reklama
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Fridus dasz rade, wytrzymaj jeszcze troszku. Spaceruj, niech Ci maz stopy masuje (tu pisala ktoras, ze tam sa receptory co porod wywoluja) i zabijaj czas jak tylko dasz rade. Mozna postymulowac te brodawki, chociaz ja osobiscie mam piersi wrazliwsze od tygodnia i bym teraz chyba nie dala rady ich mietosic.
graszka-po
Fanka BB :)
graszka-po
Fanka BB :)
hihi....no ja to urodziłam w 37 tygodniu
synek ważył 3500 kg
a metody...hmmmmm....no nie powinno się tak robic więc prosze nie traktowac tego jak rade kobitki 
No więc- w ten szczegulny dzień nie mogłam już dać sobie rady ,wszystko mnie denerwowało i wogule ,ale trzeba pamiętac ,że miaąłm rozwarcia na 1,5 cm od miesiąca....no więc jak wszyscy z domu wyszli to ja najpierwa zabrałąm się za odkurzanie,potem na kolanach podłoge szorowałąm ,potem przesunełąm łóżko,no a na koniec
na koniec zachęciłąm męża na mały wysiłek no i to było koło 20-ej ,a następnie koło 23-ej zaczeły się skurcze .Najpierw mniej więcej co 25 minutek a poitem juz poszło szybko...no i jak skurcze były co 5 minutek i 3 minutki zadzwoniłam na pogotowie, a tam koło 9-ej rano dopiero przekuli mi wody płodowe no i synek urodził się o 11-30
a no i jeszcze jedno...jak juz mi przekuli wody to pokryjomu w szpitalu poszłam pod goracy prysznic,dostałąm ochrzan od lekarza ale chyba troszke mi ulżyło przez chwilke 

No więc- w ten szczegulny dzień nie mogłam już dać sobie rady ,wszystko mnie denerwowało i wogule ,ale trzeba pamiętac ,że miaąłm rozwarcia na 1,5 cm od miesiąca....no więc jak wszyscy z domu wyszli to ja najpierwa zabrałąm się za odkurzanie,potem na kolanach podłoge szorowałąm ,potem przesunełąm łóżko,no a na koniec

reklama
Czesc,
za mna pierwsza dziwnie przespana (5 godzin) nocka. Nie wiem co jest przyczyna tego stanu rzeczy - swedzenie, podekscytowanie nadchodzacym porode czy nie wiadomo co. Jedno jest pewne - wczesniej zaczelam dzionek to moze poczynie postepy w przygotowaniu sie na przyjcie bobaska ;D
za mna pierwsza dziwnie przespana (5 godzin) nocka. Nie wiem co jest przyczyna tego stanu rzeczy - swedzenie, podekscytowanie nadchodzacym porode czy nie wiadomo co. Jedno jest pewne - wczesniej zaczelam dzionek to moze poczynie postepy w przygotowaniu sie na przyjcie bobaska ;D