reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀
12h na czczo i lekarz kazał mi odżywiać się normalnie przed, żeby nie zakłamać wyniku

reklama
Hej dziewczyny, dopoki nie przejdziemy na priv nie bede sie w tym watku udzielac, poniewaz kolezanka @olka11135 wlasnie uswiadomila mi na priv, ze watki publiczne sa tu regularnie przeswietlane przez pseudo “dziennikarzy” szukajacych tematow i wywlekajacych pozniej nasze rozmowy i historie na portalach internetowych.

@olka11135 odpisala mi na priv, ze nie jest lekarzem, tylko “baaaaardzo znana tu na forum dziennikarka baaaardzo znanego portalu internetowego”, z podkresleniem na BAAARDZO 😅 (obstawiam onet 🤦‍♀️) a jej kompetencje do oceny dzialan lekarskich opieraja sie na googlowaniu, zainteresowaniu tematem i za slabych ocenach zeby dostac sie na medycyne w Warszawie ;) no luz, szacun za szczerosc 😂

A mi wyszło w ciuuul bakteri w moczu i mam antybiotyk na 3 dni🙄 A jutro mam zrobić posiew, kojarzyciy czy to normalnie oddaje pojemnik z moczem jak do ogólnego badania? 😀bo chyba nigdy nie robiłam a nie będę dzwonić i pytać😅
I się zastanawiam bo glukoza mi wyszła 90, lekarz mówił że w normie no ale przecież blisko granicy. jutro też muszę zrobić morfologię to dorzucę jeszcze raz glukozę. I powiedzcie jak się bada glukozę to jak dzień wcześniej spożywać kolacje. Normalnie czy do jakiejś godziny? I słodkiego nic nie jeść?😀
Przed wzieciem tego antybiotyku upewnilabym sie, ze probka byla pobrana zgodnie ze sztuka, bo moze po prostu zle pobralas i stad te bakterie.

Przed wzieciem tego antybiotyku upewnilabym sie, ze probka byla pobrana zgodnie ze sztuka, bo moze po prostu zle pobralas i stad te bakterie.
Dobrze pobrałam. Ja kiedyś miałam kamienie w nerkach, ale to jak miałam z 16 lat. Robiłam USG z 5 lat temu to w nerkach nic nie było. No i jak mnie nic nie boli to już potem nie kontrolowałam😃 Jak robiłam na 1 wizytę mocz to była mała ilość bakterii i jakieś kryształy co sugerują właśnie kamicę nerkową.
Dużo pije wody, dużo sikam. No zobaczymy jutro po badaniu.

O cie chmura jak to zrobić jak jak ja się budzę o 3 siku i mam ściśnięty żołądek😅 dziś się obudziłam i skyra wypiłam 🤯
ja nigdy nie byłam 12h bez jedzenia, normalnie przed badaniem jadłam kolację o takiej porze jak zazwyczaj bym zjadła i tyle. Byle żeby rano nic nie zjeść i być na czczo 🙈

Hej dziewczyny, dopoki nie przejdziemy na priv nie bede sie w tym watku udzielac, poniewaz kolezanka @olka11135 wlasnie uswiadomila mi na priv, ze watki publiczne sa tu regularnie przeswietlane przez pseudo “dziennikarzy” szukajacych tematow i wywlekajacych pozniej nasze rozmowy i historie na portalach internetowych.

@olka11135 odpisala mi na priv, ze nie jest lekarzem, tylko “baaaaardzo znana tu na forum dziennikarka baaaardzo znanego portalu internetowego”, z podkresleniem na BAAARDZO 😅 (obstawiam onet 🤦‍♀️) a jej kompetencje do oceny dzialan lekarskich opieraja sie na googlowaniu, zainteresowaniu tematem i za slabych ocenach zeby dostac sie na medycyne w Warszawie ;) no luz, szacun za szczerosc 😂
E tam ja czytam tylko pudelka 😂

Rozczaruje Cię jeszcze bardziej wątki publicznie są całkowicie publiczne - można je czytać i przeglądać bez założenia tu konta ❤️

reklama
Jak masz glukometr to możesz kombinować i sprawdzać co u Ciebie zadziała :)
Tak właśnie będę robić. Chociaż mam nadzieję że uda się przejść na sensor
Na posiew jest inny kubeczek musisz o taki poprosić w aptece

Do góry