reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

12 lat temu kazali pić herbatki z kopru włoskiego żeby dziecko nie miało kolek, 7 lat temu już nie kazali, już koper be, noni teraz też się zastanawiam jakie nowości są odkryte od tamtego czasu 😊

reklama
Mi się mdłości zaczynają już po 16.... Chociaż dziś jest pierwszy dzień kiedy jeszcze nie wymiotowałam ale nie wiem czy wytrzymam do nocy.
A czy któraś z was pije może herbatę koperkowa albo rumiankowa ? Bo zastanawiam się czy może to by coś pomogło. Ale wyczytałam gdzies że koperekowa nie wskazana i że nawet podczas karmienia nie powinno się pić co mnie zdziwiło 🤷
Ja piję rumianek, ale na moje mdłości nic nie daje, mięta też nie.

A tak z innej beczki - jakie sałatki królują u Was na wigilijnym stole ? Wigilię spędzamy u moich rodziców a obiecałam zrobić sałatkę.. i nie taka co jest u nas co rok [emoji23]
Ja na pierwszy dzień świąt zaplanowałam brokuł, papryka, prażony słonecznik, feta i sos czosnkowy. Uwielbiam. Zimą wchodzi mi szczególnie.

Dziewczyny które nie mówiły jeszcze w pracy o ciąży, jak wam się to udało? Jesteście bezobjawowe? Ile bym dała aby nie mieć objawów i móc normalnie funkcjonować 😅
Ja mam mdłości, zdarzają się wymioty. Totalne zmęczenie. Mam pracę hybrydową, więc robię ile się da zdalnie. Ale po każdym spotkaniu "na mieście" obiecuję sobie, że to już ostatni raz ;p ciągle mam jednak w głowie, żeby jeszcze trochę poczekać i to mnie jakoś trzyma w ryzach podczas dnia pracy.

@Madzia86G opisany wczoraj przeze mnie ból wrócił jak zwykle na wieczór. Mogę podnieść nogę ( nie do końca )ale z uczuciem lekkiego bólu, dyskomfortu..
Podpytaj za wczasu lekarza rodzinnego żeby ci się to nie rozwinęło.
A ty chodzisz do pracy bo nie pamiętam teraz ? Tyle dzisiaj postów że nie wiem którą do jakiego postu teraz przypiąć .
Jeśli ty np siedzisz cały czas to cały czas masz nacisk na dany nerw.
U mnie np tak zaraz przed ciążą te bóle zaczęły się pojawiać więc już nastawiałam się, że cholera jasna znowu ... A potem wyskoczyła ciąża i chwilę potem L4.
Automatycznie mój organizm dostał pełnego luzy bo nie stoję non stop na nogach i nie wykonuję tych wszystkich czynności co w pracy i ból sam ustąpił bo wiadomo, został odciążony.
Ale lekarza podpytaj, powiedz że masz to codziennie, że promieniuje od pośladka. Bo to że mnie przeszło nie oznacza że zawsze przechodzi .

reklama
12 lat temu kazali pić herbatki z kopru włoskiego żeby dziecko nie miało kolek, 7 lat temu już nie kazali, już koper be, noni teraz też się zastanawiam jakie nowości są odkryte od tamtego czasu 😊
Chodziki, jeździki, pchacze i bujaki też są złe według aktualnych badań. Ale ja bylam ich przeciwniczka akurat zanim jeszcze swoje dziecko mialam :D

Do góry