GratulujęCześć jestem tu nowa jestem w drugiej ciąży syn lat 4,5 i aktualnie 8+5 termin z Apki na 28.06. Lekarz mówi 1.07. wiec nie wiem czy jestem czerwcowa czy lipcowa mama
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GratulujęCześć jestem tu nowa jestem w drugiej ciąży syn lat 4,5 i aktualnie 8+5 termin z Apki na 28.06. Lekarz mówi 1.07. wiec nie wiem czy jestem czerwcowa czy lipcowa mama
Czekałam na ciebie!Czesc dziewczyny, podczytuje Was od dwoch dni i w koncu udalo mi sie nadgonic, wiec sie niesmialo witam
Mam 41 lat, 18 letniego syna i 2.5 latke na stanie.
Ciaza wziela mnie z zaskoczenia
Termin mam na 25 lipca, dzis jestem w 4t6d.
Powoli swiruje bo nie mam zadnych objawow poki co
Z pierwsza wizyta jeszcze troche poczekam, przynajmniej do 6t zeby sie nie stresowac niepotrzebnie. Mieszkam w UK i tutaj karte ciazy i tak zakladaja dopiero od 8 tyg. W poprzedniej ciazy latalam na prywatne usg niemalze co tydzien i mam nadzieje, ze tym razem mi tak nie bedzie odbijac Na pewno bede robic NIFTY, tylko tym razem poczekam na wyniki Pappy, ktore na bank beda znowu zle z uwagi na moj wiek (w ciazy ze zdrowa corka 1:86) i wtedy zrobie je na NHS.
Niech juz bedzie sierpien!
u mnie w pracy nie wiedzą z racji że za tydzień w sobotę kończy mi się umowa. Kontaktowałam się z radca prawnym zajmującym się kodeksem pracy , doradził aby nikomu nie mówić, dopiero jak będę miała umowę w ręku, iść na l4 i dopiero z l4 poinformowac pracodawcę, bo na zwolnieniu już nic nie mogą mi zrobić.Dziewczyny , kiedy mówiłyście innym osobom o ciazy, lub w pracy? Czekac do 1 prenatalnych? Sprawdzic czy wszystko ok i wtedy? Jak myslicie?
Ja chciałabym pracować do lutego, bo nie chce, żeby mnie wykiwali i nie dali premii rocznej, ale nie wiem czy dam radę tyle i czy będzie mi się chciało…U mnie w pracy już wpłynęło L4 z kodem ciążowym, ale to korpo więc teoretycznie tylko HRy powinny wiedzieć
Indywidualna sprawa, kiedy chcesz, kiedy Ci odpowiada. Ja planowałam pracować do prenatalnych i po powiedzieć że spadam ale wyszło że mam l4 a wiedziałam że będzie dłuższe więc powiedziałam kierowniczce. U nas zawsze jak dziewczyny nie było już ponad 2 tyg to wiedzieliśmy że ciąża no ale to też korpo więc gdybym nie powiedziała to i kierowniczka by nie wiedziała z jakiego powodu.Dziewczyny , kiedy mówiłyście innym osobom o ciazy, lub w pracy? Czekac do 1 prenatalnych? Sprawdzic czy wszystko ok i wtedy? Jak myslicie?
Ja biorę pregna start, ogólnie po niepowodzeniach stwierdziłam że pitole i nie biorę żadnych suplementów więc zaczęłam brać znowu w październiku.Inny temat dziewczyny Jakie prenatalne witaminy bierzecie? Chodzi mi o firmę? Ja zaczęłam od Prenatal Uno, on ma dosyć prosty skład, zastanawiam się czy nie za prosty