DASARIA
lipcowe mamy '05
rozbierz go powycieraj i odłóż niech wyschnie
włącz dopiero za jakich czas i pewnie ruszy bez problemu
oby, bo to stacjonarny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam, witam...Dzięki Nianiu za odpowiedź Ale Maks pije tylko piciu, prawda?
Ponawiam pytanie do reszty: CZY KTÓREŚ Z DZIECI PIJE W NOCY MLEKO ALBO SIĘ GO DOMAGA?
Witam, witam...
Moje dziecko nie pije mleka w nocy (i nigdy nie piło samego mleka modyfikowanego, bo nie lubi). Za to pije wodę kilka razy podczas snu. Natomiast daję jej na kolację (ok. 18:30) 210 ml kaszy takiej gęstej, a jak rano wstaje ok 7:30 to nie ma zlituj, tylko ją ubieram i schodzimy na śniadanko bo jest już głodna - też kasza.
nic nie pomaga
tylko bb mi działa
oby, bo to stacjonarny
hm... a Maciek je ok. 19tej kasze zrobbioną na 280 ml wody i czyli w sumie samej kaszy ma ponad 300 ml Jak ja mam Mu wiec dawac wiecej jeść na kolację? Chyba wzgogacę po prostu resztę posiłków, żeby jakoś dobowo nie zmieniala się dawka Jego jedzonka.
a jaki jest jego dzienny plan karmienia (godziny, posiłki)?
Iwon ja daje Kubie jesc 30 minut przed położeniem spac ...czyli 21,30 ostanio..no ale spi 3 godziny w dzien. moze tak spróbuj(w sensie te 30 minut, a nie 3 h w dzień ;-) ) ???Dzięki za info! Niekóre z Was trochę mnie pocieszyły (Gazelka ), ale w sumie chyba powinna podejść do tematu odobnie, jak elfik (chwilowe rozregulowanie po chorobie ). Bo my też nie pijemy mleka już od dawna, więc nie ma chyba sensu go do tego przyzwyczajać? Po prostu będę musiała go przestawić i pomęczyć się. Picie u nas nie wchodzi w grę, on rzuca niekapkiem o ścianę , chce mleko i już. Ale damy radę A kolację je o 18, chyba mu przestawię na 19-tą i musze pokombinowac, żeby była bardziej syta..
Joasiu co za zmiana, uroczo :-) Wyglądacie jak rodzeństwo hehe
Jasko je miedzy 5-6 cieple mleczko i jeszcze spi do 8.
Czesc tak po za tym:-)
- 4-6 - kasza półpłynna ryżowa w butli (na 180 wody)
- 9 - sniadanko (bulka, a do tego do wyboru parówka, danonek, twarozek, żemik)
- 11-12 - 2gie sniadanko - banan lub danonek lub inny owoc
- 14-15- obiad (gesta zupka z miesem [spora miska] albo drugie danie)
- 16-17 - podwieczorek (kisielek albo owocki albo ciacha)
- 19 - kasza b. gęsta manna na 260 ml wody
w zasadzie to co mogę zrobić to chyba na śniadanie dawac kaszę tą nocną, a na 2gie sniadanko kanapki?