reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej dziewczyny, dopoki nie przejdziemy na priv nie bede sie w tym watku udzielac, poniewaz kolezanka @olka11135 wlasnie uswiadomila mi na priv, ze watki publiczne sa tu regularnie przeswietlane przez pseudo “dziennikarzy” szukajacych tematow i wywlekajacych pozniej nasze rozmowy i historie na portalach internetowych.

@olka11135 odpisala mi na priv, ze nie jest lekarzem, tylko “baaaaardzo znana tu na forum dziennikarka baaaardzo znanego portalu internetowego”, z podkresleniem na BAAARDZO 😅 (obstawiam onet 🤦‍♀️) a jej kompetencje do oceny dzialan lekarskich opieraja sie na googlowaniu, zainteresowaniu tematem i za slabych ocenach zeby dostac sie na medycyne w Warszawie ;) no luz, szacun za szczerosc 😂

reklama
A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀
Przed wzieciem tego antybiotyku upewnilabym sie, ze probka byla pobrana zgodnie ze sztuka, bo moze po prostu zle pobralas i stad te bakterie.

Przed wzieciem tego antybiotyku upewnilabym sie, ze probka byla pobrana zgodnie ze sztuka, bo moze po prostu zle pobralas i stad te bakterie.
Dobrze pobrałam. Ja kiedyś miałam kamienie w nerkach, ale to jak miałam z 16 lat. Robiłam USG z 5 lat temu to w nerkach nic nie było. No i jak mnie nic nie boli to już potem nie kontrolowałam😃 Jak robiłam na 1 wizytę mocz to była mała ilość bakterii i jakieś kryształy co sugerują właśnie kamicę nerkową.
Dużo pije wody, dużo sikam. No zobaczymy jutro po badaniu.

O cie chmura jak to zrobić jak jak ja się budzę o 3 siku i mam ściśnięty żołądek😅 dziś się obudziłam i skyra wypiłam 🤯
ja nigdy nie byłam 12h bez jedzenia, normalnie przed badaniem jadłam kolację o takiej porze jak zazwyczaj bym zjadła i tyle. Byle żeby rano nic nie zjeść i być na czczo 🙈

Hej dziewczyny, dopoki nie przejdziemy na priv nie bede sie w tym watku udzielac, poniewaz kolezanka @olka11135 wlasnie uswiadomila mi na priv, ze watki publiczne sa tu regularnie przeswietlane przez pseudo “dziennikarzy” szukajacych tematow i wywlekajacych pozniej nasze rozmowy i historie na portalach internetowych.

@olka11135 odpisala mi na priv, ze nie jest lekarzem, tylko “baaaaardzo znana tu na forum dziennikarka baaaardzo znanego portalu internetowego”, z podkresleniem na BAAARDZO 😅 (obstawiam onet 🤦‍♀️) a jej kompetencje do oceny dzialan lekarskich opieraja sie na googlowaniu, zainteresowaniu tematem i za slabych ocenach zeby dostac sie na medycyne w Warszawie ;) no luz, szacun za szczerosc 😂
E tam ja czytam tylko pudelka 😂

Rozczaruje Cię jeszcze bardziej wątki publicznie są całkowicie publiczne - można je czytać i przeglądać bez założenia tu konta ❤️

Jak masz glukometr to możesz kombinować i sprawdzać co u Ciebie zadziała :)
Tak właśnie będę robić. Chociaż mam nadzieję że uda się przejść na sensor
A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀
Na posiew jest inny kubeczek musisz o taki poprosić w aptece

Jeju co? 😁😅
Chcesz powiedzieć, że dziennikarze teraz całymi dniami przesiadują na forach dla matek/przyszłych matek i za to dostają wypłatę? 🙈 Ehh a mogłam dziennikarstwo studiować! 😂

reklama
Rozczaruje Cię jeszcze bardziej wątki publicznie są całkowicie publiczne - można je czytać i przeglądać bez założenia tu konta ❤️
Mam swiadomosc. Nie mialam swiadomosci, ze ludzie wlasnego zycia nie maja i az tak sie nudza, ze nie bedac w ciazy wchodza na watki dla ciezarnych zeby poczytac o czyichs nudnosciach. A ciekawe co na tym watku robia takie hieny jak Ty? Pisalas, ze sledzisz cztery dziewczyny z watku o in vitro. Nie watpie, ze jedynie “kibicujesz”. 🤮

Ostatnia edycja:
Do góry