reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Klaudia pisze:
Niania Maciek w ogóle nie pił z butelki. Do tej pory karmię go piersią (też coś mi trudno przestać - szkoda, że nie da się zgubić piersi tak jak smoczka :D ), kaszkę je łyżeczką a pije z kubka. Jak się budzi w nocy to daje mu popić wody z kubeczka, chyba że się drze w niebogłosy i nie chce przestać przez godzinę, to kapituluję i daje mu cyca.
:-) nie ma to jak cycuś ;D

Klaudia a jaki macie niekapek? Moze i ja powinnam w tym temacie zadziałać. Mój Maks ma dwa kubki ale oba lipne jakieś bo ja sama tez z nich nie chciałabym pić :p ::) Obecnie w ciagu dnia pije wode nestle z takich butelek .
10345oq4.jpg
A w nocy z buteleczki ze smokiem 8)

reklama
Mamy dwa niekapki: jeden z takim gumowym dzióbkiem (dobry przy ząbkowaniu, bo Maciek go gryzie), a drugi "Gerbera" z zaworkiem - wolę ten, bo z niego nie wyleje sie nic, dopóki dziecko nie zaczyna ciągnąć - ten zawsze bierzemy na spacer.

NiaNia pisze:
Iwon pisze:
Niania, Kornel pije z butli już tylko poranne mleczko. Chociaż chyba przestawię go na niekapek, bo przecież i z niego może je pić. A wieczorną kaszkę od dwóch dni je ładnie z łyżeczki  :) Zacżełam mu robić zwykłą kaszkę mannę na wodzie lub mleku, plus trochę owocu, zamiast cukru. Wcina, jak trza  ;)

A jak się w nocy obudzi?? Dajecie mu pić czy nie ?

Rzadko. On raczej nie rozbudza się na tyle, żeby trzeba było go dopajać. No chyba, że jest gorąco. Zazwyczaj lekko się przebudza, coś tam stęknie, odwraca się na drugi bok i śpi dalej ;D

Rany, moje dziecko znowu bawi się spinaczami do prania :) A ja dzięki temu nadrobiłam wszystkie wątki :)
No a teraz robi "porządek" w pieluchach, hihi.

reklama
ania.g pisze:
Wasze dzieciaki jedza kolacje juz przed kapiela czy przed spaniem po kapieli?

U nas od dłiuższego już czasu najpierw jest jedzonko o 18.30, a potem kąpiel o 19-tej. I kładziemy się do około 19.30 :)

Do góry