?

U nas od dłiuższego już czasu najpierw jest jedzonko o 18.30, a potem kąpiel o 19-tej. I kładziemy się do około 19.30 :)

Do góry