reklama
Sylwkachmiel997
Fanka BB :)
Ja identycznie jak ty! 13+1, 2 stycznia. Mi dała skierowanie jak zobaczyła serce a jakbym jeszcze czekała to już na pewno ja NFZ bym się nigdzie nie dostała. Ja musiałam już wysłać skan skierowania i nie ma na nim tygodnia ciąży. Skan chcieli ode mnie od razu i lekarka musi mi dopisać tydzień ciąży na kolejnej wizycie i muszę im dosłać. Tam gdzie mi polecała „nie robią już na NFZ, bo skończył im się kontrakt”. ŻenadaW jakim dniu +/- (tydzień+dzień) będziecie mieć prenatalne? Żałuję że nie zapisałam się przed dostaniem skierowania, bo wyszło że potrzebne dopiero przed badaniem...
U mnie około 13+1
Sylwkachmiel997
Wow super w moim kochanym miasteczku żaden lekarz nie ma do tego uprawnień …U mnie będzie 11+3, bo ja robię u lekarza który prowadzi , więc na następnej wizycie
meeegy
no u mnie akurat chyba ten jeden ma. Pytałam o pappa czy jak im tam, ale powiedział że najpierw szczegolowe USG i jak są nieprawidłowości to wtedy się robi.Wow super w moim kochanym miasteczku żaden lekarz nie ma do tego uprawnień …
amusedxxx
Moderator
Ja mam umówione 11+3. Ale wolałabym później, tylko terminów brakW jakim dniu +/- (tydzień+dzień) będziecie mieć prenatalne? Żałuję że nie zapisałam się przed dostaniem skierowania, bo wyszło że potrzebne dopiero przed badaniem...
U mnie około 13+1
Sylwkachmiel997
Ja bym chciała pappe zrobić od razu, ale narazie nie robię tych dodatkowych badań np nifty
meeegy
no też bym chciała i pewnie zrobię, aczkolwiek on mówi że jak nie ma żadnych chorób w rodzinie, że jak nie ma chorego dziecka z wcześniejszych ciąż o USG bedzie ok nie ma potrzeby robić.Ja bym chciała pappe zrobić od razu, ale narazie nie robię tych dodatkowych badań np nifty
Devin
Moderator
Ja też 13+1W jakim dniu +/- (tydzień+dzień) będziecie mieć prenatalne? Żałuję że nie zapisałam się przed dostaniem skierowania, bo wyszło że potrzebne dopiero przed badaniem...
U mnie około 13+1
Im później tym lepiej
reklama
amusedxxx
Moderator
A to nie jest tak że to jest z automatu jako część badania prenatalnego właśnie?no też bym chciała i pewnie zrobię, aczkolwiek on mówi że jak nie ma żadnych chorób w rodzinie, że jak nie ma chorego dziecka z wcześniejszych ciąż o USG bedzie ok nie ma potrzeby robić.
Podziel się: