reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Kurde albo to emocje, schodzący stres ale zmierzyłam sobie ciśnienie i wyskoczyło 150/84 😳 Napisałam do lekarki kazała kontrolować 3 razy dziennie i jak będzie w pomiarach powyżej 140/90 to dawać znać. Nie miał człowiek problemu no to proszę... 😐

reklama
Czesc dziewczyny, podczytuje Was od dwoch dni i w koncu udalo mi sie nadgonic, wiec sie niesmialo witam 😀
Mam 41 lat, 18 letniego syna i 2.5 latke na stanie.
Ciaza wziela mnie z zaskoczenia 😅
Termin mam na 25 lipca, dzis jestem w 4t6d.
Powoli swiruje bo nie mam zadnych objawow poki co 🙈
Z pierwsza wizyta jeszcze troche poczekam, przynajmniej do 6t zeby sie nie stresowac niepotrzebnie. Mieszkam w UK i tutaj karte ciazy i tak zakladaja dopiero od 8 tyg. W poprzedniej ciazy latalam na prywatne usg niemalze co tydzien i mam nadzieje, ze tym razem mi tak nie bedzie odbijac ;) Na pewno bede robic NIFTY, tylko tym razem poczekam na wyniki Pappy, ktore na bank beda znowu zle z uwagi na moj wiek (w ciazy ze zdrowa corka 1:86) i wtedy zrobie je na NHS.
Niech juz bedzie sierpien! 😂
witamy 🥰 spokojnie ja jestem dziś 7+5 i też nie mam nic poza bolacymi cyckami. Też świruje i to wcale nie powoli a już do tego stopnia ze sama się śmieje ze niedługo zamiast na wizycie kontrolnej to wyląduje w psychiatryku 😆

Kurde albo to emocje, schodzący stres ale zmierzyłam sobie ciśnienie i wyskoczyło 150/84 😳 Napisałam do lekarki kazała kontrolować 3 razy dziennie i jak będzie w pomiarach powyżej 140/90 to dawać znać. Nie miał człowiek problemu no to proszę... 😐
Może to chwilowe. Zwiększa się ilość krwi. Najważniejsze się nie denerwuj, to nie pomoże. Ja ostatnio miałam wywalony puls ponad 100

Może to chwilowe. Zwiększa się ilość krwi. Najważniejsze się nie denerwuj, to nie pomoże. Ja ostatnio miałam wywalony puls ponad 100
Wiem, że nerwy tu nic nie pomogą. Mam nadzieję, że to powiązane z dzisiejszą ekscytacją i stresem, pomierze i zobaczę 👍

Ja też na 1 wizycie miałam za duże, pytała czy mam nadciśnienie. Ja zawsze miałam za niskie więc wyszło że to stres. Wczoraj już miałam ok

Ja też na 1 wizycie miałam za duże, pytała czy mam nadciśnienie. Ja zawsze miałam za niskie więc wyszło że to stres. Wczoraj już miałam ok
Ja miałam takie epizody że miałam wyższe ciśnienie momentami, ale do nadciśnienia było daleko, no i zazwyczaj po kilku dniach wracało do normy. Pokontroluję i zobaczę 👍

sprawdzaj sobie tak jak Ci radziła. Ja w pierwszej ciąży od około 3-4 wizyty miałam zawsze ponad 140/90, wiadomo- to też była ciąża z ivf więc się stresowałam czy dalej jest ok z dzidzia, myślę że gdybym najpierw miała usg a później pomiar ciśnienia to byłoby niższe. W domu mierzyłam to dopiero na koniec miałam ciągle podwyższone ale i tak nie dostałam tabletek. A jak przyjechałam na porodówkę to miałam 160/95 na izbie przyjęć 😵‍💫 na szczęście już na oddziale się poprawiło. Jak się okazało- to był dopiero początek rozrywek przy porodzie

Dziewczyny które już rodziły- jak wyglądały wasze pierwsze porody? Może chcecie się podzielić historiami? Dajcie znać też dziewczyny przed pierwszym porodem- może nie chcecie żebyśmy pisały, możecie nie chcieć tego czytać. Ważny jest komfort nas wszystkich tutaj ❤️ mnie po prostu ciekawi jak w innych szpitalach się rodziło stąd moje pytanie

sprawdzaj sobie tak jak Ci radziła. Ja w pierwszej ciąży od około 3-4 wizyty miałam zawsze ponad 140/90, wiadomo- to też była ciąża z ivf więc się stresowałam czy dalej jest ok z dzidzia, myślę że gdybym najpierw miała usg a później pomiar ciśnienia to byłoby niższe. W domu mierzyłam to dopiero na koniec miałam ciągle podwyższone ale i tak nie dostałam tabletek. A jak przyjechałam na porodówkę to miałam 160/95 na izbie przyjęć 😵‍💫 na szczęście już na oddziale się poprawiło. Jak się okazało- to był dopiero początek rozrywek przy porodzie

Dziewczyny które już rodziły- jak wyglądały wasze pierwsze porody? Może chcecie się podzielić historiami? Dajcie znać też dziewczyny przed pierwszym porodem- może nie chcecie żebyśmy pisały, możecie nie chcieć tego czytać. Ważny jest komfort nas wszystkich tutaj ❤️ mnie po prostu ciekawi jak w innych szpitalach się rodziło stąd moje pytanie
Ja jeszcze jestem bardzo lękowa i emocjonalna więc u mnie ten stres dosyć mocno oddziałuje i podejrzewam że ciśnienie wywaliło. Zresztą przy stresie zaraz mnie boli brzuch, biegunka i tego typu rzeczy więc mój organizm mocno odpowiada na stres fizjologicznie.

reklama

Ja nie rodziłam. Możecie opowiadać, każda to czeka 😅

Do góry