reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Asiu dzieki czy mogłabyś się dowiedzieć jak ja moge jej pomóc zanim np karetka przyjedzie bo ten mój pediatra to tylko ze pogotowie wzywać

a wiesz wydaje mi się że przy takim podduszaniu wziewy byłoby mi trudno jej podać a może jednak nie?

reklama
Asiu dzieki czy mogłabyś się dowiedzieć jak ja moge jej pomóc zanim np karetka przyjedzie bo ten mój pediatra to tylko ze pogotowie wzywać

a wiesz wydaje mi się że przy takim podduszaniu wziewy byłoby mi trudno jej podać a może jednak nie?

a powiedz mi czy Ona poprostu nie moze złapać powietrza, czy dostaje jakiegos obrzeku??

a o leki dorazne zapytam, ja tylko wiem o dexavenie, corhydronie, aminophilinie .....
ale to wszystko dozylnie.....

mam w domu inhalator OBR1000 może jakoś tym mogłabym zareagować w pierwszym momencie?

sama wdycham przez niego pulmicort itd... a moze małej tez mogłabym

nie sadze, chyba dawki byłyby za mocne jak na dziecko
a pediatra dobrze mowi, w takich sytuacjach nie ma zabardzo pola manewru dla pierwszej pomocy......
tutaj trzeba działac szybko stad leki dozylne

moze powinaś miec cos w domu i nauczyc sie robic zastrzyki..............qrcze nic innego nie przychodzi mi do głowy, chetnie bym ci Kasiu pomogła nawet uczac robic zastrzyk....ale troche za daleko mieszakmy....

dzieki kochane
no ja mam dosyć dużo włosów wiec nie powinno mi oklapnąc
postanowione- obcinam sie
tylko jeszcze nie wiem kiedy
musze sie do mojej fryzjerki umówic a ona ma terminyyyyyyyy ale co sie odwlecze to nie uciecze
wreszcie będe miała grzywke, ostatnio miałam w wieku 13 lat :tak:

oki dalej sprzątam................

zaraz padnę :-D :-D
łoś właśnie powiedział, że trzeba iśc z Darią do fryzjera, bo ma odrosty
ja: jakie odrosty????
łoś: nie wiem, ale Ty zawsze mówisz, że musisz iśc do fryzjera bo masz odrosty

:-D :-D :cool2: :cool2: :-p :-p :szok: :szok: :szok: :szok: :eek: :baffled: ;-) ;-)

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Dzięki Nianiu za odpowiedź :cool2: Ale Maks pije tylko piciu, prawda?
Ponawiam pytanie do reszty: CZY KTÓREŚ Z DZIECI PIJE W NOCY MLEKO ALBO SIĘ GO DOMAGA?

Maciek nie je w nocy. W dzień tyle je, ze nie mogę nadąrzyć z robieniem, więc chyba go to zapycha i na noc. Na kolacje je najmniej - jedną kromkę maksymalnie, no i w nocy nie budzi się (o ile mu zęby nie idą :-) )

a powiedz mi czy Ona poprostu nie moze złapać powietrza, czy dostaje jakiegos obrzeku??

a o leki dorazne zapytam, ja tylko wiem o dexavenie, corhydronie, aminophilinie .....
ale to wszystko dozylnie.....

w przychodni dostaje ten dexaven
no i jak zaczyna się to jest taki nieprzerwany kaszel potem zaczyna łapać powietrze tak jakoś jakby nie mogła....
a na szycje ma zawsze czerwone plamy
pomijając te bąbelki na plecach

chyba muszę poprosić żeby mnie nauczyli robić zastrzyki

kasiu nie wiem dokładnie ale moze sa jakies leki, ktore sa juz gotowe i trzeba je tylko wstrzyknąć........
popytam napewno i napisze!!!

reklama
Do góry