Hej, chętnie do was dołączę. Termin przewidywany mam na 27.07. Ale wczoraj byłam na wizycie, tc 6+4, niestety póki co pusty pęcherzyk. Mam przyjść na wizytę kontrolna za dwa tygodnie, niczym sie nie przejmowac i zrobić jeszcze jedna Bete
reklama
Devin
Moderator
A ile beta wynosiła?Hej, chętnie do was dołączę. Termin przewidywany mam na 27.07. Ale wczoraj byłam na wizycie, tc 6+4, niestety póki co pusty pęcherzyk. Mam przyjść na wizytę kontrolna za dwa tygodnie, niczym sie nie przejmowac i zrobić jeszcze jedna Bete
A chyba przegapiłaś, wczoraj 7+6 wizyta z serduszkiem. Zakończyłam bajkę z klinika, mam rozpisane jak schodzić z leków. 16 grudnia wizyta już u siebie.@marrz nie wiem czy przegapiłam post może, jak u Ciebie wizyta?
Robiłam tylko raz, 20.11, była wtedy 19,9A ile beta wynosiła?
amusedxxx
Moderator
A o której jesz ostatni posiłek? Bo to właśnie ma duże znaczenie z tego co kiedyś czytałam przy porannym wyniku glukozySuper, ruch faktycznie ma zbawienny wpływ na glikemie. Niestety ja z moim roczniakiem na pokładzie nie mam czasu dojeść posiłku bo on jest bardzo niecierpliwy więc jeszcze 15 minut na ćwiczenia (a też mam orbitreka) nie wchodzi w grę. Jedyna aktywność w ciągu dnia to spacer z małym
Wyjęłam mój glukometr i znowu na czczo z palca 95. Czyli tak jak wyszło w badaniu z żyły na krzywej. Spotkałam się z opinią że jak glukoza na czczo jest za wysoka to nie da się tego zbić dietą, musi być insulina na noc. Ciekawe czego dowiem się w środę na wizycie u diabetologa
JestemA
Fanka BB :)
Różnie. Raczej koło 21:30- 22 bo biorę jeszcze besins a to trzeba na czczo no i staram się zachować odstęp między dawkami 12h. Czytam że właśnie powinno się zjeść późno posiłek żeby mieć dobre cukry ranoA o której jesz ostatni posiłek? Bo to właśnie ma duże znaczenie z tego co kiedyś czytałam przy porannym wyniku glukozy
amusedxxx
Moderator
Jak masz glukometr to możesz kombinować i sprawdzać co u Ciebie zadziałaRóżnie. Raczej koło 21:30- 22 bo biorę jeszcze besins a to trzeba na czczo no i staram się zachować odstęp między dawkami 12h. Czytam że właśnie powinno się zjeść późno posiłek żeby mieć dobre cukry rano
Devin
Moderator
A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?
raisonnablement
Fanka BB :)
12h na czczo i lekarz kazał mi odżywiać się normalnie przed, żeby nie zakłamać wynikuA mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać
reklama
Devin
Moderator
O cie chmura jak to zrobić jak jak ja się budzę o 3 siku i mam ściśnięty żołądek dziś się obudziłam i skyra wypiłam
12h na czczo i lekarz kazał mi odżywiać się normalnie przed, żeby nie zakłamać wyniku
Podziel się: