reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2024

Ja właśnie psychicznie mam jakos trudności żeby uwierzyć że wszystko będzie w porzadku. Wiem ze większość dziewczyn nastawia się pozytywnie a ja nie mogę się jakos przełamać. Ale właśnie o dziwo mam jakieś tam objawy, lekkie mdłości z rana i wieczorami, drażniące zapachy i mam awersje do mięsa. Wiec moze coś z tego będzie 🤷‍♀️ ja jutro idę do lekarza na 20
Ja też podchodzę z dystansem, niby zauważam jakieś objawy, ale wiem, że tutaj szybko wszystko może się zmienić....

Dziewczyny, jeśli będziecie miały ochotę i chwile wolną to przyjmę wszystkie ciepłe myśli, trzymane kciuki i dobre energię, rano jadę na betę, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i podskoczy tyle ile powinna 🍀

reklama
Ja też podchodzę z dystansem, niby zauważam jakieś objawy, ale wiem, że tutaj szybko wszystko może się zmienić....

Dziewczyny, jeśli będziecie miały ochotę i chwile wolną to przyjmę wszystkie ciepłe myśli, trzymane kciuki i dobre energię, rano jadę na betę, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i podskoczy tyle ile powinna 🍀
Nie ma innej opcji zamartwianie się nic nie da, musimy iść do przodu dobrze ze to juz jutro nie przejmuj się na zapas 😍

Jak tam wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się zaczęłam martwić bo cały dzień bez większych objawów. A mdłości to od piątku praktycznie brak. Odliczam już do wizyty u ginekologa, jeszcze 12 dni
Ja ostatnie dni tylko delikatny bol biersi i od czasu do czasu ból brzucha, też się zaczęłam martwić, bo dziś względny spokój. Co do mdłości to ja nie mam w ogóle.

Kciuki zaciśnięte 🤞🤞 będzie super!!
Jak tam wasze samopoczucie dzisiaj? Ja się zaczęłam martwić bo cały dzień bez większych objawów. A mdłości to od piątku praktycznie brak. Odliczam już do wizyty u ginekologa, jeszcze 12 dni
******e, rozchorowałam się! Gardło, bóle mięśni, ogólne osłabienie, cycki też już nie bolą ale za to sutki stały się wrażliwe i twarde. Brzuch pobolewa, no i w ogóle spałabym tylko i spała!

Kciuki zaciśnięte 🤞🤞 będzie super!!

******e, rozchorowałam się! Gardło, bóle mięśni, ogólne osłabienie, cycki też już nie bolą ale za to sutki stały się wrażliwe i twarde. Brzuch pobolewa, no i w ogóle spałabym tylko i spała!
mnie piersi też raz bolą a raz nic, mam nadzieję, że wszystko jest ok bo moje ogólne samopoczucie jest do dupy, bardzo się źle czuję, jestem strasznie słaba i to mnie dobija, mam nadzieję, że szybko te wszystkie dolegliwości nam miną i będziemy mogły cieszyć się urokami ciąży bo na razie to tragedia

Zmęczenie, mogłabym spać cały czas, huśtawka nastrojów, bóle głowy, ciągle uczucie pragnienia i suchość w buzi..No i bol piersi, najgorszy po ściągnięciu biustonosza + bol sutków jakby mnie ktoś za nie ciągnął szczypcami 😵‍💫😵‍💫 w sumie cały czas te same objawy.

A tak poza tym nie jem specjalnie dużo, ale czuje, ze brzuch mi się ciut powiększył. Mam ulubiona parę jeansów, które są bardzo obcisłe, ale uwielbiam je. Natomiast ostatnio z trudem zaczęłam się w nich dopinać.

Ostatnia edycja:
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. U mnie znalazł się pecherzyk w macicy i nawet urósł przez 2 dni z 5mm do 10 mm póki co był pusty zupełnie. Wyszłam już ze szpitala bo miałam do wyboru leżeć kolejny tydzień albo badać betę I iść na usg w tygodniu do mojego giną. Dostałam też l4. Dziś idę na betę. Mnie kompletnie nic nie boli i nie bolały żadne jajniki jak już to macica trochę jak na okres I piersi. Na wypisie ze szpitala jajniki itp czyste. Dziś jestem 5w+6.

Gratuluję nowym osobom II i wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży ❤️ jeszcze się nie żegnam. Zobaczę co pokaże beta i usg.

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. U mnie znalazł się pecherzyk w macicy i nawet urósł przez 2 dni z 5mm do 10 mm póki co był pusty zupełnie. Wyszłam już ze szpitala bo miałam do wyboru leżeć kolejny tydzień albo badać betę I iść na usg w tygodniu do mojego giną. Dostałam też l4. Dziś idę na betę. Mnie kompletnie nic nie boli i nie bolały żadne jajniki jak już to macica trochę jak na okres I piersi. Na wypisie ze szpitala jajniki itp czyste. Dziś jestem 5w+6.

Gratuluję nowym osobom II i wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży ❤️ jeszcze się nie żegnam. Zobaczę co pokaże beta i usg.
Mnie się wydaje że będzie wszystko dobrze u Ciebie ❤️. Ślę słowa otuchy i wsparcia.

Jeśli sobie dobrze przypomnę to w zeszłej ciąży pierwsze usg miałam w 6+0 i był tylko pęcherzyk (potem sprawdzę jak duzy bo nawet nie pamiętam). Nawet mi gość karty ciąży nie założył, o co też nie mam pretensji, bo przecież mogło być różnie, chociaż ja wiedziałam że będzie ok. Dopiero równo dwa tyg późnej zobaczyłam na USG zarodek widoczny z serduszkiem.

Tylko spokój nas uratuje. Ja może powiem coś mega niemodnego, ale chyba te badania bety na tak wczesnym etapie nas trochę rozstrajają psychicznie. Martwimy się przyrostami i normami laboratorium, a zapominamy że każdy organizm jest inny i że ciąża ciąży jest nierowna.
Nie mówię żeby nie dbać o siebie, sama dbam bardzo, ale więcej nam luzu potrzeba bo mimo że początki stresujące to powiem tak - czym dalej w las to stresu będzie jeszcze więcej a potem z dzieckiem to już w ogóle...

@Inka.85 tulę mocno. Wszystko będzie git.

super wiadomość, trzymam mocno kciuki żeby ciąża zaczęła się rozwijać 😍 takich wiadomości trzeba nam więcej :) bo widzę że nastroje na grupie mamy wszystkie do bani

reklama

Gratuluję nowym osobom II i wszystkim życzę spokojnej i nudnej ciąży ❤️ jeszcze się nie żegnam. Zobaczę co pokaże beta i us

Super, bardzo się cieszę! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze jeszcze :)

Do góry