reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Super, ruch faktycznie ma zbawienny wpływ na glikemie. Niestety ja z moim roczniakiem na pokładzie nie mam czasu dojeść posiłku bo on jest bardzo niecierpliwy więc jeszcze 15 minut na ćwiczenia (a też mam orbitreka) nie wchodzi w grę. Jedyna aktywność w ciągu dnia to spacer z małym
Wyjęłam mój glukometr i znowu na czczo z palca 95. Czyli tak jak wyszło w badaniu z żyły na krzywej. Spotkałam się z opinią że jak glukoza na czczo jest za wysoka to nie da się tego zbić dietą, musi być insulina na noc. Ciekawe czego dowiem się w środę na wizycie u diabetologa
A o której jesz ostatni posiłek? Bo to właśnie ma duże znaczenie z tego co kiedyś czytałam przy porannym wyniku glukozy

A o której jesz ostatni posiłek? Bo to właśnie ma duże znaczenie z tego co kiedyś czytałam przy porannym wyniku glukozy
Różnie. Raczej koło 21:30- 22 bo biorę jeszcze besins a to trzeba na czczo no i staram się zachować odstęp między dawkami 12h. Czytam że właśnie powinno się zjeść późno posiłek żeby mieć dobre cukry rano

Różnie. Raczej koło 21:30- 22 bo biorę jeszcze besins a to trzeba na czczo no i staram się zachować odstęp między dawkami 12h. Czytam że właśnie powinno się zjeść późno posiłek żeby mieć dobre cukry rano
Jak masz glukometr to możesz kombinować i sprawdzać co u Ciebie zadziała :)

A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀

A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀
12h na czczo i lekarz kazał mi odżywiać się normalnie przed, żeby nie zakłamać wyniku

reklama
Do góry