reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

CZesc baby
wpadam i wypadam :p
widze tylko jednym okiem bo drugie ucieka i lata za gaba ::)
aaa Nianiu :o szczypior to malo powiedziane ja piorkuje szkoda ze Was na zywca nie zobacze :-[

Joasiu kobieto pracujaca :-* jka dajesz rade???

Iwonica Ty widze w dobrej formie ;D ;)

dobra ide po buly i potem nadrabiam :p :)

reklama
Klaudia pisze:
Maciuś dzisiaj znowu ładnie zasnął sam do południa i spał 2 godzinki. O rany, jak ja sie cieszę, że już nie potrzebuje tego smoka :) A najbardziej z tego, że udowodnie tesciowej, że roczne dziecko nie potrzebuje już smoczka. Jak się zgubił ten smoczek, to stwierdziła, że Maciuś jest jeszcze za mały na odzwyczajanie go i takie tam.
Normalnie tak się cieszę, jak nie wiem co. Pewnie bym sie  za to zabierała następne parę miesięcy, a tak mamy już z głowy.

A co do zdjęć Niani to ona laska zawsze była, czy w ciąży czy po ciąży, z oponą czy bez. Super babka i tyle :D :D

gratulacje dla bezsmoczkowego Maciusia

NiaNia pisze:
Klaudia pisze:
Niania Maciek w ogóle nie pił z butelki. Do tej pory karmię go piersią (też coś mi trudno przestać - szkoda, że nie da się zgubić piersi tak jak smoczka :D ), kaszkę je łyżeczką a pije z kubka. Jak się budzi w nocy to daje mu popić wody z kubeczka, chyba że się drze w niebogłosy i nie chce przestać przez godzinę, to kapituluję i daje mu cyca.
:-) nie ma to jak cycuś  ;D

Klaudia a jaki macie niekapek? Moze i ja powinnam w tym temacie zadziałać. Mój Maks ma dwa kubki ale oba lipne jakieś bo ja sama tez z nich nie chciałabym pić :p ::) Obecnie w ciagu dnia pije wode nestle z takich butelek .
10345oq4.jpg
A w nocy z buteleczki  ze smokiem 8)

Maksiu nie rozlewa tej wody??????

kiedyś kupiłam kilka sztuk tej wody i Daria zrobiła sobie z niej niezłą zabawkę i oblewała podłogę ::)

Niekapki otwiera i też robi w domu powódź,

więc u nas nadal buteleczki z herbatką,
dwa razy dziennie mleko z butli,
wszystkie inne posiłki rączką (smodzielne jedzenie) lub łyżeczką ;D ::) :p ;D ;)
w nocy Daria nic nie pije :p

Czesc dziewoje. Ja zyje ale nei czytam nic narazie. Mam tesciow i jest fajnie i wesolo. Ciagle chce zagladac i poczytac cos, bo zaleglosci mam pewnie cala mase, ale nei mam czasu!!!!

Przeczytalam tylko ostatnia strone i powiem, ze u nas alek kolacje je przed kapiela a mleko pije po kapieli, samo bez dodatkow kaszek , kleikow itp. Na kolacje je kanapke z roznosciami (przy czym chlebek jest be) , albo jajeczniczke, a czasem grysiczek na wodzie z ddatkiem mleczka.

Buziaki dla wszystkich , ktorzy zauwazyli moja nieobecnosc, o ile tacy byli :p ;D :laugh: ;)

Klaudus!! ja taz kiedys slyszalam o tym chlebie ale bynajmniej nie od amiszy ::)
z tego o wiem to Amisze nie daza do integracji z otoczeniem,zyja swoim zyciem i swoja praca zarabiaja na siebie np kobiety robia roznego typu przetrwory i przepiekne narzuty na lozko a panowie zajmuja sie uprawa roli i stolarka
hmm...ale moze ten chlebus to od nich kto wie ::) ;)

i gratulacje dla MAciejeki z powodu roztania sie ze smokiem :laugh: :-* my z tymulem przechodzilismy rowno 3dni i 3noce z awantura a potem luz ;)

i oczywiscie spoznoine  ::) ale z glebi serducha
zyczenia dla Julinki i Dasari :-*  :-*
wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen i duzo milosci
kuchnia nic madrego mi do glowy nie przychodzi  ::)

@---)-----

reklama
No i poszlo karmienie przed kapiela - teraz Jasio szaleje w lozeczku po kapieli - ale sie nie drze - czyli dobry znak - obstawiam ze za 15 minut bedzie juz grzecznie spal (samodzielne zasypianie w lozeczku na szczescie mamy juz za soba). Kolejny etap to bedzie smoczek - ale wszystko w swoim czasie - teraz przeciez ustawiam go z kolacyjka ;) ;D

Dzieki dziewczyny za porade ;D

Do góry