reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Iwonka ja tez daje Kubie kasze jakies poł h przed spaniem, jedzonko, zabki i spanie....
moze zrob narazie mniejsze odstepy miedzy kolacja a spaniem......
albo dawaj Kornelkowi bardziej syty podwieczorek, musisz kochana pokombinować!!!!!metoda prob i błedow bedzie tutaj chyba najwłaściwsza!:-)

Będę kombinować, będę :cool2:

A z innej beczki, dzisiaj Kornel ma ostatni zastrzyk i bardzo się z tego cieszę. To masakra patrzeć, jak dziecko płacze z bólu i stresu :-( I tak był bardzo dzielny, nie bał się wchodzić do gabinetu, płakał dopiero, jak go rozbierałam i wiedział już co go czeka, a zaraz po fakcie znowu się śmiał i broił, czarując pielęgniarki :cool2: Ale i tak, przeżywam to jak głupia...:-( :zawstydzona/y:

reklama
Naniu, muszę to jakoś przemysleć. Od dziś w każdym razie zaczynam. Cały czas wlasnie odwlekalam dwie sprawy - odzwyczajanie od smoka i od nocnego jedzenia. No i zostalam właśnie zmobilizowana do wyrzucenia nocnego jedzenia :cool2:

A ze smokiem poczekam do czasu, kiedy Mu naprawde nie będzie potrzebny. Założyłam, że ten moment nastąpi gdy przestanie ząbkować. Teraz po prostu musze mieć szybki uciszacz w nocy, bo i tak chodzę niewyspana.

Czesc :-)

Gdybym ja była Tobą :cool2: to przesunełabym tą kaszkę z 4-6 rano no na 7.00 i zamieniła na gętą kaszkę jedzoną łyżeczką:tak:
Jest szansa, ze Macio bedzie spał wtedy jednym ciagiem.
W sumie Macio nie je mało jak na moje oko. U mnie te posiłki pomiedzy głownym są trochę wieksze i wyglada to mnie wiecej tak:

7.15 kaszka manna ( z dwóch szklanek mleka:szok: )
10.00 drugie śniadanie - jajeczko , kanapka, parówka, serek, danonki to wyobry do koloru:-p
13.00 obiadek - jakas zupa, jemu juz wiele zupek

15-16 drugie danie - zwykle jakieś miesko, ziemniaki etc. ale to tez nie zawsze, czasem kiedy nie ma drugiego dania:cool2: jest tu jakiś inny posiłek z listy drugiego śniadania, jakieś owoce w miedzyczasie, ciasteczka

19.00 kolacja - kaszka na gesto 250ml wody +10 łyzek kaszki

i juz:-p

Nianiu, u nas jest podobny jadłospis ... u nas podstawą jest obiad z dwóch dań: zupa (ok.13:30) i drugie danie (ok.15:30). Wtedy wiem że dziecko się na pewno najada:tak: :tak:

A ze smokiem poczekam do czasu, kiedy Mu naprawde nie będzie potrzebny. Założyłam, że ten moment nastąpi gdy przestanie ząbkować. Teraz po prostu musze mieć szybki uciszacz w nocy, bo i tak chodzę niewyspana.
..czyli jak będzie miał 18 lat i wąsy :-D :-D :-D :-D
Nianiu, u nas jest podobny jadłospis ... u nas podstawą jest obiad z dwóch dań: zupa (ok.13:30) i drugie danie (ok.15:30). Wtedy wiem że dziecko się na pewno najada:tak: :tak:

o tak ja tez mam wieczną obsesję, ze on się nie najadł :-p

Gazelko u nas opcja suchego powietrza odpada, mieszkamy w starym domu na parterze i wciąz walczymy z wilgocią
mam nawet takie urządzenie do mierzenia poziomu wilgoci w danym pomieszczeniu i pilnujemy zeby było w normie
Wapno tez podaje
no i Weronike smaruje rzadko, raz w tygodniu albo wcale.Nadal zwykła parafiną
proszek do prania używamy ten sam od 8 miesiąca zycia Weroniki wiec raczej tez odpada uczulenie
no nic, zapisąłam nas do dermatologa dziecięcego a narazie odstawiłam te cytrusy i zobaczymy

A NAM NA TAKIE RÓŻNE UCZULENIA- WYSYPKI POMOGŁA EMULSJA DO MYCIA "EMOLIUM" A PO MYCIU SMAROWAŁAM GABRYŚKĘ KREMEM EMOLIUM... POLECAM WAM TO. MYŚLĘ, ŻE WARTO SPRÓBOWAC, JA TEŻ RÓŻNYCH SPECYFIKÓW PRÓBOWAŁAM I NIC....... A TO JEDNAK POMOGŁO......, I NARAZIE ODPUKAC NIC SIE NIE POKAZUJE , ŻADNE ŚWIŃSTWO .........
A TO EMOLIUM MOŻNA KUPIC BEZ RECEPTY...

mi tez się podoba :-) I u Elfika i Melllci tez superowo

Teraz czekamy na Alkę ;-) :cool2:

:elvis: :elvis: :elvis:
a własnie babule prosze o rade
kupiłam gazetke i znalazłam fryzure w której sie zakochałam. Ona jest idealna do mojego typu włosów, musiałabym rano tylko rozczesac i wgnieśc troche pianki
jak bym w tym wygladała? Zobaczcie i doradzajcie
fotka niewyrazna bo robiłam zdjecie zdjecia z gazety
fryzapv5.jpg

ok a teraz zmykam bo sprzątam :cool2:
bede wieczorkiem
miałam nie zagladac zeby sie w sprzątaniu nie rozpraszc ale mnie ta fryzura strasznie podrajcowała i musze znac Wasze zdanie

Dodam tylko ,ze łosiowi sie bardzo podoba :cool2:
ale on sie nie zna wiec czekam na rady :tak:
pa

reklama
:elvis: :elvis: :elvis:
a własnie babule prosze o rade
kupiłam gazetke i znalazłam fryzure w której sie zakochałam. Ona jest idealna do mojego typu włosów, musiałabym rano tylko rozczesac i wgnieśc troche pianki
jak bym w tym wygladała? Zobaczcie i doradzajcie
fotka niewyrazna bo robiłam zdjecie zdjecia z gazety
fryzapv5.jpg
elfiku super fryzurka!!!
jesli tylko Ty uwazasz, ze bedzie dla Ciebie idealna to ja bym sie nie zastanawiała!!!!!
Ta babeczka nawet troche do Ciebie podobna!!!

Do góry