reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Ja mam Prenatal Uno. Jeszcze na wizycie przed ciążą miałam nakaz od mojej Pani Doktor na ten konkretny preparat. Powiedziała, że mają najbardziej dostosowany skład do aktualnych zaleceń i najlepsza wchłanialność 😅
ja stosuje puerie uno + jeszcze dodatkowo dha

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
używałam Palmers STRETCH MARKS, nie mam rozstępów, ale nie wiem czy to magicznie zadziałało czy po prostu geny.

To mi daje nadzieję! Ja chce pracować, a takie samopoczucie wyklucza to całkowicie…
nie ma co się męczyć, uprzedzę że tabletki do tanich nie należa. Warto też pytać o ceny w aptekach bo różnią się nawet o 20 zl .
Mam nadzieję że tym razem mnie ominą i wymioty i mdłości.

Dziewczyny, na to pewnie może trochę za wcześnie, ale niektóre z Was już mają dzieciaczki, więc może mają jakieś sprawdzone sposoby :) szukam czegoś do smarowania brzucha, ale zależy mi, żeby było jak najbardziej naturalne, jakieś oleje czy coś w tym stylu. We wcześniejszych ciążach stosowałam jakieś zwykle balsamy, ale teraz jakoś mnie od nich odrzuca. Macie coś do polecenia? :)
Ja stosowałam linie do rozstępów od phlov, miałam oleje i krem, smarowałam się codziennie rano i wieczorem i rozstępy mi wyszły kilka dni przed porodem 😅 ale ogólnie polecam bo przytyłam 30 kg a myślę że dzięki smarowaniu trochę pomogłam skórze wrocic do normalności

Ogólnie z suplementów polecam Pueria, mają bardzo dobry skład, nie mają wypełniaczy konserwantów itd ale niestety mają kwas foliowy + folian co w moim przypadku odpada bo mam mutacje MTHFR.

reklama
Sprawdziłam teraz i zakres cenowy tych tabletek aktualnie to 70 zł - 125 zł
( za 20 tabl.)

Do góry