reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny które wymiotują i dostały leki jest coś lepiej po nich. Ja daje sobie czas do końca tyg i dzwonie chyba do gin bo już mi się płakać chce. Tyle że wcześniej wymiotowałam rano popołudniu wieczór tylko w nocy nie a teraz rano nie zawsze za to wieczór jak by za cały dzień. Teraz to aż mojego wolałam bo mi się słabo zrobiło. Leżę przy otwartym oknie
Ja jak dostałam jedne tabletki to nie czułam poprawy, inne pomogły. Powiedz o tym lekarce, mój lekarz mówił, że jak tabletki nie działają to zmieniamy

reklama
Dzień dobry Laseczki,
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty🤗
A przy okazji przychodzę do Was z pytaniem...
Mam w pracy system podstawa + premia co miesiąc w innej wysokości i czy któraś wie czy na L4 będę dostawać 100% tej podstawy czy średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy? Czy ta średnia to już na macierzyńskim jest wyliczana a teraz tylko to co na umowie?
Coraz bardziej przymierzam się do tego L4, chcialabym w końcu odpocząć 🙈

Dzień dobry Laseczki,
Mam w pracy system podstawa + premia co miesiąc w innej wysokości i czy któraś wie czy na L4 będę dostawać 100% tej podstawy czy średnia zarobków z ostatnich 12 miesięcy? Czy ta średnia to już na macierzyńskim jest wyliczana a teraz tylko to co na umowie?
To zależy czy te premie masz na papierze. Jeżeli tak to średnia z premiami na l4 jest już liczona.
Witam się z wami dziewczyny. Ja dziś wizyta u endo. Zobaczymy co powie.

Ja jak dostałam jedne tabletki to nie czułam poprawy, inne pomogły. Powiedz o tym lekarce, mój lekarz mówił, że jak tabletki nie działają to zmieniamy
Ja biore leki na mdlosci i wymioty bo była niewyróbka i jest duuuużo lepiej aczkolwiek zdarzaja sie też gorsze dni czasami :(

Ja dostałam torecan 2 razy dziennie, zastrzyk z nospy na wizycie, espumisan i essentiale forte i muszę przyznać, ze pomogło mi bardzo, a już miałam skierowanie do szpitala, bo nie byłam w stanie nic zjeść ani wypić wymiotowałam po 10+ razy dziennie
Ja też torecan teraz biore i też czuje dużą poprawe 👍 też już miałam wybor albo szpital albo kuracja w domu ale poprawiło sie 🙏

Ja biore leki na mdlosci i wymioty bo była niewyróbka i jest duuuużo lepiej aczkolwiek zdarzaja sie też gorsze dni czasami :(
Ja też mam tak, że czasem i tak wymiotuje, ale to i tak nie do porównania do tego co bez tabletek, ja wtedy może na trochę do łóżka wychodziłam z toalety i tyle. Im dalej tym będzie lepiej :D

Dziewczyny które wymiotują i dostały leki jest coś lepiej po nich. Ja daje sobie czas do końca tyg i dzwonie chyba do gin bo już mi się płakać chce. Tyle że wcześniej wymiotowałam rano popołudniu wieczór tylko w nocy nie a teraz rano nie zawsze za to wieczór jak by za cały dzień. Teraz to aż mojego wolałam bo mi się słabo zrobiło. Leżę przy otwartym oknie
Ja dostałam tabletki ale po nich jeszcze gorzej się czułam bo brzuch mnie bolał i taki pełny się wydawał a wymioty i tak były . Ja też już mam dość i też się już z tego wszystkiego popłakałam . No i u mnie też od jakiegoś czasu tylko wieczorem ale tak jak pisałaś tak jakby za cały dzień trzeba było nadrobić . I jak się zaczną to już nic nie mogę zjeść . Więc wstaje w nocy jak już się żołądek troche uspokoi i zjadam jakiś jogurt

Nooo!!!
Ciesze się:)
Jam mam cmv reaktywne…
Awidnosc wysoka wiec zakażenie stare…
A które miałaś wysokie igg czy igm?
Igg.
IMG_20211216_065819.jpeg
IMG_20211216_065812.jpeg

reklama
Dzień dobry Laseczki,
Średnia zarobków z 12 mcy na l4 i na macierzyńskim.

Do góry