reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Tzn wiesz ja sb z tego zdaje sprawe. Tylko że aktualnie to jest do tego stopnia że na wieczór jade z dziewczynami to normalnie spodnie mam rozpięte z guzika. Dokładnie te same które rano normalnie zapinam 🙈
Mam dokładnie tak samo 😁 wieczorami brzuch mam mocno wybrzuszony, nawet jak wracam popoludniu z pracy to jest już ciężko, a wieczorem w grę wchodzą tylko leginsy.

Dziewczyny z cukrzycą, mam dla was super tipa. Od kilku dni po posiłkach (w miarę możliwości) ćwiczę 15min na orbitreku i cukier spada o kilkadziesiąt jednostek! Normalnie np. po 2 naleśnikach z twarogiem miałabym ok.180 po godzinie, a jeśli poćwiczę to spada do 110. Tak samo jest po każdym innym posiłku. Dzięki temu mogę zjeść więcej na raz lub nawet pierniczki wczoraj.
W poprzedniej ciąży słyszałam że ruch pomaga, ale nie sądziłam, że w takim stopniu. Także bardzo polecam jakiś spacer po jedzeniu albo właśnie orbitrek, rowerek. Bardzo uwalnia to głowę od stresu związanego ze skokami cukru 😊

Dziewczyny z cukrzycą, mam dla was super tipa. Od kilku dni po posiłkach (w miarę możliwości) ćwiczę 15min na orbitreku i cukier spada o kilkadziesiąt jednostek! Normalnie np. po 2 naleśnikach z twarogiem miałabym ok.180 po godzinie, a jeśli poćwiczę to spada do 110. Tak samo jest po każdym innym posiłku. Dzięki temu mogę zjeść więcej na raz lub nawet pierniczki wczoraj.
W poprzedniej ciąży słyszałam że ruch pomaga, ale nie sądziłam, że w takim stopniu. Także bardzo polecam jakiś spacer po jedzeniu albo właśnie orbitrek, rowerek. Bardzo uwalnia to głowę od stresu związanego ze skokami cukru 😊
Super tip! Ja właśnie jestem na badaniu krzywej, na czczo z palca było 86 więc liczę, że się uchronię przed tym dziadostwem 😂

U mnie dziś objawy ciąży wjechaly na maksa,pomijam mdłości od rana do wieczora oczywiście. Hitem jest to że jem śledzia w śmietanie i ryczę nad rolkami z prezentami od mikolaja. Czuję się jakby mi mózg ktoś odebral. Dobrze że nikogo nie ma w domu

Super, ruch faktycznie ma zbawienny wpływ na glikemie. Niestety ja z moim roczniakiem na pokładzie nie mam czasu dojeść posiłku bo on jest bardzo niecierpliwy więc jeszcze 15 minut na ćwiczenia (a też mam orbitreka) nie wchodzi w grę. Jedyna aktywność w ciągu dnia to spacer z małym
Wyjęłam mój glukometr i znowu na czczo z palca 95. Czyli tak jak wyszło w badaniu z żyły na krzywej. Spotkałam się z opinią że jak glukoza na czczo jest za wysoka to nie da się tego zbić dietą, musi być insulina na noc. Ciekawe czego dowiem się w środę na wizycie u diabetologa

reklama
U mnie dziś objawy ciąży wjechaly na maksa,pomijam mdłości od rana do wieczora oczywiście. Hitem jest to że jem śledzia w śmietanie i ryczę nad rolkami z prezentami od mikolaja. Czuję się jakby mi mózg ktoś odebral. Dobrze że nikogo nie ma w domu
Boże, ja dwa dni temu pół dnia przepłakałam. Bez powodu!

Do góry