reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Czesc dziewczyny, podczytuje Was od dwoch dni i w koncu udalo mi sie nadgonic, wiec sie niesmialo witam 😀
Mam 41 lat, 18 letniego syna i 2.5 latke na stanie.
Ciaza wziela mnie z zaskoczenia 😅
Termin mam na 25 lipca, dzis jestem w 4t6d.
Powoli swiruje bo nie mam zadnych objawow poki co 🙈
Z pierwsza wizyta jeszcze troche poczekam, przynajmniej do 6t zeby sie nie stresowac niepotrzebnie. Mieszkam w UK i tutaj karte ciazy i tak zakladaja dopiero od 8 tyg. W poprzedniej ciazy latalam na prywatne usg niemalze co tydzien i mam nadzieje, ze tym razem mi tak nie bedzie odbijac ;) Na pewno bede robic NIFTY, tylko tym razem poczekam na wyniki Pappy, ktore na bank beda znowu zle z uwagi na moj wiek (w ciazy ze zdrowa corka 1:86) i wtedy zrobie je na NHS.
Niech juz bedzie sierpien! 😂

reklama
No właśnie ja tak liczyłam więc z daty transferu powinniśmy mieć 4+6, więc zdziwiło mnie to 5+1
Hmmm no mi na początku też się różniło 2 dni ale lekarz mówił że ciężko zmierzyć nieraz zarodek i wtedy aparat sam wylicza wg pomiarów. Teraz już miałam różnice jeden dzień. No zobaczymy, chyba na prenatalnych bardziej się wyjaśni data porodu, pozatym chyba nie znam nikogo kto urodził w terminie 😃

A ktoś ci zlecał badania? Czy sama zrobiłaś bo coś podejrzewałaś z tą glukozą?
Nie zlecił ci na wizycie tych 1 badań?
Ja miałam w nich: morfologię i mocz (będę robić na każdą wizytę) glukozę, tsh, ferrytyne( na własną rękę miesiąc temu robiłam m in żelazo i mam niedobór w sumie jak zawsze), te wszystkie kily hiv toxo i grupę krwi. I mi dał usg piersi bo robiłam rok temu 😃

Ja miałam w nich: morfologię i mocz (będę robić na każdą wizytę) glukozę, tsh, ferrytyne( na własną rękę miesiąc temu robiłam m in żelazo i mam niedobór w sumie jak zawsze), te wszystkie kily hiv toxo i grupę krwi. I mi dał usg piersi bo robiłam rok temu 😃
Ja tez nie dostałam narazie żadnych badań do zrobienia😅te wszystkie hiv itd to miałam miesiąc przed transferem robione, łącznie z usg piersi, ciekawe co będzie do powtorki

ja też dostałam pełno skierowań na badania w luxmedzie i muszę zrobić, tak samo w klinice dostałam listę badań na odchodne :)
Pytałam o estrofem i luteinę, mówił że luteina na pewno 1 trymestr muszę mieć a estrofem też. Mówił że są dwie szkoły odnośnie estrofemu, jedni lekarze odstawiają jak się pojawia zarodek a drudzy po 1 trymestrze (bo nie zaszkodzi) a po moich poronieniach woli żebym brała 1 trymestr. Takze pożegnam się z lekami jakoś koniec grudnia/ styczeń 😀
No zapewne oprócz najgorszej- heparyny bo boli jak cholera :/

reklama
ja też dostałam pełno skierowań na badania w luxmedzie i muszę zrobić, tak samo w klinice dostałam listę badań na odchodne :)
Wiecie co bo ja jeszcze na takiej pełnoprawnej wizycie nie byłam dlatego nie dostałam 😉

Do góry