reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2022

Oo a skąd wiesz, że będziesz rodzić wcześniej? Też będę mieć CC, bo przy mojej wadzie serca lekarz nawet nie chce słuchać o SN. Jestem zielona w tym temacie, więc chętnie się dowiem na kiedy zazwyczaj lekarze planują CC 😉
Można wiedzieć jaką masz wadę serca?
Ja mam tachykardie i wypadający płatek zastawki serca. Teraz się uspokoiło i wolałabym rodzić sn. Pierwszy poszedł ekspresem, tylko 4,5h więc drugi może szybciej🙈🙉

reklama
Spytałam mojego lekarza prowadzącego w którym tygodniu robi się planowe CC [emoji6] dużo też zależy od szpitala, ale jest to przeważnie 38/39 tydzień.
Oo a skąd wiesz, że będziesz rodzić wcześniej? Też będę mieć CC, bo przy mojej wadzie serca lekarz nawet nie chce słuchać o SN. Jestem zielona w tym temacie, więc chętnie się dowiem na kiedy zazwyczaj lekarze planują CC [emoji6]

Można wiedzieć jaką masz wadę serca?
Ja mam tachykardie i wypadający płatek zastawki serca. Teraz się uspokoiło i wolałabym rodzić sn. Pierwszy poszedł ekspresem, tylko 4,5h więc drugi może szybciej🙈🙉
No popatrz a ja mam z kolei bradykardię ale nie stałą tylko taką która pojawia się ... raz na kilka miesiecy, czasami tylko raz do roku, nie wiadomo z jakiego powodu ale serce zaczyna niebezpiecznie wolno bić poniżej 60, raz nawet bylo 49 🤷‍♀️ . Czort wie dlaczego. A potem serce dostaje nagłego kopa i w takiej sytuacji jedna zastawka dostaje amoku i nie potrafi załapać nagłego przyspieszenia, co z kolei wywołuje arytmię ...
Z tego co pamiętam to chyba w kwietniu mam termin na założenie Holtera ( mam go co roku ) i potem w maju wizytę u kardiologa. Akurat na czas żeby mogli zdecydować czy mogę rodzić sama czy przez cc.

No popatrz a ja mam z kolei bradykardię ale nie stałą tylko taką która pojawia się ... raz na kilka miesiecy, czasami tylko raz do roku, nie wiadomo z jakiego powodu ale serce zaczyna niebezpiecznie wolno bić poniżej 60, raz nawet bylo 49 🤷‍♀️ . Czort wie dlaczego. A potem serce dostaje nagłego kopa i w takiej sytuacji jedna zastawka dostaje amoku i nie potrafi załapać nagłego przyspieszenia, co z kolei wywołuje arytmię ...
Z tego co pamiętam to chyba w kwietniu mam termin na założenie Holtera ( mam go co roku ) i potem w maju wizytę u kardiologa. Akurat na czas żeby mogli zdecydować czy mogę rodzić sama czy przez cc.
Tez mam bradykardie ale co mówię lekarzom to nigdy nie zwracają na to uwagi

Tez mam bradykardie ale co mówię lekarzom to nigdy nie zwracają na to uwagi
Ja to nawet nie miałam pojęcia tylko raz ( paaarę lat temu ) w jednym miesiący 3 razy zemdlałam, dali mi skierowanie na kardiologię w Zabrzu no i tam przebadali z góry na dół . I na moim pierwszym Holterze (2 tygodniowym) wyłapali taki moment właśnie gdy mając normalny rytm serce nagle zaczęło spadać i przez pewien czas biło poniżej owej normy.

Takie tam perypetie 😂

Powiedzcie mi, jak wasi faceci chcą wam pomóc w sprzątaniu to jest ok, czy wszystko was wpienia ? Mnie właśnie wpieniło dosłownie wszystko, że zmywarke niepotrzebnie włączył bo wiem ile było dziś naczyć , że za dużo psikał płynem do umycia pieca, że sprzątając pranie co chwilę pytał co gdzie sprzątnąć , że umył szklankę z której piłam sok i dalej będę z niej korzystać, że... ech 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja tak samo ,termin z usg na 30 ,ale będą rozwiązywać 2 tyg wcześniej. Tyle że ja pociąć się nie dam 🤣
To będziesz rodzic SN? Wywoływany? A dlaczego jeżeli mogę zapytać…? Ja licze tym razem na mojego ginekologa ze tez nie pozwoli mi tak długo chodzić 😏 pracuje w szpitalu w którym chce rodzic i nie chce powtórki sprzed 6 lat ze nie chcieli mnie przyjąć do szpitala… ze 3 skierowaniami mnie gin posyłał a oni swoje. Kłębkiem nerwów byłam…

reklama
To będziesz rodzic SN? Wywoływany? A dlaczego jeżeli mogę zapytać…? Ja licze tym razem na mojego ginekologa ze tez nie pozwoli mi tak długo chodzić 😏 pracuje w szpitalu w którym chce rodzic i nie chce powtórki sprzed 6 lat ze nie chcieli mnie przyjąć do szpitala… ze 3 skierowaniami mnie gin posyłał a oni swoje. Kłębkiem nerwów byłam…

Jestem po 3cc ,mam cukrzycę . Z cukrzycą rozwiązują szybciej. Nastawiam się na SN chociaż mój lekarz mówi ze wezqie mi psychiatrę 🙈

Do góry