reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Dziewczyny jak piszecie o tych mdłościach to zaczynam sie zastanawiać czy na pewno jestem w ciąży 😆 ja tak nigdy nie miałam, teraz też poki co nie- oczywiście nie żebym chciała. 😛 wciągam wszystko jak odkurzacz i zawsze jestem glodna. Ja popijam sobie domowy sok z malin - troszkę do szklanki wody - oczywiście na gorąco zeby się rozgrzać 😆

reklama
Ja też mam smaki na różne rzeczy a potem jak mam jeść to podziubię i już jestem pełna, od razu mi niedobrze i czuję się przejedzona 😭 herbata i kawa przestały mi smakować ale tak mnie suszy że bym wypiła coś a sama nie wiem co nawet woda mi słabo ostatnio wchodzi też tak macie? Dramat normalnie
Z jedzeniem mam tak samo, jem w sumie dużo ale porcje małe i 1-2h po posiłku jem kolejny mini posiłek. Z piciem nie mam problemu, na kawę mam mniejszą ochotę, ale za to na herbatę większą. Wody zawsze piłam ok 1.5l dziennie i teraz tak samo

Ja mam 26 i nie mam pewności ale wydaje mi się że @Yolandelo pisała że tyle samo. Wydaje mi się że to nie jest wcale jakoś mało zwłaszcza na pierwsze dziecko ale patrząc na średni wiek tutaj to rzeczywiście jest 🤣 Kojarzy mi się że ktoś jeszcze pisał że 23, ale nie pamiętam kto i reszta chyba starsza. Jak będzie ta prywatna grupa to musimy zrobić tabelkę o której pisała jedna dziewczyna w której będzie też wiek bo też jestem ciekawa 😅
Ja 22 🤣

Dziewczyny ja dziś głównej moderatorce forum wysłałam listę chętnych dziewczyn która chce dołączyć do priv ona odesłała mi wiadomośc ze do poniedziałku powinna grupa prywatna działać :) wiec jak już będzie to dam Wam znać i sobie tam przejdziemy . Jeśli jakaś osoba której nie ma na liście będzie chciała dojść , to będzie mogła wysłać zapytanie o dołączenie do grupy wtedy ją zaakceptuje :)

Chciałabym na prywatnej grupie stworzyć dwa osobne wątki :
1 .terminy wizyt
2 . Terminy porodu

Bardzo proszę o przesyłanie tutaj wiadomości z terminami waszych wizyt , ja to później wszystko uporządkuje i wstawię na grupę zamknięta , wtedy każdy będzie mógł sobie wzajemnie w danym dniu kibicować ❤️ chyba , ze nie chcecie czegoś takiego to nie musimy tego robić :) to tylko propozycja

No a odnośnie terminu porodu myśle, ze również ,jak już będzie każdy po pierwszej wizycie wiedział z usg jaki termin wychodzi ,to wtedy będę tez wpisywać :)

❤️❤️❤️🤰🤰🤰
Najbliższa wizyta 11.12
Termin porodu 04.07.2024 ❤️

Dziewczyny jak piszecie o tych mdłościach to zaczynam sie zastanawiać czy na pewno jestem w ciąży 😆 ja tak nigdy nie miałam, teraz też poki co nie- oczywiście nie żebym chciała. 😛 wciągam wszystko jak odkurzacz i zawsze jestem glodna. Ja popijam sobie domowy sok z malin - troszkę do szklanki wody - oczywiście na gorąco zeby się rozgrzać 😆
U mnie z tymi mdłościami też na razie nic. Ale znów czytałam, że około 30 procent kobiet w ogóle ich nie ma. Może my z tobą akurat jesteśmy szczęściarami. Z ciążowych objawów mam tylko ból piersi i podbrzusza i tyle.

U mnie z tymi mdłościami też na razie nic. Ale znów czytałam, że około 30 procent kobiet w ogóle ich nie ma. Może my z tobą akurat jesteśmy szczęściarami. Z ciążowych objawów mam tylko ból piersi i podbrzusza i tyle.
szczęściary ja liczę jedynie na to że szybko miną, już mam 8tc to może , końcem 1 trymestru się to zmieni

Zazdroszczę Wam, ja średnio raz dziennie w toalecie. Same mdłości bym przeżyła ale niestety nie wszystko zostaje u mnie z jedzenia na długo… ogólnie to mam bardzo słaby apetyt trochę się zmuszam żeby jeść. A do tego wszystkiego straszne zatwardzenie doszło 😤 Jak na razie to mam 7+5 i schudłam już ponad dwa kilo 🙈 wizytę mam jutro więc zobaczymy co u groszka słychać ;)

Kurde środek nocy a ja głodna!!!! Zaraz idę spać muszę wytrzymać bo mam wieczorne mdłości i mimo że zjadła bym konia z kopytami to gula w gardle mi nie pozwala. I jak tu sobie dogodzić??
Zazdroszczę Wam, ja średnio raz dziennie w toalecie. Same mdłości bym przeżyła ale niestety nie wszystko zostaje u mnie z jedzenia na długo… ogólnie to mam bardzo słaby apetyt trochę się zmuszam żeby jeść. A do tego wszystkiego straszne zatwardzenie doszło 😤 Jak na razie to mam 7+5 i schudłam już ponad dwa kilo 🙈 wizytę mam jutro więc zobaczymy co u groszka słychać ;)
Nie zazdroszczę! Ja pomimo mdłości nie zwracam. Ale tak miałam w każdej ciąży!
Powodzenia na wizycie!!

reklama
U mnie identycznie. Bol piersi i bol delikatny jak na okres. Poza tym nic, tylko ja mam dosc wczesna ciaze- 5+1. Kiedy sie u Was pojawily dziewczyny te mdlosci?
A i ze zmian to jeszcze szybkie bicie serca.

Ostatnia edycja:
Do góry