reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Czekam na szefowa . Z tą dziewczyną też chce porozmawiać. Planuje powiedzieć o ciąży i jakoś się dogadać.. stres jest :( A do tego ja jestem dość nieśmiała może być problem..
głowa do góry i tak gorzej nie będzie, życzę powodzenia i trzymam kciuki. Ja też tak mam najpierw w głowie sobie układam co mam powiedzieć a potem się wygadać nie umiem i czuję się jak debilka😅 daj znać potem co ustaliłyście 😘

reklama
głowa do góry i tak gorzej nie będzie, życzę powodzenia i trzymam kciuki. Ja też tak mam najpierw w głowie sobie układam co mam powiedzieć a potem się wygadać nie umiem i czuję się jak debilka😅 daj znać potem co ustaliłyście 😘
Też tak mam, w stresie niestety zapomina się to co się zaplanowało powiedzieć i leci słowotok 😅

Dlaczego urlop macierzyński miałby być kosztem pracodawcy? Jedyny koszt to koszt 5 minutowej pracy pracownika kadr, który naliczy zasiłek/wypłaci go (oczywiście tak jest w przypadku zatrudnienia co najmniej 20 osób). Później pracodawca dostaje zwrot tej kasy z ZUS.

Po co kogoś dodatkowo stresować, że żaden pracodawca na to nie pójdzie? Każda sytuacja jest inna, warto rozmawiać, nie znamy pracodawcy ani sytuacji dokładnie, więc chyba bez sensu prorokować ;) Ja trzymam kciuki, żeby udało się dogadać z pracodawcą :)

W sensie takim, że nabiera prawa do urlopu, potem jak wróci trzeba ją od nowa wdrażać (wiadomo, zależy jaka praca), jeżeli wraca po roku i zmniejszy etat przez kolejny rok nie można jej zwolnić, a ma prawo jeszcze do przerwy na KP :) (a jak praca biurowa to jeszcze do zdalnej przez 4 lata)
Ogólnie ja jestem wielką fanką wszelkich udogodnień dla mam, uważam że wychowawczy dla pracujących powinien być płatny (może nie 100%, ale na pewno nie 0 czy tylko przy żenująco niskich dochodach) - natomiast w sytuacji, w której jest tutaj koleżanka na pewno nie kłóciłabym się, nie szantażowałabym umową na czas nieokreślony. Zdecydowanie przedłużenie do porodu to już będzie bardzo duży plus i pójście na rękę i to starałabym się w jakiś delikatny sposób walczyć

Czekam na szefowa . Z tą dziewczyną też chce porozmawiać. Planuje powiedzieć o ciąży i jakoś się dogadać.. stres jest :( A do tego ja jestem dość nieśmiała może być problem..
Zuch jesteś dziewczyna i wszystko będzie dobrze <3 zobaczysz
Dziewczyny scrolluję sobie fejsa i nagle artykuł: Link do: Ciążowe dolegliwości wpływają na inteligencję dziecka. Zaskakujące wnioski naukowców
Moje dziecko chyba będzie geniuszem 🤣🤣🤣
Aż się boję wchodzić XD hahahaha

reklama
A skoro już poruszamy takie kwestie to zastanawiałyście się jaki wariant macierzyńskiego wybierzecie? Bo jest kilka a ja w poprzednich ciążach nie pracowałam więc się nie znam, który jest najkorzystniejszy?
Ja przy córce wzięłam rok z wypłata 80% wynagrodzenia. Czyli formalnie : macierzyński + rodzicielski. Mąż nic nie brał bo jest na działalności.

A inne formy to nie wypowiadam się, bo jeszcze coś źle napiszę nie podając artykułu konstytucji i zostanę publicznie zrugana 😅😅

Do góry