reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Czesc dziewczyny, podczytuje Was od dwoch dni i w koncu udalo mi sie nadgonic, wiec sie niesmialo witam 😀
Mam 41 lat, 18 letniego syna i 2.5 latke na stanie.
Ciaza wziela mnie z zaskoczenia 😅
Termin mam na 25 lipca, dzis jestem w 4t6d.
Powoli swiruje bo nie mam zadnych objawow poki co 🙈
Z pierwsza wizyta jeszcze troche poczekam, przynajmniej do 6t zeby sie nie stresowac niepotrzebnie. Mieszkam w UK i tutaj karte ciazy i tak zakladaja dopiero od 8 tyg. W poprzedniej ciazy latalam na prywatne usg niemalze co tydzien i mam nadzieje, ze tym razem mi tak nie bedzie odbijac ;) Na pewno bede robic NIFTY, tylko tym razem poczekam na wyniki Pappy, ktore na bank beda znowu zle z uwagi na moj wiek (w ciazy ze zdrowa corka 1:86) i wtedy zrobie je na NHS.
Niech juz bedzie sierpien! 😂

reklama
No właśnie ja tak liczyłam więc z daty transferu powinniśmy mieć 4+6, więc zdziwiło mnie to 5+1
Hmmm no mi na początku też się różniło 2 dni ale lekarz mówił że ciężko zmierzyć nieraz zarodek i wtedy aparat sam wylicza wg pomiarów. Teraz już miałam różnice jeden dzień. No zobaczymy, chyba na prenatalnych bardziej się wyjaśni data porodu, pozatym chyba nie znam nikogo kto urodził w terminie 😃

A ktoś ci zlecał badania? Czy sama zrobiłaś bo coś podejrzewałaś z tą glukozą?
Nie zlecił ci na wizycie tych 1 badań?
Ja miałam w nich: morfologię i mocz (będę robić na każdą wizytę) glukozę, tsh, ferrytyne( na własną rękę miesiąc temu robiłam m in żelazo i mam niedobór w sumie jak zawsze), te wszystkie kily hiv toxo i grupę krwi. I mi dał usg piersi bo robiłam rok temu 😃

Ja miałam w nich: morfologię i mocz (będę robić na każdą wizytę) glukozę, tsh, ferrytyne( na własną rękę miesiąc temu robiłam m in żelazo i mam niedobór w sumie jak zawsze), te wszystkie kily hiv toxo i grupę krwi. I mi dał usg piersi bo robiłam rok temu 😃
Ja tez nie dostałam narazie żadnych badań do zrobienia😅te wszystkie hiv itd to miałam miesiąc przed transferem robione, łącznie z usg piersi, ciekawe co będzie do powtorki

ja też dostałam pełno skierowań na badania w luxmedzie i muszę zrobić, tak samo w klinice dostałam listę badań na odchodne :)
Pytałam o estrofem i luteinę, mówił że luteina na pewno 1 trymestr muszę mieć a estrofem też. Mówił że są dwie szkoły odnośnie estrofemu, jedni lekarze odstawiają jak się pojawia zarodek a drudzy po 1 trymestrze (bo nie zaszkodzi) a po moich poronieniach woli żebym brała 1 trymestr. Takze pożegnam się z lekami jakoś koniec grudnia/ styczeń 😀
No zapewne oprócz najgorszej- heparyny bo boli jak cholera :/

reklama
ja też dostałam pełno skierowań na badania w luxmedzie i muszę zrobić, tak samo w klinice dostałam listę badań na odchodne :)
Wiecie co bo ja jeszcze na takiej pełnoprawnej wizycie nie byłam dlatego nie dostałam 😉

Do góry