reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ja mam prenatalne 12+5 i moja ginekolog mówiła, że to dobry termin 😃
I mnie wie tylko 1 koleżanka ale dlatego, ze słabo sie czułam i odrzuciło mnie od kawy. Byłyśmy kawoszkami 😂😂 ale też mam łatwiej bo siedzialyśmy we dwie. Teraz w 3 ale nadal sie ukrywałam. Koniec końców i tak zawsze powiedzą, że wiedzieli nawet jeśli nie było ku temu powodów 🙈🙈

Ja dzisiaj byłam na badaniach i pytałam o mój termin usg I trymestru, który mam na 23 grudnia (to będzie wg om 11+4) i lekarka powiedziała, że bardzo dobry czas. 12+0 to dokładnie tak jak napisałaś 12 tydzień nie 13. Niestety w tej kwestii wprowadzają w błąd apki.
To prawda, u mnie też wszystkie apki mowia, że to tydzień później. Też tak myślałam na początku pierwszej ciąży, później mnie dopiero oświecili, że to inaczej się liczy :)

mnie też niestety bardzo męczą wyrzuty sumienia... czuje sie źle, wymiotuję, praca stresująca, ale jakoś nie umiem się przekonać, że kogoś nie okradam....
Hej, ja wczoraj poinformowałam Szefową o ciąży. Jej reakcja mega pozytywnie mnie zaskoczyła, dlatego zgodziłam się pracować zdalnie jeszcze 2 miesiące,bo nie potrafiłabym pójść na L4 i mieć świadomość,że nie ma mnie kto zastąpić. Taki mam głupi charakter,że zawsze każdemu chce pomóc...

Ej zwolnijcie dziewczyny, bo nie nadąrzam Was nadrabiać 😂

Mnie dziś cos podbrzusze lekko pobolewa z prawej strony, ale troche dzisiaj sie nalatalam do gina, potem zakupy na obiad, a w domu jeszcze 2latek siedzi, bo gorączkę miał przez weekend. Na szczęście jutro do żłobka 😂 to matka pośpi 🤭🙈

Wgl zapisałam sie na badania prenatalne i mam 17 stycznia na 13sta. Babka przez telefon chyba nie ogarnęła, se ja na nfz choc mówiłam, ze mam skierowanie 😂 ale wyprowadzę ja z błędu najwyzej, vo kazala przyjść 13go po skierowanie na pappe

reklama
A ja oczywiście nie wytrzymałam i rzuciłam mężowi temat detektora tętna, wiedząc oczywiście jak to się skończy bo on jest gadzeciarz z krwi i kości… nie minęła godzinka i cyk mam już zamówiony.
U mnie w poprzednich ciążach nigdy nie bylo problemu, zeby zlapac tętno, teraz dzidziul też z tego co lekarz mowil na tylnej ściance się ulokowal, więc mam nadzieję, ze będzie ok.

Do góry