reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny co to oznacza? Wyczytałam ze to wirus opryszczki jak i półpaśca którego miałam, opryszczka nigdy mi nie wyszła. Skoro przeciwciała to powinno być Ok? Jeszcze wyszła mi anemia 🤦‍♀️
kurcze ja nie pomoge jestem w tych tematach zielona :( sama dzis podpytywalam o wynik rozyczki . Ale dziewczyny moze pomoga

reklama
Dziewczyny, od jakiegoś czasu ( w ciąży ) mam ból nad prawym posladkiem ( nawet trochę na nim ) na początku myślałam może że to jest od bardziej aktywnego dnia, ale nie ma reguły, mogę wiele nie robić - tak jak dziś a zaczęło znowu boleć. Dodam że jest to naprawdę mocny ból, bez pomocy nie wstanę, czy się nie przekrece.. i tylko prawa strona [emoji17] czy któraś może chociaż się z tym spotkała ?
a moze rwa? Promieniuje gdzies?

Dziewczyny, od jakiegoś czasu ( w ciąży ) mam ból nad prawym posladkiem ( nawet trochę na nim ) na początku myślałam może że to jest od bardziej aktywnego dnia, ale nie ma reguły, mogę wiele nie robić - tak jak dziś a zaczęło znowu boleć. Dodam że jest to naprawdę mocny ból, bez pomocy nie wstanę, czy się nie przekrece.. i tylko prawa strona [emoji17] czy któraś może chociaż się z tym spotkała ?
Czy ból promienieje ci na prawą nogę w chwili bólu ( do uda, może być nawet do łydki ) ? Ewentualnie czy gdy leżysz na plecach, płasko, ręce wzdłuż ciała (nie unosisz pupy ani nie zmieniasz pozycji lekko w bok ) , obie nogi prosto- to czy możesz swobodnie unieść prawą nogę do samej góry ?

Dziewczyny co to oznacza? Wyczytałam ze to wirus opryszczki jak i półpaśca którego miałam, opryszczka nigdy mi nie wyszła. Skoro przeciwciała to powinno być Ok? Jeszcze wyszła mi anemia 🤦‍♀️
Igg to znaczy że masz przecowciala czyli ze go przeszłaś jesteś bezpieczna . Gdybyś miała igm dodatnie to byś była w trakcie choroby

Ja to miałam straszny ból nad prawym pośladkiem i ból pośladka, ale to nie było w ciąży. Ból był spowodowany uciskiem na nerw przy dyskopatii kręgosłupa.
Nie wiem czy to to, ale podobno w ciąży często może boleć kręgosłup, nawet na początku ciąży, więc może jest tu jakiś związek, ale ekspertem nie jestem!

Ja to miałam straszny ból nad prawym pośladkiem i ból pośladka, ale to nie było w ciąży. Ból był spowodowany uciskiem na nerw przy dyskopatii kręgosłupa.
Nie wiem czy to to, ale podobno w ciąży często może boleć kręgosłup, nawet na początku ciąży, więc może jest tu jakiś związek, ale ekspertem nie jestem!
dokładnie tak, może boleć kręgosłup, biodro (ale to tez będzie od kręgosłupa) plus u mnie np w poprzedniej ciąży pojawiła się rwą kulszowa. Coś pięknego. Wyłam z bólu.

reklama
Też się nad tym zastanawiałam, bo poprzedni ginekolog najpierw sprawdzał na fotelu a potem usg. Teraz mam tylko usg, ale lekarka mówi, że przez dopochwowe widzi stan szyjki. Więc mi to pasuje ;)

A odnosząc się do gołej dupy - w tym gabinecie mają jednorazowe spódniczki. Matko, jaki to jest komfort nie musieć zastanawiać się, co ubrać i czy nie będzie wiochy ;p
Taaaaaak, u mnie tez to jest. Mega sprawa :D nawet sie ostatnio zastanawiałam czy nie podwędzić i w domu latem nie biegać hahahaha

Do góry