reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

reklama
Właśnie wróciłam od ginekologa i mam mieszane uczucia. Lekarz mówi, że wszystko w porządku, że widzial już szum serca, ale ze my usłyszymy dopiero na następnej wizycie, która mam za 3 tygodnie. CRL wynosi 0.34 jestem w 6 tygodniu + 2 dni
Myślała, że na usg będzie widać coś więcej, załączam wam zdjęcie. Lekarz upewnia, że wszystko dobrze....
Termin 30.07

Załączniki

• Snapchat-906760050.jpg
    Snapchat-906760050.jpg
    914,3 KB · Wyświetleń: 84
Właśnie wróciłam od ginekologa i mam mieszane uczucia. Lekarz mówi, że wszystko w porządku, że widzial już szum serca, ale ze my usłyszymy dopiero na następnej wizycie, która mam za 3 tygodnie. CRL wynosi 0.34 jestem w 6 tygodniu + 2 dni
Myślała, że na usg będzie widać coś więcej, załączam wam zdjęcie. Lekarz upewnia, że wszystko dobrze....
Termin 30.07
No wygląda po prostu na słaby aparat do usg bo u mnie przy 0.32 był wyraźniejszy obraz, ale to jedynie kwestia jakości. U mnie to było w 6+1. Nie wiem co konkretnie chciałabyś widzieć na tak wczesnym etapie. Zarodek jest tak mały że nawet na wyraźnym zdjęciu i tak nic nie widać. A serca nie słucha się według obecnych standardów do 12tc więc nie ma w tym nic dziwnego że nie słuchaliście a jedynie obserwowaliście że pulsuje

Termin 30.07
ja byłam we wtorek na 6+1 i CRL 0.35, tez widział juz serduszko ale go nie słuchaliśmy i usłyszałam dokładnie to co Ty, że wszystko jest w porządku i adekwatnie do wieku ciąży...
Myślę, że gdyby coś było nie tak to dałby jakiś delikatny sygnał... Mnie bardzo uspokoiła ta wizyta wiem.to co najważniejsze na tym etapie tj zarodek zagniezdzony w odpowiednim miejscu i jest serduszko... 😀

Czy są jeszcze tu kobitki których nie ma na prywatnej?
Bo nie wiem czy pisać tu czy tam?! 😁

Ja jeszcze tu i podczytuje, czekam na dołączenie, termin póki co 26.07

Termin 30.07

Nic się nie martw, mi w 6 powiedzieli, ze coś bije ale wolno, ze to nie, to co chcemy zobaczyć, ze narazie to jest takie 50/50 i zobaczymy co z tego będzie, CRL 0.36. Tydzień później sytuacja diametralnie się zmieniła, zarodek się pięknie uwidocznił i serce biło jak trzeba. Ten 6 tydz to od ostatniej miesiączki, ciaza moze byc młodsza, trzeba poczekac i być dobrej myśli.

Termin 30.07
Hej.
Jestem z Lipcowych Mam ale z 2022r.
Trochę na uspokojenie 😉
Bardzo dużo zależy od aparatury.
Ja w 6tyg u swojego ginekologa miałam potwierdzoną ciążę , ale jeszcze bez serca.
Po paru dniach miałam usg w szpitalu i akurat na swojego lekarza trafiłam.
Na usg szpitalnym było właśnie ledwo widać jakobym w ogóle w ciąży miała być.
Następnego dnia w jego gabinecie prywatnie wszystko było widać znowu idealnie. W tym bijące już pięknie serduszko.
Baaardzo bardzo bardzo dużo zależy od sprzętu.

Na pomiary też radzę patrzeć z przymrużeniem oka.
Wystarczy że na monitorze lekarz zaznaczy wielkość płodu ciut mnie czy bardziej i już wielkość jest inna.
Także raz wielkość wynosi np 40mm a na nastepnej ... 38. Mniej. No więc co , dziecko zmalało ? Ano nie, to są czułe urządzenia, ciut inaczej zaznaczony obszar i już pomiar ciut inny.
Jeśli lekarz mówi, że jest ok to trzeba mu wierzyć że jest ok 😊
Chyba, że faktycznie mamy lekarza który chachmęci, zastanawia się, nie wie albo co wizytę mówi co innego to czasami warto udać się do innego.
Lekarza można zmienić w każdej dowolnej chwili.

reklama
Do góry