reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

dzien dobry
Ale cisza..............
jak tam mamy przedszkolaków?? jak wasze maluszki? dzielne?
mój bardzo. daje mi buziaczka i leci do swojej sali. ale sie cieszę, nie myslałam ,że tak bezboleśnie to pójdzie...

reklama
Mój wczoraj płakał tylko rano, a potem podobno ładnie się bawił. Dzisiaj znowu był rano płacz, ale dopiero do wejściu do przedszkola, czyli robimy postępy. :-) Wczoraj płacz zaczął się w domu :baffled:
Zapłaciłam dzisiaj za przedszkole i mile się zdziwiłam, że tylko 160 zł :-) Spodziewałam się coś koło 200 zł.

To Maciuś powoli też sie przyzwyczaja - fajnie...
Klaudia, rzeczywiście niedużo zapłaciłas za to przedszkole....
Ja tez właściwie niewiele zapłaciłam , na szczęście dostaliśmy zniżkę (po znajomości) i z ubezpieczeniem i komitetem rodzicielskim zapłaciłam 270 zł. , ale sie ucieszyłam....... nie spodziewałam sie jakichkolwiek ulg.......

To 160 zł, to opłata stała + posiłki. Narazie nie ma w tym ubezpieczenia. Jutro idę na zebranie, to pewnie każą coś dopłacić :baffled:

Wiecie co? Tak sobie obserwuję rano tych przedszkolaków i stwierdzam, że płaczą głównie... chłopcy. Kurde, okazuje się, że już od małego kobitki są mocniejsze psychcznie :-)

to u nas w przedszkolu towarzystwo płaczące działa na zmiany - wczoraj dziewczynka, dziś chłopiec.;-) ale może faktycznie masz rację...od jutra robię badania do statystyk ;-)...

rany jak ja chcę urodzic ... only 6 days to go ehhhhhh (znając życie, małe będzie uparte i posiedzi we mnie jeszcze 2 tygodnie ;P)

reklama
To 160 zł, to opłata stała + posiłki. Narazie nie ma w tym ubezpieczenia. Jutro idę na zebranie, to pewnie każą coś dopłacić :baffled:

:-)

u nas 148 stała plus 5,50 posiłek na miesiąc wychodzi teraz 121,00 do tego 30 zl ubezpieczenie , rytmika 16,00 rada rodziców 15,00 i angielski który nie jest obowiązkowy ale wszystkie dzieci idą więc mała też musi bo inaczej w kącie będzie siedzieć i coś innego robić :confused:
więc chcąc niechcąc zapisałam i koszt 22,00

322,oo to będzie nasz koszt przedszkola przy pełnym miesiącu uczestniczenia

Do góry